LIV ELLER DÖD

Jes 58:10-11 Och Herren skall alltid leda dig han skall mätta dig mitt i öde marken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett kvällsprång vars vatten aldrig tryter.

 

Gud har lovat dig att han alltid ska vara med dig, att han alltid och över allt ska leda dig. Det står i dagens bibelord att Gud alltid ska leda dig. Med andra ord så kommer han alltid att vara med dig. Han kommer aldrig sticka i väg på kafferast, han kommer aldrig säga till dig att han måste gå och lägga sig, för att han börjar jobba tidigt i morgon. Nej, han är alltid där för dig. Och mitt i allt elände så är han där, för att leda uppmuntra och bota dig.

 

Senare i detta bibelord så säger Gud till dig och mig att vi ska vara lik en trädgård som har jätte mycket vatten. Vi ska alltid vara fräscha och gröna. Det ska alltid finnas levande vatten, ett flöde av liv på din insida. Ett flöde av liv som är ett vittnesbörd för de människor som inte känner Jesus.

 

Men för att du och jag ska ha ett flöde av liv på vår insida så måste vi ha ett inlopp och ett utlopp. Vi måste läsa ordet, lystna på predikan och be och vara i Jesus närhet. Detta är inloppet i ditt liv. Men du måste även ha ett ut flöde från ditt liv. Om du inte ger ut något så blir du lik döda havet på din insida.

 

Döda havet är dött på grund av att det bara har ett inflöde i sig. Det kommer in vatten från olika håll till döda havet, men det går inte ut något vatten från döda havet, det är därför som döda havet är dött.

 

Om du och jag ska ha strömmar av liv på vår insida då kan vi inte bara sitta hemma och göda oss själva. Vi behöver komma ut och ge något till människor, Hjälpa människor, uppmuntra, och vittna om vad Gud gjort i vårt liv. Vi behöver inte stå bakom predikstolen, men vi kan uppmuntra andra genom att berätta vårt personliga vittnesbörd om hur Gud helat, frälst, upprättat vårt liv och vår familj.

 

Gud älskar dig, han vill att det ska finnas strömmar av liv på din insida. Han har kallat dig till att vara ett vittne för honom.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0