FÖREDÖMMET ABRAHAM

Vi går alla igenom tuffa omständigheter då och då. Vissa av oss är drabbade värre än andra. Men hur än vårt liv ser ut är det viktigt att vi vet att Gud är med oss, vad som händer i vårt liv så finns Gud alltid hos oss. Och han har lovat oss att han aldrig ska lämna oss eller överge oss.

 

Ibland kan det kännas som om Gud övergett oss. Men då är det viktigt att vi vet att våra känslor inte alltid är den totala sanningen. Men Guds ord är den totala sanningen, oavsett vad vi tycker, tänker eller känner för tillfället.

 

Rom 4:18-22 Där allt hopp var ute, trodde och hoppades han att han skulle bli fader till många folk, som det var sagt: Så talrika skall dina efterkommande bli. Han sviktade inte i tron då han tänkte på att hans egen kropp saknade livskraft - han var då omkring hundra år - och att Saras moderliv var dött. Han tvivlade inte i otro på Guds löfte utan blev i stället starkare i tron och gav Gud äran. Han var övertygad om att vad Gud hade lovat, det var han också mäktig att hålla. Därför "räknades det honom till rättfärdighet." Men dessa ord "det räknades honom till rättfärdighet" skrevs inte bara för hans skull utan även med tanke på oss. Rättfärdighet kommer att tillräknas oss som tror på honom som från de döda uppväckte Jesus, vår Herre,

 

Ibland kan allt hopp vara ute i det mänskliga, men då är det viktigt att vi vet att inget är omöjligt för Gud, och då menar jag ingenting. Ibland begränsar vi Gud, ibland tänker vi för oss själva att det inte är någon idé att försöka ens. Men Gud är så mycket större än vad du och jag kan be eller tänka. Han kan göra precis vad han vill. I Jesajas bok i bibeln står det om Gud att han (Gud) gör en väg i vildmarken och strömmar i öknen. Det finns verkligen inget som är omöjligt eller för svårt för våran Gud.

 

I dagens bibelord kan vi läsa om Abraham och det löftet som Gud gav till honom. Trots att allt verkade kört, trots att han i det mänskliga inte kunde bli pappa igen, inte ens med en annan kvinna. Det står ju skrivet att han (Abraham) saknade livskraft. Och det är väll detta som är så typiskt för den Gud som du och jag tjänar. Jag tror Gud väntade i enkom tills att både Abraham och Sara var alldeles för gamla för att få barn. Där och då gör Gud ett mirakel för detta gamla par.

 

Du och jag, vi kan verkligen ha denna man som ett föredöme i vårt trosliv. Trots att allt hopp var ute så trodde och hoppades Abraham på det löfte som Gud hade gett honom. I Herreerbrevets elfte kapitel kan vi läsa att tron är ett övertygelse. Med andra ord så hoppades han inte bara, nej Abraham visste i sitt hjärta att han skulle få en son. Han var övertygad om att Gud skulle hålla sin del av det löfte som han hade gett Abraham.

 

Gud har inte anseende till person, han är inte partisk. Han har botat många från deras sjukdomar, och han vill och kan göra dig frisk också.

 

Jag har aldrig någonsin sagt i min blogg att Gud alltid helar alla. Anledningen till att jag inte skriver detta alla dagar, det är att detta faktum inte uppmuntrar någon. Men att läsa och höra om de under och tecken som Jesus gjort och gör i dag, det uppmuntrar folk att fortsätta tro och hoppas på att Gud ska gripa in.

 

Jesus älskar dig, han har en underbar plan, och ett syfte med ditt liv. Han har lagt en kallelse på ditt liv. En del av oss är kallade att vara sjuksköterska, andra är kallade till att programmera datorer, andra är kallade till att bli ekonomer, en del är kallade att starta kristen TV och radio. Och andra är kallade att predika Guds ord.

 

Glöm inte bort att just du är värdefull. Jesus älskar dig oerhört högt, han vill och han kan göra dig frisk.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0