BERÄDD VILLIG OCH REDO.

Luk 4:40-41 Vid solnedgången kom alla till honom som led av olika slags sjukdomar, och han lade händerna på var och en av dem och botade dom. Onda andar for även ut ur många, och de ropade "du är Guds son." men han talade strängt till dem och förbjöd dem att tala eftersom att de visste att han var Messias.


Just denna dag så hade Jesus varit i synagogan, där hade han botat sjuka och kastat ut demoner. Och ryktet om att Jesus gjorde sådana under och tecken spreds sig runt i hela trakten. Senare på kvällen så kom det jätte många människor till den platsen där Jesus var. Folket tog alltså reda på vart Jesus befann sig, sedan kom man med sina sjuka vänner och anhöriga till Jesus. Och Jesus bad för alla genom handpåläggning.


Jesus gjorde många under, tecken och kraftgärningar. Och han gjorde det på flera olika sätt. Han gjorde det genom handpåläggning som i denna berättelse, han gjorde det ibland genom att tala, genom att han gjorde en handling, som tex när han smetade lera i en blind mans ögon, och den blinde fick sin syn. Och ibland så gjorde folket som ville bli helade en handling, ibland så rörde de vid Jesus, och kraft gick genom deras sjuka kroppar och de blev fullständigt helade.


Nu kanske många av oss tänker; "Om detta ändå kunde hända i dag." Det underbara är att det kan hända i dag. Gud kan göra under och tecken på samma sätt i dag. Han behöver bara någon som är villig att gå före. Han behöver bara någon som är villig att vara redskapet som Gud kan och vill använda. Är du villig att vara det redskapet?


I en helande väckelse så kan det mycket väl vara så att tusentals kristna ber för miljontals sjuka. Så låt oss inte begränsa Gud, utan låt oss vara beredd och villig till att vara det redskap som Gud använder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0