MED ÖGONEN FÄST PÅ JESUS

Ps150:1-6 Halleluja!
Prisa Gud i hans helgedom, prisa honom i hans höga himmel.
Prisa honom för hans mäktiga gärningar, prisa honom för han väldiga storhet.
Prisa honom med hornstötar, prisa honom med harpa och lyra.
Prisa honom med tamburin och dans, prisa honom med strängaspel och flöjt.
Prisa honom med klingande cymbaler, prisa honom med jublande cymbaler.
Allt som lever och andas skall prisa Herren.
Halleluja.

 

Gud vill att du och jag ska prisa Gud i livets alla faser. Han vill att vi ska prisa honom då vi är på toppen av våran karriär, han vill att vi ska prisa honom då vi är i den mörkaste och djupaste dal.

 

Vi har ett gott exempel på hur Paulus och Silas prisade Gud trots omständigheterna. De satt i fängelset, fastlåst i stocken, sönderpiskade. Men ändå så prisade de Gud.


Apg 16:24-26 Folket gick också till angrepp mot dem, och domarna slet av dem kläderna och befallde att de skulle piskas. De fick många rapp och kastades i fängelse, och fångvaktaren fick befallning att noga bevaka dem. När han hade fått en sådan befallning, satte han dem i det innersta fängelserummet och spände fast deras fötter i stocken. Vid midnatt var Paulus och Silas i bön och sjöng lovsånger till Gud, och de andra fångarna lyssnade på dem. Plötsligt kom ett kraftigt jordskalv, så att fängelset skakades i sina grundvalar. I samma ögonblick öppnades alla dörrar, och allas bojor lossnade och föll av



 

De lyssnade inte till omständigheterna, de tänkte inte negativa tankar, de hade inte attityden att de inte kunde prisa Gud för att de hade det så jobbigt. Nej, de hade en attityd av lovsång och tillbedjan.

 

 

Lovsång är det kraftigaste andliga vapen du och jag har. Lovsång lossar bojor som hållit dig fången i åratal. Kommer du i håg Paulus och hans medfångar. När det satt i det innersta rummet i fängelset. Där de satt fastlåsta och sönderslagna så prisade de Jesus. Det står att de andra fångarna hörde deras lovsång. Jag tror inte Paulus och de andra kände för att prisa Gud. De hade stora smutsiga sår efter piskan. Och där de satt i fängelset så hade de ett val, de kunde deppa i hop totalt och ge upp. De kunde ha börjat att skälla på Gud och anklaga honom. Men det gjorde de inte. De beslöt sig för att prisa och upphöja Gud.

 

Nu har du ett val. Du kan välja att ge upp, lägga dig ned och dö, eller du kan välja att prisa Gud av hela ditt hjärta. Visste du att lovsång bryter oket som hållit dig i fångenskap.

 

Det står inte hur länge Paulus och silas prisade Gud innan bojorna föll av och fängelse dörren öppnades. De kanske fick prisa Gud i tre timmar i ett sträck innan Gud skakade om platsen där fängelset var.

 

Jesus är värd din lovsång. Oavsett vad du går igenom så är han värd din lovsång. Om Paulus kunde prisa Gud i fängelset. Så kan du och jag prisa Gud, trots våra tragiska omständigheter.

 

När du prisar Gud så lyfter du blicken och tittar på Jesus istället för eländet, på Jesus istället för förföljelsen.

 

Men mitt i allt detta så vinner vi en härlig seger

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0