LIV ELLER AVUND.

Ord. 14:30  Sinnes ro ger kroppen liv, avund är röta i benen.


Din sinnesstämning är viktig. Man har gjort medicinska studier som visat att detta stämmer. Att man om man har frid i sitt sinne har bättre hälsa än den som går och bär på o frid i ditt sinne.


Synd är en stor orsak till att många människor är sjuka. Alla som är sjuka lever inte i synd. Men vi kan väll vara överens om att vi alla någon gång har syndat.


Om du har dåligt samvete för någonting så är det viktigt att du gör upp med det. Du kanske behöver be både människor och Gud om förlåtelse.


Nya testamentet säger att om du har något otalt med din broder, lägg ned din gåva och gå och försona dig med din broder. Detta är ett bibelställe som många av oss glömmer bort i dagens samhälle. I dagens samhälle är vi så stressade av all snabbmats mentalitet. Vi är så van att få allt serverat framför oss på bara några minuter.


Någonting många av oss glömt är att vi behöver lägga ned vårt offer och gå och be vår broder/syster om ursäkt. Sedan kan vi ge vår gåva till Gud


En annan sak jag vill ta upp idag är avund. Svartsjuka alltså. Svartsjuka är livsfarligt. Det förstör inte bara ditt hjärta, utan det påverkar din omgivning också. Det står skrivet att avund ger röta i benen.


Röta sprider sig i kroppen som en löpeld. Det är samma sak i Kristi kropp. Du behöver göra dig av med all svartsjuka. För denna röta sprider sig från lem till lem. Svartsjuka är en pest för hela Kristi kropp. Svartsjuka är inte från Gud, och det behagar inte Gud.


Vist kan Gud bota dig. Men det är lättare att ta emot miraklet om du inte är bitter och avund. Du behöver ha ett rent samvete och hjärta för att effektivt och helhjärtat kunna ta emot det Gud vill ge dig. Nämligen helande. Vid vissa tillfällen så väntar Gud på att vi ska omvända oss fullt och helt innan han botar oss.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


Kommentarer
Postat av: Nattis

Så varie gång du blir sjuk e det ett straff ??

Eller om en mormor får dålig syn och börjar anv glasögon e det för synderna hon begått??

Hoppas inte hennes barn barn får reda på det...



2009-07-01 @ 16:34:08
URL: http://moveahead.blogg.se/
Postat av: Blogghelande

Nej! Att vara sjuk, se dårligt eller liknande är inget straff från Gud. Sjukdom är inte ett straff mot någon över huvudtaget. Människans kropp blir helt enkelt sjuk ibland, men tack och lov har vi duktiga doktorer. Jag har själv en obotlig tumörsjukdom, läkarna kan inte göra mig frisk. Detta är heller absolut inget straff från Gud. Gud straffar inte någon.

2009-07-04 @ 12:24:04
URL: http://helande.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0