ORD AV KRAFT, ORD AV LIV



Fil 2:13
Fil 2:13 Det är ju han som påverkar er vilja och er kraft att göra det han vill.
NLB

Ty Gud är den som verkar i er både vilja och gärning, för att hans goda vilja ska ske.
Folkbibeln

Gud verkar verkligen på ditt hjärta så att hans vilja ska ske. Och det är Guds vilja att du ska vara frisk. Han vill att du ska vara välmående och fri.

Matt 8:2-3 När Jesus sedan gick ned för berget följde massor av människor efter honom. Då närmade sig plötsligt en  spetälsk och föll ned för honom och bad: "Herre, om du vill så kan du göra mig frisk. Jesus räckte genast ut handen och rörde vid mannen och sade: "Det vill jag! Du är frisk! Och i samma stund var mannen fri från sin spetälska,

Spetälska var en fruktansvärd sjukdom. När man har den sjukdommen så fick man stora sår över kroppen, och ibland så ramlade till och med kroppsdelar bort från kroppen. Dessa människor fick inte komma i närheten av de som inte hade samma sjukdom, eftersom den var mycket smittsam.

Men denna man som hade spetälska var frimodig nog att komma nära folkmassan och Jesus. Och när han hade kommit fram till Jesus bad han Jesus att han skulle få bli frisk.

Lägg märke till att mannen ställer Jesus en fråga. Han frågar Jesus; "Vill du göra mig frisk?" Mannen visste inte om Jesus ville ta bort sjukdommen, men han visste att Jesus kunde göra det.


Kanske är du i just den situationen just nu, du kanske vet att Jesus kan göra dig frisk, men du vet inte om han vill göra dig frisk. Men Jesus vill verkligen hela dig, han vill ta bort all sjukdom från din kropp, han vill ta bort all smärta från din kropp.

I Markus kapitel elva så står det att vi ska få allt vad vi ber honom om i vår bön, vi ska få allt vi ber om i tro. "Allt vad ni ber om eller begär, tro att ni har fått det så ska det vara ert."

Allt du ber om i din bön ska du få av Gud, då du tror att han ska ge dig det. Alltså då du har en fast övertygelse som inte kan rubbas. Då du ber en bön utifrån den attetyden, då finns det inget som kan stoppa dig.

När det gäller helande så kommer det inte automatiskt på en gång. Ibland får man nöta och nöta och nöta.

Om du slår med en hammare eller slägga nog många gånger på en sten mur, då kommer muren till sist att gå sönder. Det är på samma sätt med sjukdom. Man får använda Guds ord om och om igen, innan det bryter igenom.

Sluta aldrig be till Gud om helande och styrka. Sluta aldrig bekänna ordet över dig själv. Guds ord är kraftfullt och mäktigt.

Hebr 4:12 Ja, akta er för att vara olydiga, för Guds budskap är fullt av liv och kraft.  Det är starkare än ett dubbeleggat svärd, och det tränger djupt in i vårt innersta. Det avslöjar alla våra tankar och motiv, och visar om vi handlar rätt eller fel. Ingen kan dölja något för Gud. Han vet allt om alla. Och inför honom måste vi en gång stå till svars för det vi har gjort.

Guds ord är verkligen så kraftfullt. De tränger igenom vad som hällst. De är skarpare än allt annat. Därför kan det svida rejält med en tillrättavisning från ordet. Men om man är smart så vänder man om och gör bättring från sina döda gärningar.

Det finns läkedom i Guds ord, det finns helande i Guds ord. Människor som suttit och läst ordet har blivit mirakulöst helade då de läst ordet. Så Bibeln är verkligen kraftfullt, den ger oss visdom, styrka och helande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0