HELANDE UPPRÄTTELSE BEFRIELSE

Jag vill börja med att uppriktigt be om ursäkt för att jag inte uppdaterat min blogg på två dagar. Jag har haft en del studier med mera att göra. Men nu är jag igång igen.

 

 

HELANDE UPPRÄTTELSE BEFRIELSE

 

Luk 9:1-2 Jesus kallade till sig de tolv och gav dem makt över onda andar och kraft att bota sjukdomar. Och han sände ut dem att predika Guds rike och bota sjuka

 

På den här tiden så var det inte bara Jesus som botade sjuka och drev ut onda andar. Jesus sände nämligen ut två grupper av lärjungar för att bota sjuka. Han sänder ut de tolv lärjungarna som är hans närmsta vänner, och så sänder han ut de sjuttio två.

 

Jesus gav här sina lärjungar makt att bota sjuka, och makt att driva ut onda andar. Och Jesus har gett sina lärjungar samma makt i dag, fast det är ju inte vi som gör människor friska, det är fortfarande Jesus som gör de sjuka friska.

 

Helande är till för dig och mig i dag. Helande är inte något diffust eller flummigt. Det är snarare något genuint, något äkta och någonting bra. Jesus har helat andra i dessa dagar, och han vill även göra dig frisk i dag.

 

Det finns ingen tvekan om från Guds sida att han vill hela oss. Gud är genuin, han är äkta rakt igenom. Han är fortfarande i dag läkaren från Nasaret. Han är fortfarande den som gör under och tecken i dag. Bara för att du inte hör eller ser att Jesus helar i dag, så betyder detta inte att han inte helar i dag. Han helar i dag, han har botat mig från sjukdomar och krämpor, han har botat andra från deras sjukdomar och krämpor, och han vill bota dig från dina sjukdomar och krämpor. Han vill sätta dig totalt fri och upprätta ditt liv. Och det är inte ”bara” så att Jesus vill göra dig fullständigt frisk och fri, det underbara med honom är att han kan det.

 

Vissa kanske skulle kommentera detta med: ”Hokus pokus”. Men detta är inte hokus pokus, detta är sanningen, detta är verkligheten. Så ge inte upp när det gäller ditt mirakel. Fortsätt att fylla dig med löften från bibeln om helande, fortsätt att lyssna och titta på undervisning om helande. Och sluta aldrig hoppas på att Gud kommer gripa in i din livssituation. Fråga dig själv inte varför Gud dröjer, börja tacka honom för att han redan har gripit in. För det har han. Han har betalat priset för ditt helande, helandet är redan betalt, och Gud har givit det till dig. Tacka istället Gud för vad han har gett dig. Genom Golgata har han gett dig syndernas förlåtelse, upprättelse, befrielse och helande.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0