KRAFT I BÖN OCH ORDET

Mrrk 1:32-34 På kvällen efter solnedgången, kom man till honom med alla sjuka och besatta. Varenda människa i Kafärnaum hade sammlats utanför dörren. Jesus botade många sjuka som led av olika slags sjukdommar, och han drev ut många orena andar. men han förbjöd andarna att tala eftersom de viste vem han var.

Före folket i staden kom till Jesus för att bli botade så hade han botat en man med spetälska, sedan botade han Petrus svärmor. Förmodligen hade folket hört rycktet om att Jesus hade gjort denna spetälska mannen fullständigt frisk. Och massor av folk kom till Jesus för att bli helade och befriade.

Jesus är likadan i dag. Han vill möta alla dina behov i dag. Han vill och kan ta bort alla dina sjukdomar och krämpor.

Jesus levde ett mycket utgivande liv. Han ville nå ut till männisor och mätta deras behov, och han gjorde det också. Han sa inte nej till en människa som ville blir helad eller befriad. Han var alltid beredd och villig att bota sjuka.

Mark 1:35 Nästa morgon, långt före gryningen, gick Jesus bort därifrån till en enslig plats för att kunna be.

När vi läser ordet så kan vi läsa att varje gång Jesus gjort stora under, som tillexempel det ovanstående undret, då han botade nästan alla sjuka i en hel stad, och efter att han hade gjort brödundret. Så gick han till en enslig plats för att be.

Om nu Jesus hämtade styrka i ordet och genom bön. Hur mycket viktigare är det då inte för oss att be och söka Gud.

Det finns kristna som tycker det är onödigt att läsa ordet eller gå på söndags Gudstjänsten. Eftersom de fort glömmer vad de läst eller vad som predikats. Men dessa saker är absolut inte onödiga. Det är andlig mat för dig. Låt mig få fråga en fråga. Om du i dag har glömmt vad du åt till lunch i går, slutar du då att äta mat bara för att du glömde vad du åt? Jag hoppas verkligen inte det. För du vet att maten ger dig näring även om du glömt vad du åt. Guds ord ger dig näring till din ande, även om du glömmer vad du läst.

Nu menar jag inte att du inte ska lyssna på söndags Guds tjänsten. Du ska lyssna och hänga med, du ska läsa ordet. Men även om du inte minns predikan som du lyssnade på, även om du inte minns vad det du läste i bibeln om i går. Det är ändå näring för din ande.

Bön och studera ordet är viktigt för oss. Det är det som styrker oss och ger oss näring till vår ande. Jag tror att vi alla kan flöda i olika nådegåvor. Men om vi ska hålla dessa nådegåvor levande så behöver vi be och läsa ordet dagligen. Om du inte har någon nådegåva, be till Gud om en. Jag tror han vill ge dig en. Och när du fått den, till en början kanske den verkar svag och liten. Men om du använder dig av den så kommer den att växa och utveklas.

© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009

Kommentarer
Postat av: Rene´

Amen, continue proclaiming the word. Be blessed!

Jes.43:18-19 Men glöm det som förut var, tänk inte på det förgångna. Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken.

2009-08-11 @ 20:34:06
Postat av: BLOGGHELANDE

AMEN!

Tack för komentaren.

Guds välsignelser.

2009-08-12 @ 11:17:38
URL: http://helande.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0