ORÄDD OCH ENVIS

Hebr 10:35-36 fortsätt att vara lika orädda. Tänk på den stora belöning som väntar! Det krävs uthållighet om ni vill göra Guds villja och få vad han har lovat. 

Guds ord är sannt och äkta i allt det yttrar sig om. Det säger inte en sak och menar motsattsen. Ordet säger inte en sak för att få dig att tro på något du inte kan få, Gud försöker inte lura dig med sitt ord. Nej, han löser dina bojor och lossar dina band med sitt ord.

Fortsätt vara lika orädd säger skriften,  orädd betyder att du ska vara frimodig. Om du och jag ska få tag på det Gud har lovat oss så behöver vi vara orädda. Han vill att vi ska rycka till oss hans löften, och storma in i nya områden i livet.

Ordet säger att det krävs uthållighet för att få vad Gud har lovat. Gud har lovat dig ditt mirakel. Och för att få det miraklet så krävs det uthållighet. Det krävs att man är bestämd och mål inriktad, och att man vet vad man vill. Det krävs att man sätter ned foten i marken och envist vägrar att ge upp.

Nu menar jag inte att man ska kämpa envist mot allt, och vara almänt bångstyrig. Nej, vi behöver ha ett mjukt hjärta med en mjuk attetyd mot Gud. Vi behöver ha mjuka hjärtan och en hård panna.

Gud vill att du ska vara frimodig när det gäller ditt mirakel. Bry dig inte om de som skrattar åt din tro på att du ska få ditt mirakel. Fortsätt tro, hoppas be och proklamera ditt mirakel. För med tiden tränger du igenom den där stora betångmuren, och på andra sidan så har du ditt mirakel.

Du och jag får ibland gå genom både eld och vatten före vi får vårt mirakel. Vi får ibland kämpa mot lejon och drakar före vi når vår slut destination. Men om du och jag inte ger upp, om vi envist biter oss fast och vägrar att ge upp så kommer vi till sist komma fram till vårt mirakel.

Alltså, om du och jag ska komma fram till vårt mirakel så behöver vi vara envisa och orädda. Är vi det, vägrar vi att backa, vägrar vi att ge upp. Då kommer vi till sist att komma fram till vårt mirakel.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0