GÖR SOM GUD HAR SAGT

Joh 11:17-19  På sin färd till Jerusalem tog Jesus vägen genom Samarien och Galileen.  När han var på väg in i en by, kom tio spetälska män emot honom. De stannade på avstånd  och ropade: "Jesus, Mästare, förbarma dig över oss!"  Då han fick se dem, sade han: "Gå och visa er för prästerna." Och medan de var på väg dit, blev de rena.  Och när en av dem såg att han hade blivit botad, vände han tillbaka och prisade Gud med hög röst  och föll ner för Jesu fötter och tackade honom. Och han var samarit.* Jesus frågade honom: "Blev inte alla tio rena? Var är de nio?  Har verkligen ingen vänt tillbaka för att prisa Gud utom den här främlingen?" 
Och han sade till honom: "Stig upp och gå! Din tro har frälst dig.

Jesus är likadan i dag. Han vill och kan bota dig från din smärta, han vill och kan ta bort den sjukdom som plågar dig så svårt. I dag är inte en dag av nederlag och bedrövelser, i dag är en dag av seger och framgång.

När dessa setälska kom fram till Jesus och bad om sina mirakel så nekade han dem inte. Han sa inte att han inte ville bota dem. Men han sa något annat. Han gav de en uppgift. Han sa åt de att de skulle gå till prästerna och visa upp sig. Spetälskan försvan inte direkt efter att Jesus sagt detta till dem. Men dessa män gav inte upp där och då. Nej, de lydde dem instruktioner som Herren hade gett dem, och de gick till prästerna i tro, och med en förväntan att få något av honom. De var övertygade om att de skulle få sina mirakler.

Jesus är likadan i dag, han kan mycket väl ge dig och mig instruktioner för hur vi ska få tag på vårt mirakel. Och om Gud ger oss instruktioner för hur vi ska få tag på vårt mirakel, då är vio ansvariga att lyda Jesus. Om Gud skulle ge dig instruktioner för hur du skulle bli frisk, skulle du göra som Jesus sade då? Även om det innebar att du skulle tycka att det var pinsamt.

Dessa spetälska män som Jesus gav instruktionerna att gå och visa sig för prästerena de gjorde bara som Jesus sade. De viste i sina hjärtan att det blev som Jesus hade sagt om de gjoprde som han sa..

Det finns en sak som jag tycker är tragiskt i detta bibelord, och det är att endast en av dessa spetälska män, så kom bara en av dem tillbaka till Jesus för att tacka honom för sitt mirakel. Jag tror att det på många sätt kan se ut så i dag när Jesus helar oss. Vi kanske glömer att tacka Jesus för vårt mirakel.

När Jesus har tagit bort din sjukdom och din smärta. Så var då inte tyst. Berätta för andra om det mirakel Jesus gjort för dig. Skaffa dig en egen blogg och berätta vad Jesus gjort för dig. Skämms inte bför vad Jesus gjort, var frimodig och berätta vad han gjort. När du gör det så kommer du uppmuntra andra att sträcka sig ut i tro för sitt mirakel, du hjälper du andra att fortsätta tro och hoppas, då hjälper du andra att inte ge upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0