TRO ÄR NYCKELN TILL MIRAKLER

Matt 9:20-22 Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel. Hon tänkte: ” Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk.” Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han,: ”Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig.” Och från det ögonblicket var kvinnan botad.

 

Denna kvinna var mycket tuff. Hon hade en sjukdom som gjorde att hon blödde mycket och lätt. Och eftersom hon hade en sådan sjukdom så ansågs hon vara oren. Om folket hade upptäckt att hon hade den sjukdomen och att hon trängde sig genom en folkhop så kunde hon mycket väl ha blivit dödad av en arg folkmassa.

 

Men nu hade denna kvinna stor tro. Hon struntade i vad folk skulle tycka och tänka om henne. Hon hade beslutat sig för att få tag på sitt mirakel. Ibland behöver vi komma till den punkten i våra liv. Där vi riskerar att våra vänner ska tycka vi är knäpp.

 

Nyckeln till denna kvinnas mirakel var tro. Hon var övertygad om att Jesus skulle bota henne. Och eftersom Jesus är likadan idag som han var då så är tro även idag en nyckel till ditt mirakel..

 

Gång på gång då Jesus botar sjuka så påtalar han deras tro. Att det var deras tro som hjälpte dem. Och det är likadant idag. I vårt samhälle idag så har vi svårt att acceptera att vi måste tro för att få någonting av Gud. Men Gud ändrar sig inte för att passa in i vår lilla värld. Det är vi som får ändra på oss för att få komma nära honom.

 

Jesus vill bota dig. Och även om du inte är övertygad om att Jesus kommer hela dig, så ge ändå inte upp. Fyll dig med ordet, med undervisning om helande. Läs böcker och lyssna på predikan. Om du inte ger upp kommer du till sist se ditt mirakel.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0