KOREKT BÖNESVAR

DAGENS ANDRA BLOGGPOST

Matt 7:7-11 Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Vem bland er ger sin son en sten, när han ber om bröd, eller en orm, när han ber om en fisk? Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom.

 

Låt oss dela upp dagens bibelord och se vad Gud lovar oss i detta bibelord.

 

”Bed och ni skall få,” Detta är en uppmaning till oss att vi ska be till Gud. Här lovar Jesus själv oss att vi ska få svar på våra böner. Bara du öppnar din mun och ber till Gud om ditt behov, då ska du få det. Det står inte att bönesvaret kommer efter din kafferast, nej, ibland kan det ta tid att få sitt bönesvar, men vi kan vara säkra på att Gud aldrig kommer för sent.

 

”sök och ni skall finna,” Gud har lovat dig att det du söker efter ska du finna. Om du söker efter Guds ansikte, av hela ditt hjärta, då ska du få det. Om du söker efter ett jobb, då ska du hitta det jobbet. Men för att du skal hitta något, så måste du söka efter det.

 

”bulta och dörren skall öppnas för er.” När det gäller bönesvar så måste vi ibland be upprepade gånger till Gud om det vi vill ha. Om vi bultar på himmelens dör, fortsätter att ropa till Gud och be honom om det du behöver. Då skall dörren till sist öppnas.

 

Be till Gud dagligen om helande. Gud blir inte sur på dig om du ber om helande varje dag. Han älskar dig och han vill svara på din bön.

 

 

Detta bibelord ser jag som ett löfte från Gud om helande. Står det då att vi ska bli helade i detta bibelord. Nej, men det står att du kan be om vad som helst till Gud, och att han skall ge dig det du ber om.

 

Gud är inte en Gud som ger dig en annan sak än det du ber om. Ber du honom om helande så ger han dig inte ett par nya kryckor, nej, ber du honom om helande, då ger han dig helande.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer
Postat av: oriel

Tack Jimmy,

Det är härligt och uppmuntrande att läsa det du skriver.

Jag är glad vi träffades på bussen och hoppas allt går bra med dig och ber att gud fortsätter hela dig. Vi ses nog på söndag,

Oriel.

2009-11-07 @ 13:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0