TRON PÅ JESUS GER DIG STYRKA

Hebr 11:1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.


Dagens bibelord är ett mycket välkänt bibelord i vissa kretsar, i de kretsar jag umgås är bibelordet välkänt och uppskattat och respekterat.


Men vad står det egentligen om tron? Jo tron är en övertygelse. När du och jag i vårt hjärta är övertygade om att Jesus är Guds son, att Gud har uppväckt honom från det döda. Detta är tro. När vi talar om tro så tror vissa av oss att tron är något som du och jag kan prestera, något som du och jag kan pressa fram om vi anstränger oss nog hårt. Men så är det inte, tron är inget vi kan pressa fram, tron flödar fram ur vårt hjärta.


Matt 9:20-22 Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel Hon tänkte: "Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han: "Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från det ögonblicket var kvinnan botad.


Här betonar Jesus att det var tron som hade räddat henne. Den tron och förtröstan som hon hade på Jesus helade henne.


Om vi läser hela detta bibelord så kan vi läsa att kvinnan som led av denna svåra blodsjukdom förtröstade sig på Jesus. I denna bibelöversättning så står det att hon tänkte att om hon bara fick röra vid Jesus kläder så skulle hon bli frisk. Denna kvinna hade tro, hon viste i sitt hjärta att hon skulle bli frisk bara hon rörde vid Jesus kläder.


Ibland så behöver du och jag handla rent fysiskt för att sätta vår tro i omlopp. Denna kvinna sträckte sig verkligen ut i tro, hon riskerade att bli dödad om hon blev upptäckt. Men hon visste i sitt hjärta att Jesus kraft skulle göra henne frisk.


Apg 3:16 Och genom tron på kraften hos Jesus har den här mannen nu blivit botad, ni vet ju alla att han förut var helt förlamad. Tron på Jesus har gjort honom fullständigt frisk, som ni alla kan se.


Än en gång kan vi läsa i bibeln att det var tron som gjorde dem frisk Tron är någonting som är oerhört viktigt i den kristna tron. I tro så tar vi emot Jesus som vår frälsare och Herre, och i tro så tar vi i mot vårt helande. Nu kan man spekulera i huruvida folk som inte trodde blev helade eller inte. Men faktum är att jag ser dessa bibelverser som ett löfte från Gud att han botar oss då vi tror att han ska göra det. Inte tror en chansning som i tänk om, utan tro som i övertygelse. För bibeln är mycket klar med vad tro är.


Låt då ingen säga åt dig att du inte har någon tro. Är du kristen? Har du tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då har du tro. Tron är en gåva vi alla fått från Gud. Sedan ska vi alla förvalta vår tro och låta den växa och utväxlas.


Var gör man då om man inte har den där häftiga övertygelsen på att Gud ska gripa in och ta bort sjukdomen. Då litar vi bara på Gud. Vi fyller oss med ordet, ber och samtalar med Gud, och lyssnar på predikan om helande. Det står skrivet att tron kommer av predikan.


Fortsätt tro och hoppas på att Gud en dag kommer hela dig. Låt inget slå ned dig eller få dig att fokusera på något annat än Jesus. När det stormar runt oss är det viktigare än någonsin att Jesus är vårt riktmärke, och hur höga vågorna än går, så vägra släppa din blick från Jesus.


© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0