MANNENS SYN

Mark 10:46-52 De kom till Jeriko. Och när Jesus lämnade staden tillsammans med sina lärjungar och en stor folkskara, satt en blind tiggare vid vägen, Bartimeus, Timeus son. Då han fick höra att det var Jesus från Nasaret som kom, började han ropa: "Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!" Många sade till honom strängt att han skulle tiga. Men han ropade ännu högre: "Davids son, förbarma dig över mig!" Jesus stannade och sade: "Kalla hit honom!" Man gjorde det och sade till den blinde: "Var vid gott mod. Stig upp! Han kallar på dig." Mannen kastade då av sig manteln, sprang upp och kom fram till Jesus, och Jesus frågade honom: "Vad vill du att ja skall göra för dig?" Den blinde sade: "Rabbuni, gör så att jag kan se igen!" Jesus sade: "Gå, din tro har frälst dig." Och genast fick han sin syn och följde Jesus på vägen.

 

Ibland behöver du och jag göra som denna mannen gjorde, han ropade till Jesus om hjälp. Nu menar jag inte att du ska skrika halsen av dig och bli vräkt från din fina lägenhet. Det jag menar är att du ska från ditt hjärta ropa till Gud om hjälp. Jesus han kan och han vill göra dig frisk.

 

Något som är intressant i denna bibel text det är att den blinda mannen kastar av sig sin mantel då han kallas fram till Jesus. Manteln denna mannen hade var förmodligen en viss mantel som tiggare hade. Med andra ord så kastar han bort sin enda trygghet, och går till Jesus. Med andra ord så är mannen övertygad om att Jesus skulle bota honom. Hade han inte varit övertygad om att han skulle bli botad, då hade han förmodligen inte kastat av sig sin mantel.

 

När mannen kallas fram till Jesus så frågar Jesus honom vad han vill att Jesus ska göra. Detta kan ses som självklart. Men denna mannen kunde ha bet Jesus om vad han vill, och Jesus hade gett honom det. Och den blinde ber Jesus om att få sin syn. Jesus tvekar inte en sekund här, omedelbart ger han Jesus det han ber om.

 

När mannen fått sin syn tillbaka säger Jesus något mycket intressant. Han säger; ”Gå, din tro har hjälpt dig.” Kontaktpunkten för mannens mirakel var hans tro. Jesus påtalar ju att det är tron som har gett mannen hans syn.

 

Jesus älskar dig, han vill även hela och befria och upprätta dig. Han kan och vill ta bort sjukdom och smärta från din kropp. Så sträck dig ut i tro, och be Jesus om det du vill ha av honom.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009ää


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0