HAN ÄR EN BÖNESVARANDE GUD

1 Joh 3:22 och vad vi än ber om, det får vi av honom, ty vi håller hans bud och gör det som gläder honom.

 

Bibeln är full av löften om bönesvar. Gång på gång så säger Gud till oss att han kan och vill svara på våra böner. Om du tänker efter är detta ett ganska generöst löfte från Gud, kan du tänka dig att vi kan komma inför Gud och be om vad vi vill ha. Och då ska Gud fylla våra behov, han ska då ge oss det vi ber honom om.

 

Om du vill ha helande så behöver du komma inför Gud och be honom om helande. Jag vill utmana dig att regelbundet komma inför Gud och be om helande. Nu menar jag inte att du måste fasta och be tre dagar i veckan. Men det är nyttigt för oss att regelbundet ta tid med att fasta och be, särskilt när vi står inför livsavgörande beslut, även mindre och viktigare beslut vill Gud vara delaktiga.

 

Gud vill verkligen ge dig bönesvar, och ber du till honom om helande du vill han ge dig helande Ber du till honom om ett jobb, ja, då vill han ge dig ett jobb. Gud är mäktigare än vad du och jag tror, han kan ge dig ett arbete så att du kan försörja din familj.

 

När du ber till Gud så behöver du vara specifik, så att han vet vad du vill ha. Om du ber till honom om ett jobb, tala om för honom vilken stad och vilket yrke du vill ha, spelar det ingen roll så var uppriktig och säg det till Gud.

 

Hebr 6:18 Så skulle vi genom två orubbliga uttalanden, i vilka Gud omöjligt kan ljuga, få en kraftig uppmuntran, vi som har sökt vår tillflykt i att hålla fast vid det hopp vi äger.

 

Den Gud som vi tjänar han är ingen lögnare. Han kan inte ljuga. Och Gud vill ge dig och mig det vi ber honom om. Ber du om hälsa så vill han ge dig hälsa, ber du om ett jobb så ger han dig ett jobb. Detta kan du läsa om i Matteus kapitel sju. Då Jesus säger att Gud är en god Gud, inte en ond Gud, och att Gud ger dig det du ber honom om i din bön.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0