SATAN MÅSTE FLY.

Ord.24:10 Förlorar du modet i nödens stund har du också förlorat din kraft.



Detta är mycket allvarliga ord, sanna och allvarliga. Om du står i tro för helande från en allvarlig sjukdom är det ännu viktigare att du är vid gott mod, att du inte låter hopplöshet och missmod slå dig.



Man brukar säga att hoppet är det sista som lämnar människan, och det är verkligen sant, det är nämligen så att så länge du är vidd gott mod, så länge som du inte är missmodig så kämpar du vidare i livet.



I dagen text vill jag uppmuntra dig att dagligen ta på dig din andliga vapenrustning. Du kan läsa om den i Efesierbrevets sjätte kapitel, och tionde versen. Att ta på sig den andliga vapenrustningen är viktigare än vad vi tror. Annars hade inte Paulus uppmanat oss att vi ska ta på oss denna vapenrustning. Och hur tar vi på oss denna vapenrustning, jo, genom bön och åkallan. Genom att proklamera och be ut i tro att vi tar på oss vapenrustningen.



Du kanske inte märker någon skillnad de första dagarna då du tar på dig vapenrustningen, men jag tror du för etter senare kommer märka en skillnad då du gör det dagligen.



Du och jag är mitt i ett andligt krig. Är Jesus din herre så är du en Jesus Kristi soldat. Och missmod och hopplöshet är något som attackerar alla troende. Men då vi har vapenrustningen på oss, då kan vi i tro utsläcka alla brinnande pilar som haglar mot oss. Hur gör man det? Jo genom tro.



Om missmod kommer mot dig så tala då Guds ord mot missmodet. Proklamera ut Rom 8:1 högt för dig själv, där står det; ”Så finns det nu inte längre någon fördömelse för den som är i Kristus Jesus”. När Jesus blev frestad av satan i öknen, så talade Jesus Guds ord mot satan. Till en början ville inte satan ge sig. Men Jesus fortsatte att tala ordet mot satan, och till sist var satan tvungen att fly.



© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0