JESUS GÖR DET I DAG.

Apg 28:8-9 Men samtidigt som vi var där, råkade Publius pappa ligga sjuk i feber och svår diarè. Paulus gick därför in och bad för mannen. Och la sina hände på honom och botade honom. Efter detta kom alla sjuka människor på ön till Paulus och blev botade.


Det är otroligt vad Gud kan utföra genom en människa som är lydig mot honom. Paulus gick in till den mannen, lade sina händer på den sjuka mannen, och då gick det ut kraft från Paulus händer, och den sjuka mannen blev frisk.


Om vi går tillbaka lite och tittar på vart Paulus kom ifrån. Paulus var tidigare en elak och hemsk människa. Men när Gud fick tag på honom så blev han historiens häftigaste missionär Vad visar detta oss? Jo, att ingen är ett hopplöst fall. Gud vill och kan använda dig. Han vill att du ska be för sjuka, han vill att du ska berätta för andra om vad Jesus har gjort för oss människor.


Gud är likadan i dag. Han gör sjuka friska genom att du, jag eller någon annan lägger händerna på den sjuka och ber för honom. När vi gör detta i en förtröstan på att Gud ska ingripa, det är då han gör det, det är då han tar bort sjukdom och smärta från våra kroppar.


Denna händelse med Publius pappa vid rörde ett helt folk. Alla sjuka kom till Paulus för att bli friska. Och jag är övertygad om att många blev friska, många blev så märkta i sina hjärtan av Gud att de blev kristna.


Om du läser stycket före de ovanstående verserna från bibeln, då ser du att Publius var folkets ledare, man kan säga att han var hövdingen på den ön. Alla viste vem Publius var, förmodligen viste alla att hans pappa hade diaré och feber. Och när folket fick höra att Publus pappa blivit frisk, så blev de förundrade och häpna. De förstod att något stort var på gång, och de vill ha det Paulus hade.


Gud har inte anseende till person, han älskar dig och han vill se dig frisk.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0