GE INTE UPP

Rom 4:18-22 Där allt hopp var ute, trodde och hoppades han att han skulle bli fader till många folk, som det var sagt: Så talrika skall dina efterkommande bli. Han sviktade inte i tron då han tänkte på att hans egen kropp saknade livskraft ? han var då omkring hundra år - och att Saras moderliv var dött. Han tvivlade inte i otro på Guds löfte utan blev i stället starkare i tron och gav Gud äran. Han var övertygad om att vad Gud hade lovat, det var han också mäktig att hålla. Därför "räknades det honom till rättfärdighet."

 

Mannen det talas om är Abraham. Vi ska göra som Abraham. han trodde trotts att allt mänskligt hopp ver ute. Trots att Abraham såg att hans kropp nästan var död och att hans fru inte längre kunde få barn. Trots detta så gav han inte upp. Han bara visste att han visste att han visste att Gud skulle ge honom en son.

 

Abrahamn fick verkligen gå genom en rejäl prövning. Han fick vänta i tjugofem år på sina löftens son. Men trots att år ut och år in gick så vägrade Abraham att ge upp.

 

Så borde du och jag också agera. Vi borde förtrösta på Gud till etthundra procent. Vi borde luta oss mot alla hans löften om hälsa och framgång.

 

För Gud har lovat dig hälsa. Han kanske inte kommit ned hit till jorden och sagt till det att helande gäller dig. Men han har sagt det i sitt ord, och hans ord gäller sannerligen dig.

 

Helande och befrielse är till för dig, här och nu. Gud vill verkligen bota dig. Som du ser så fick till och med Abraham vänta i tjugofem år på sitt mirakel, då kan vi också få vänta länge på vårt mirakel.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0