LJUST GOTT OCH FULLKOMLIGT

Jak 1:17 Gud ger oss bara goda gåvor. Han har skapat himlens alla ljus, men växlar själv aldrig mellan ljus och mörker.. Därför ger han oss bara det som är fullständigt gott.
NLB

 

Om du har gett ditt liv till Jesus Kristus så tjänar du just denna Gud som författaren skriver om i detta kapitel.

 

Det finns ingen växling mellan ljus och mörker, mellan gott och ont hos Gud. Gud är genomgående ljus, inget mörker finns hos Gud, Gud är genomgående god, inget ont finns i honom

 

I detta bibelställe så står det att Gud bara ger oss det som är fullständigt gott. Sjukdom är inte gott, sjukdom är ont, och Gud ger inte sjukdom till någon av oss. Och det är inte Guds villa att någon av oss ska vara sjuk.

 

När Jesus levde som människa på jorden så lät han ingen som kom till honom att fortsätta vara sjuk. Jesus sa aldrig till någon att det var meningen att de skulle vara sjuk. Om sjukdom hade varit en välsignelse från Gud, då hade vi i sådana fall syndat mot Guds vilja om vi gick till sjukhuset.

 

Vissa av oss har stått i tro för ett helande i åratal, men bara för att du inte blivit helad så betyder det inte att du lever i synd, eller har missbehagat Gud. Sjukdom har drabbat oss alla, men sjukdom är inte Guds suveräna plan. Guds plan med ditt liv är att du ska må bra och leva ett långt liv.

 

Om du hör till den kategorin som varit sjuk länge så vill jag uppmuntra dig att ta extra tid med Gud, läs ordet mer än du brukar, och be och umgås med Jesus lite längre än du brukar. Be för dig själv, att Gud ska hela dig, men be för andra också.

 

Det finns läkedom, frid och frihet i Guds ord. Jag vill sluta dagens blogg med något som Jon G Lake har sagt / skrivit

 

Om du är sjuk, så sätt dig i förbindelse med Guds livs lag. Läs hans ord så att det får lysa upp ditt hjärta. Då kan du lyfta blicken med större förtröstan och tro på honom. Be att Guds ande skall komma in i din själ och ta din kropp i besittning, för då kommer hans kraft att göra dig frisk. Så tillämpar man livets andes lag i Kristus Jesus.
Johan G Lake

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0