ÄNNU I DAG

Jer 33:6 Se, jag skall hela dess sår och skaffa läkedom och bota dem, och jag skall låta dem se frid och trofasthet i överflöd.

Vår Gud är en trofast Gud. Han håller allt vad han har lovat dig och mig, och han är en Gud som ger oss frid i överflöd, och hans trofasthet har ingen gräns.

I detta bibelord säger Gud fyra saker:
1     Hela dett sår.
Bibeln talar mycket om helande, men vi glömer ganska offta att Gud också kan och vill hela vår själ. Vissa av oss som  varit med om traumatiska upplevelser kan bli skadad i vår själ. Men Gud både vii och kan bota våran själ. I Markus evangelium kan vi läsa om en man som verkar vara trasig i sin själ. Nu menar jag inte att alla psykist sjuka är besatta, men Jesus sträckte sig ut till denna mannen och befriar honom från det som hållit honom fången. Och från och med den dagen kunde han leva ett normalt liv. Alla kände till den mannen, och händelsen borde ha blivit till ett vittnesbörd för folket, trots att de blev förargade över att ha förlorat alla sina djur.

2     Skaffa läkedom
Gud vill skaffa läkedom till dig, han vill se till at du är frisk och att du ska slippa lida. Han är inte en Gud som skänker oss olycka, sorg och elende. Han är den Gud som regerar. Inget namn är starkare än hans namn.

Har du någon gång tänkt på att namnet Jesus är starkare än cancer, namnet Jesus är starkare än brist. Hans namn (Jesus) regerar alltid och över allt.

3     Bota dem
Detta är vad Gud vill för dig. Han vill hela och upprätta och befria dig från de bojor som hållit dig bunden. Ett av alla hans namn är "Herren din läkare" Han vill hela dig. Han vil att du ska vara utan smärta och må bra.

4     Frid och trofasthet i överflöd.
Är det inte häfftigt att vi tjänar en sådan Gud. Och det som är så bra med Gud är att han inte bara vill detta för oss alla, han kan göra det också. Och han gör det dagligen ut över vår värld.

Nu vill jag inte att du ska tänka så här; "Jag hör aldrig vittnen om helande, så därför händer det inget. Men folk blir helade och befriade i Sverige i dag. Även omn du inte hört talas om det.

Så var därför frimodig och berätta för andra om vad Jesus har gjort för dig. Så att andra förstår att Jesus helar ännu i dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0