GOLGATA TILLHÖR DIG

Detta blogginlägg kan vara jobbigt för känsliga läsare, och är inte lämpligt för barn att läsa.

Jes 53:3-5 Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet. Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade


Detta är ett utan de mest välkända bibelord när det gäller helande och syndernas förlåtelse. Det mest välkända och de äldsta kan man säga.

Är det inte häftigt att profeten Jesaja profeterade att Jesus skulle dö för våra synder och för att vi skulle kunna bli botade från våra sjukdomar. Detta profeterade profeten Jesaja ca 500 år före korsfästelse praktiserades

Låt oss då titta lite närmare på dagens verser.

Jag såg för inte så länge sedan en målning som föreställde Jesus rygg, när han hade blivit piskad. Jag lade märke till att tavlan hade endast nio ytliga sår på Jesus rygg. Men i själva verket var Jesus rygg en enda blodåker.

Nu menar jag inte att du ska kasta din fina målning av Jesus, jag försöker visa dig en sak.

När Jesus piskades före korsfästelsen så blev han piskad vid tre olika tillfällen, totalt 39 piskrapp. Han piskades med en piska som hade nia svansar, (ett tjockt handtag med nia piskor alltså) På varje svans fanns det sylvassa föremål fastsatta, tex en vass benbit eller andra vassa föremål. Tänk dig vad som hände efter varje piskrapp. Efter varje piskrapp så slets hud och köttstycken ut från Jesus rygg. Varje piskrapp resulterade i nio piskrapp (eftersom piskan hade nio svansar) Nio gånger trettionio är 351. Det motsvarar 351 direkta träffar på Jesus ryggtavla. Med andra ord var hans rygg som en enda blodsåker.

Tänk dig sedan att delvis bära sitt tunga kors till avrättsplattsen Golgata. Och sedan hänga på denna träpåle i flera timmar.

Jesus har betalat ett oerhört pris för din och min frihet, för din och min hälsa och syndernas förlåtelse.

Vi kan när som helst komma inför Jesus och ta emot helande, befrielse och upprättelse.

Vet du varför kullen där Jesus korsfästen hette "Golgata"? Golgata betyder Huvud skalle platsen. Enligt Judisk historia så var Golgata den plats där David besegrade Goliat och högg huvudet av honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0