GÅVAN

Matt 10:1-8 Jesus kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt att driva ut orena andar och att bota alla slags sjukdomar och krämpor. Detta är namnen på de tolv apostlarna: först Simon, som kallas Petrus, och hans bror Andreas, vidare Jakob, Sebedeus son, och hans bror Johannes, Filippus och Bartolomeus, Thomas och Matteus, publikanen, Jakob, Alfeus son, och Taddeus, Simon ivraren och Judas Iskariot, han som skulle förråda honom. Dessa tolv sände Jesus ut, och han befallde dem: "Gå inte in på hedningarnas område eller in i någon samaritisk stad. Gå i stället till de förlorade fåren av Israels hus. Och där ni går fram skall ni predika: Himmelriket är nu här. Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni har fått som gåva, ge det som gåva.

 

Det var inte bara Jesus som gjorde under och tecken, det var inte bara han som botade sjuka och drev ut onda andar. Här befaller Jesus sina lärjungar att de ska gå ut och predika det glada budskapet för det Judiska folket. Jesus sände nämligen ut dem specifikt för att predika evangeliet för det Judiska folket. Jesus var ju själv jude, han blev omskuren på åttonde dagen som var och fortfarande är Judisk sed.

 

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.

 

Här sade Jesus till sina lärjungar att de skulle utföra samma gärningar som han gjorde, och större gärningar skulle de göra. Sedan säger Jesus ”Ty jag går till fadern.” Med andra ord skulle Jesus lärjungar bota sjuka och driva ut onda andar efter Jesus himmelsfärd.

 

Mark 16:15-18 Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."

 

Denna befallning att vi ska lägga våra händer på de sjuka, och de ska bli friska, det gäller dig och mig, och det gäller i dag. Jesus kan och vill använda dig som redskap. Han vill att just du ska lägga dina händer på en sjuk och be för dem, och de ska då bli friska. Inte i din häftiga och mäktiga kraft, utan i kraften av Jesus Kristus. Det är inte du som ska stå för helandet och befrielsen, detta är Guds uppgift

 

Nu menar jag inte att du ska kasta dig över första bästa sjuk människa. Men om någon vill att du ska be för dem, var då frimodig och gör det. Var inte rädd för att inget ska hända, tänk i stället på att det är Guds uppgift att bota, och din uppgift att be.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer
Postat av: Erica

Vilken bra blogg! :)

2009-12-31 @ 00:54:18
URL: http://faithhopelove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0