JESUS GÖR DET ÄNNU.

Apg 9:32-35  Petrus reste nu från plats till plats för att besöka församlingarna, och på en av sina resor kom han också till de troende i staden Lydda.  Där träffade han en man som hette Aineas, som var förlamad och hade varit tvungen att ligga på en sovmatta i åtta år.  Petrus sa till honom: ”Aineas! Jesus Kristus botar dig. Res dig upp och rulla ihop din sovmatta!” Och i samma stund reste sig Aineas upp.  Alla som bodde i Lydda och på Sharonslätten såg honom sedan gå omkring frisk och kry, och alla började tro på Herren Jesus!
En Levande Bok

Jesus slutade inte med att bota sjuka i och med himelsfärden. Han fortsatte att bota sjuka och driva ut onda andar genom sina lärjungar. Under tre år sa hade Jesus lärjungar levt nära Jesus, och Jesus hade lärt dem hur de skulle sjänka helande till folket. De botade folk från sjukdom genom kraften i namnet Jesus.

När Jesus botade människor från sjukdom så gjorde han det på flera olika sätt. Ibland så bad han med handpåläggning, ibland så talade han och befallde sjukdomen att gå, och ibland så var det människorna som vidrörde Jesus med en övertygelse att få något av honom. I denna berättelse så använder Petrus redskapet som Gud gett honom, han talar och det händer något då Petrus talar. Det som händer händer inte för att Petrus är så häfftig och mäktig, nej, det sker  genom Guds dyra nåd.

När Petrus talade så trodde Aineas på det talade orden. Han var övertygad om att Gud botat honom, och som resultat av detta så blev han fullständigt botad.

Alla i staden kände till Aineas. Många såg de under som Gud hade gjort, och många kom till tro på Jesus på grund av det mirakel som Jesus gjorde. Runt om i världen så får helande mirakel samma effekt. Folk ser att vår Gud är en Gud som bryr sig, de ser att vår Gud är en levande Gud, och inte någon gammal sten.

Jesus älskar dig, han vill ta bort sjukdom från din kropp. Jag tror att bibeln är fulla av mirakler och tecken för att vi ska kunna studera det Gud gjort före oss. Jag vill utmana dig att studera och läsa om de uner och tecken som Jesus gjorde, och om de helanden som skedde i Apostlagärningarna. Jag tror att detta kan uppmuntra dig att fortsätta tro och hoppas på ett mirakel.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0