LEV SOM JESUS LEVDE

Matt 14:1-4 En vilodag var Jesus hembjuden på mat till en farisé som var medlem i judiska rådet. och man kollade honom noga, eftersom det fanns en man där som led av svår svullnad i kroppen. Plötsligt ställde sig mannen framför Jesus. Oc Jesus vände sig då till farisérna och de laglärda och frågade dem. "Tillåter Moses lag att man botar någon på vilodagen?" Men de vägrade att svara. Då rörde Jesus vid dem sjuka mannen och botade honom och lät honom gå.

Jesus var alltid villig och redo att bota sjuka och driva ut onda andar ur människor. Han lät sig inte hindras av människors lagar och föreskrifter. Han brydde sig inte i att folkets ledare blev svartsjuka och ursinniga. Han sträckte sig ändå ut till dessa svara människor i behov av ett mirakel. Och Jesus är likadan i dag. Han vill göra ett mirakel för dig i dag. Han vill fylla alla dina behöv, och ta bort alla dina sjukdommar och krämpor.

1 Joh 2:6 Den som säger att ahn lever i gemenskap med Gud, måste leva på samma sätt som Jesus levde

Detta är ett mycket allvarligt text från bibeln. Här säger Johannes, en av Jesus tolv närmsta lärjungar. Han säger att om vi påstår att vi lever i gemenskap med Gud, då är vi skyldig att leva så som Jesus själv levde. Detta är mycket tunga och allvarliga ord. Och vi får tänka på att det är en av Jesus allra närmaste lärjungar som säger detta

Vad har detta ord med helande att göra kanske du tänker. Lät mig då förklara vad jag menar. Jesus var alltid villig att bota sjuka. Han sa aldrig till en sjuk att han riskerade att bli dödad om han botade en sjuk. Han struntade i vilka konsekvenser han skulle möta, han botade på vilodagen även om han viste att han skulle ligga risigt till.

Jag tror verkligen att Sverige kommer att bli vidrörd av en helande väckelse. Men det kanske inte blir så som du tänkt dig. Det kanske inte blir ett få tal människor som ber för tusentals människor. Det kanske blir tio tusentals människor som ber för miljontals männsikor. Gud kanske vill använda just dig i denna helande väckelse. Är du redo, är du villig att vara det redskap Gud kan använda. Jag säger inte att det kommer bli så, jag säger inte att du eller jag kommer stå framför talarstolen och proklamera Guds goda villja att bota dig från sjukdom och smärta. Men du kanske kommer vara ett anonymt redskap som Gud kan använda när han vill det och hur han vill det.

Det vilktigaste är inte att du och jag får sola oss i strålkastarna, du kanske kommer bli känd, men det vilktigaste är att vi tjänar Gud. Och hur gör vi det på bästa sättet? Jo, vi lever så som Jesus själv levde.



© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0