JULEN OCH JESUS

Under julen blir bloggandet lite annorlunda, men efter julen kommer bloggandet se likadant ut igen.


Luk 2:1-7 1 Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus* utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. 2 Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius* var landshövding över Syrien. 3 Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 4 Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit 5 för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. 6 När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. 7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.

Vad kan man då skriva om på självaste jul afton, om inte om Jesus födelse. Vi har i Sverige kommit mer och mer bort i från varför vi firar jul. Vi firar jul för att fira Jesus förelse. Tiden för julfirandet var något helt annat firande före Sverige fick ta del av evangeliet.

Jesus kom till jorden av ett enda syfte, han kom för att ge sitt liv som lösen, för att betala priset för våra synder, för att vi skulle kunna komma inför honom och få helande av honom.

Jesus älskar dig, han har omsorg om dig. Han föddes som människa här på jorden, för att leva som människa och för att till sist betala priset för hela mänskligheten. Han gav sitt liv som lösen för dinn och min skull.

Jesus älskar dig, han har omsorg om dig. Han kan och han vill hela dig.© Jimmy Larsson Uppsala 2009Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0