OM ATT INTE GE UPP

Rom 4:18-Där allt hopp var ute, trodde och hoppades han att han skulle bli fader till många folk, som det var sagt: Så talrika skall dina efterkommande bli. Han sviktade inte i tron då han tänkte på att hans egen kropp saknade livskraft - han var då omkring hundra år - och att Saras moderliv var dött. Han tvivlade inte i otro på Guds löfte utan blev i stället starkare i tron och gav Gud äran. Han var övertygad om att vad Gud hade lovat, det var han också mäktig att hålla.

 

Dagens blogg kommer handla om att inte ge upp, att hålla fast vid Guds löften, och att inte släppa taget om vad Gud en gång har lovat dig. Abraham är verkligen ett föredöme för oss när det gäller att inte ge upp. Om du tänker efter lite, under vilka förhållande levde Abraham? Egentligen så talade allt emot honom att han skulle få barn, för han själv var gammal och svag, och i det mänskliga var Sara för gammal för att få barn, men ändå så vägrade Abraham att ge upp. Han viste i sitt hjärta att Gud skulle ge honom det han en gång lovat honom.

 

Hur kunde Abraham vara så säker på att Gud till sist skulle ge honom ett barn? Jo, Abraham hade lärt känna Gud. Om du och jag lär känna Gud på djupet, då kommer vi också vara övertygade om i vårt hjärta att Gud kommer ge oss det han har lovat oss. Och Gud har i sitt ord lovat dig att han ska ta bort sjukdomen från din kropp. Han går till och med så långt att han säger att du redan har blivit helad, att han redan har tagit bort sjukdom och smärta från din kropp.

 

Det kanske inte känns som om Gud tagit bort sjukdom från din kropp, men enligt ordet så har han redan gjort det. Bara för att du inte ser resultatet här och nu så betyder det att det inte finns.

 

Om du knipsar av ett löv från en björk, då dör det lövet direkt efter att du knipsat av det. Du ser inte med dina fysiska ögon att lövet är dött, men efter några dagar börjar lövet torka, och till sist kan du med dina fysiska ögon se att lövet är dött. Men lövet var dött direkt efter att du knipsat av det. Ungefär så fungerar din tro. Du vet i ditt hjärta att bönesvaret är på väg, även om du inte kan se det. Och då kan du tacka Gud för ditt mirakel, även om du inte kan se det. Det är detta som kallas för tro.

 

Så ge inte upp när det gäller ditt helande, fortsätt framåt med Jesus, sträck dig ut i tro, hopp eller övertygelse. Om du inte ger upp så tror jag att du kommer få ditt mirakel.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0