HELANDE! EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET

Mark 7:31-37 Därefter lämnade han Tyrus område och tog vägen över Sidon och gick sedan genom Dekapolis område till Galileiska sjön. Och man förde till honom en som var döv och nästan stum och bad att han skulle lägga handen på honom. Då tog han honom åt sidan, bort från folkskaran, stoppade fingrarna i hans öron, spottade och rörde vid hans tunga och såg upp mot himlen, suckade och sade: "Effata!" - det betyder: Öppna dig! Genast öppnades hans öron och hans tunga löstes, och han talade tydligt och klart. Jesus förbjöd dem att tala om detta för någon, men ju mer han förbjöd dem, desto ivrigare var de att göra det känt. Och folk blev utom sig av häpnad och sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."


De som kom till Jesus med sina sjukdomar, eller med sina sjuka vänner eller anhöriga. De hade fattat vilken kraft som utgick från Jesus. De fattade att Jesus både kunde och ville hela befria och upprätta människor.


Jag blir som smått rörd då jag läser om hur Jesus botade sjuka. Har du någon gång tänkt på att han botade sjuka på olika sätt, men kontaktpunkten var ände tron hos de som kom till Jesus.


När Jesus botade denna lama man så spottade han, det står inte vars han spottade, sedan stoppade han sina fingrar i den döves öron, och befallde att hans ögon skulle öppnas och att hans tunga skulle lösas.


Är det inte underbart vad Jesus gjorde? Han löste denna mannen totalt från hans plåga. Tänk dig själv att ha varit döv och nästan stum, och sedan får du helt plötsligt höra. Vilken chock det måste vara för en människa som aldrig någonsin hört i hela sitt liv. Men tänk dig då vilket under det är om man varit döv hela sitt liv, och sedan kan man prata när man blivit botad från dövhet. Då är det helt plötsligt ett dubbelt mirakel. Den döve hör, och han kan ett helt nytt språk också, för det språket han kanske lärt sig i dagens läge, hade varit teckenspråk.


Jag vill bara varna dig och mig själv för att inte bli likgiltig när det gäller helande. Små som stora mirakler och helanden är alltid lika häftigt. Vi måste sluta tänka att bara helande från förlamning och cancer är värd att vittna om. Om du brutit ditt finger och blivit helad, då är det miraklet lika mycket värd att sprida som något annat mirakel eller under.


Jesus är samme Jesus ännu. Han väntar ivrigt på att vi ska komma till honom. Jesus är lika villig att hela som att förlåta synd.


Jesus har befallt oss att göra samma sak som Jesus själv gjorde. Vi ska alltså stoppa fingrarna i öronen och säga: "Öppna dig". Vi kan alltså i Jesus namn tala till en svårt sjuk människa i en annan stad, och i samma sekund som vi talar ut läkedom över honom henne i tro, i samma stund så kommer mirakel kraften i rörelse.


Vi kristna har slumrat nog länge nu. Vi borde ta mod till oss och gå ut på vattenytan för att se om det håller. Sjunker du undan kommer Jesus och hjälper dig om du ropar på honom Om du åkallar hans namn. Jesus vill att du ska göra samma gärningar som han gjorde. Om du ser ett behov i din församling, då kanske Gud kallat dig till att fylla det behöver, om du kan. Vi har så lätt att peka och ha åsikter. Men Gud visar dig saker för att han vill att du ska rycka in, han visar dig behov som behöver att fyllas. Han kanske visar dig en bönebörda, han kanske visar dig att någon behöver hjälp med något.


Helande är en mänsklig rättighet.

Syndernas förlåtelse är en mänsklig rättighet.

Befrielse en mänsklig rättighet.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0