KALLAD FÖR ETT HÖGRE SYFTE

Jes 43:18-19 Tänk inte på det som hänt, bry er inte om det som förr har varit. Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.

 

Gud vill inte att du och jag ska fastna vid det förflutna. Ibland har vi människor så lätt att fastna vid det som varit, men Gud vill att vi ska fästa blicken framför oss, fästa blicken på Jesus och fortsätta vår vandring med honom.

 

Nu säger jag inte att vi inte ska sörja i tider av sorg, men det finns tider av sorg och det finns tider av glädje och framgång.

 

Men bibeln varnar oss för att inte fastna vid det som varit. Guds ord säger att vi inte ska fastna vid det som varit, att vi inte ska betrakta det som varit i lång tid. Vi har ett varnade exempel i bibeln på just detta, låt oss läsa lite från det bibelstället.

 

Det som hade hänt just före detta bibelord var att Gud hade beslutat sig för att göra slut på Sodom och Gomorra. Och Gud hade sänt sina änglar för att hämta ut Lot och hans familj före Gud förgjorde dessa städer. När de flydde från denna stad sa änglarna åt dem att de inte fick vända sig om för att titta på staden som han förgjorde.

 

1 Mos 19:26 Men Lots hustru som följde efter honom såg sig tillbaka. Och hon blev en saltstod.

 

Om du och jag vänder oss om och tittar på hur vårt liv var förut, eller vänder oss om och ser på vad vi lämnat bakom oss, då är det lätt att vi fastnar och inte kan gå vidare. Lots hustru var direkt olydig mot Gud, Gud hade get dem befallningen att lämna allt bakom sig, och inte vända sig om för att se på staden som Gud förgjorde, men av någon anledning så vände sig Lots hustru om och tittade på eländet.

 

Hur bedrövligt du än tycker att ditt liv är, så är Gud ändå med dig. Och det finns alltid någon som har det värre än du. Tänk inte på hur bedrövligt just du har, och hur synd det är om just dig. Lämna dig själv bakom dig och sträck dig ut till andra. Nu kanske du tycker att du inte kan göra något för någon annan. Men egentligen kan du det, om du inte kan göra något annat så kan du alltid be till Gud för den specifika situationen eller för någon i din närhet.

 

Glöm inte att Gud älskar just dig, och att han har skapat just dig unik. Han har kallat dig till ett högre syfte än dig själv. Du kanske inte blir profet eller evangelist. Men du kan ändå tjäna Gud. Hur tjänar men då Gud? Jo, genom att betjäna andra människor. Gud har inte kallat alla till att stå framför predikstolen. Han har kallat vissa till sjuksköterska, andra till läkare, pilot, arkitekt, kirurg, bistånds arbetare. Alla är lika viktig i Guds rike. Och om du är trogen i det lilla, då kommer Gud sätta dig över något större, är du trogen där så kommer Gud sätta dig över något större. Så fungerar det i Guds rike.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0