LIVETS VATTENSTRÖM

Nu var det någon dag sedan jag bloggade. Men jag ska försöka skriva lite idag

Jes 43:2 Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig.

Detta är ett underbart löfte som du kan ta lita på idag.

Vi människor går då och då igenom livskriver. Och det måste vi få göra, det är en del av vårt liv. Men Gud har gett oss underbara löften mitt i dessa kriser. Han har lovat oss att oavsett vad som händer så ska han alltid vara med oss.

I en Engelsk översättning står det i just detta bibel ord; "När du går genom elden" Det står alltså inte: "Om du råkar gå genom elden." Nej. Gud vet att vi är människor. Han vet att vi går genom både eld och vatten. Men när vi går genom elden, när vi går genom strömmar av vatten, då ska Gud absolut inte överge dig.

Du som har gått mot en stark vatten strömm. Eller de av er som har varit på forsränning. Ni vet vilka krafter det kan vara i strömmande vatten. I vattenströmmarna kan det vara jätte starka krafter. Men denna vattenström, den ska inte dränka dig. Gud ska se till att du har näsan ovanför vattenytan.

Gud har aldrig lovat dig att hela ditt liv kommer vara toppen och härligt. Nej, men han har lovat dig att då du når botten, då är han där och hämtar upp dig. Han har aldrig lovat att allt kommer bli som förut, men han har lovat att det kommer bli bra. Det står i ordet

Rom 8: 28 Vi vet att Gud kan använda varje händelse till något gott för de som älskar honom och enligt hans plan får tillhöra honom.

Sjukdom kan vara en eld som förstör, det kan vara en stark fors av vatten. Men Gud vill inte att sjukdomen ska dränka dig eller bränna sönder dig. Gud vill ta bort sjukdomen och ge dig fast mark under fötterna.

Den Gud du tjänar, han är början och slutet. Han är meningen med livet. Han kan och vill ta bort din sjukdom. Ibland behöver vi bara be honom om att göra det så gör han det. Ibland tar han bort sjukdom på någon sekund, och ibland tar det längre tid. Men sanningen är att vår Gud är en Gud som utplånar sjukdom. Han älskar dig och han vill att du ska vara frisk.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0