HÄLSA OCH STYRKA

Ord 3 :5-8 Förtrösta på Herren av allt ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna. Håll dig inte själv för vis, frukta Herren och fly det onda. Det skall ge hälsa åt din kropp, ny styrka åt alla dess ben.


Ordspråks boken är verkligen en skattkista när det gäller ord av visdom, tillrättavisning och uppmuntran. Jag brukar uppmuntra mina läsare att dagligen läsa ett kapitel ur ordspråks boken, det ger övernaturlig vishet och vägledning i vardagliga situationer. Glöm då inte att det är Gud som ger dig förstånd till olika situationer.


Bibelordet jag skriver från idag, det är en direkt uppmuntran till dig från Gud. Gud vill att du ska sätta din förtröstan till honom, han vill att du ska förlita dig på honom av hela ditt hjärta. Alla har vi väll någon gång varit med om att Gud sagt åt oss att göra något, och vi har svarat; "Nej Gud! Så kan man inte göra, det fattar du väll. Men Gud är smartare än oss alla tillsammans, han ser hur ditt liv kommer att se ut, han vet vad som kommer hända dig i morgon. Därför vet han också bäst vad vi borde och inte borde göra.


När vi gör som det står i ordet, då blir det som det står i ordet. Gud har lovat dig att då du förtröstar på Gud mer än ditt eget förstånd, då ska det ge oss hälsa och styrka till alla ben i vår kropp. Lägg märke till att det står att vi ska frukta Herren och fly från det onda. Det onda är inte bara dråp mord och stöld. Det onda är allt vad synd är. Gud uppmanar dig och mig att vi ska fly bort från synden, att vi inte ska tillåta att synden kommer i vår närhet. Synd förstår mer för dig än vad du tror. Synd saboterar inte bara relationen mellan dig och Gud, den trasar sönder dig inifrån.


Om vi vill att människor ska bli märkta av Gud, då måste vi fly bort från synden. Om du och jag brinner för Gud och hans ord, då kommer de som inte följer Jesus bli märkta i sina hjärtan av Gud.


Glöm inte att Jesus älskar dig, han vill och kan göra dig frisk. Han vill att du ska leva för honom och förlita dig på honom av hela ditt hjärta.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se 1999 - 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0