STYRKA I FÖRLÅTELSEN

2 Tim 2:1 Timotheos min son, hämta styrka från den kärlek och förlåtelse som finns i gemenskapen med Kristus. Den undervisning du och många andra har hört av mig ska du föra vidare till pålitliga människor, som i sin tur kan undervisa andra.


När du och jag går genom tuffa omständigheter då kan vi hämta frid och styrka i vår tro på Jesus. Det finns alltså en styrka att hämta hos Jesus genom att älska och förlåta.


Kanske har du mött elaka människor som ställer till massa besvär för dig hela tiden. Det bästa du kan göra är att förlåta dem och gå vidare i livet. Inte fylla sig med massa bitterhet mot dessa människor, för det vinner du inget på. Nu menar jag inte att ni måste bli bästa vänner. Du kan har lite självdistans, du behöver inte umgås med alla som vill umgås med dig. Lägg istället allt i Guds händer, och låt honom ta hand om allt.


Hur gör man för att ha lätt att förlåta människor? Jo, man umgås med Jesus. Man går till Jesus med sin besviken het, man går till Jesus med sin upprörd het. Om du beslutar dig för att umgås ofta med Jesus, ge honom hela ditt liv. Då kommer du ha lätt att förlåta människor.


Något som är viktigt när det gäller förlåtelse, det är att inte släppa in hat och oförlåtelse mot andra människor in i sitt hjärta..


Om du lider av sjukdom så finns det kraft att hämta hos Jesus. Han kan ge dig vitalitet (övernaturlig styrka) så att du kan leva vidare och tjäna Gud fullt och helt utan problem. Han kan ta bort sjukdom ur din kropp och ge dig hälsa och styrka.


Jesus älskar dig. Han vill att du ska ha det bra och att du ska må bra.
Gud vill ge dig vad ditt hjärta begär, och fullborda alla dina planer.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0