VAD SKA VI GÖRA?

Matt 9:35 Jesus vandrade omkring i alla städer och byar och undervisade i synagogorna. Och vart han än kom berättade han det glada budskapet om att Gud vill rädda människor och göra dem till sitt folk. Och han botade alla slagt sjukdomar och plågor.

Jag fasstnar vid en specefik sak i dagens text. Det står nämligen att Jesus prediade det glada budskapet överallt dit han kom. Jesus har i Guds ord sagt åt oss att vi ska göra samma görningar som Jesus gjorde, och vad gjorde då Jesus? Jo han predikade det glade budskapet.

Jag tror inte att Jesus predikade detta budskap på samma sätt alla gånger. Nej, han riktade sig in på sin målgrupp. I sin predikan så lade han fram olika liknelser beroende på vem han predikade för. Om vi ska predika för ungdomar gör vi det på ett sätt, med en typ av liknelser, när du predikar för busschofförer så kanske du tar upp en annan liknelse.

Jag tror vi inte alltid ska predika, Det bästa vittnet för Jesus är en som lever som en kristen, som låter sitt liv vara ett vittne för sin omgivining.

Jag tror vi offta glömmer att en del av det glada budskapet som Jesus predikade var att Gud vill och kan ta bort våra sjukdomar och våra smärtor. Jesus är likadan i dag. Han vill ta bort den där smärtan som snart plågat dig i fyra år, han vill ta bort den där sjukdomen som doktorn säger är kronisk. Gud vill och Gud kan bota, befria och upprätta varenda människa som i tro kommer till honom med sitt behov.

Vi människor blir offta så rädd då doktorn säger att sjukdomen vi lider av är kronisk, eller obotlig. Och på sätt och vis kan jag förstå detta. Men Gud är så mycket större än din doktor. Din doktor har inte all kakt i himlen och på jorden, han kanske är överläkare eller avdelnings chef. Men hans makt är inte i närheten av den makt namnet Jesus har. Namnet Jesus är över alla namn, över alla sjukdoms namn, han har makt att ge dig ditt mirakel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0