ISRAELS HÄRLIGE

1 Sam 15:29 Och den härlige i israel ljuger inte och ångrar sig inte. Ty han är inte en människa, så att han skulle kunna ångra sig.

 

Våran Gud är en Gud som aldrig någonsin kommer att ångra sig, skriften säger om Gud att han inte kan ångra sig, varför kan han inte ångra sig? Det är en del av hans karaktär att inte ångra sig, det är en del av hans karaktär att alltid hålla sina löften till oss

 

Jes 53:5 Han var genomborrad för våra överträdelser skull, slagen för våra missgärningars skull, straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade

 

Just denna profetia som profeten Jesaja profeterade profeterades flera hundra år före Jesus föddes. På den här tiden så praktiserades inte korsfästelse.

 

Gud har i sitt ord lovat dig och mig hälsa, han har lovat oss att han ska hela oss, i detta bibelord går Gud så långt att han säger att jobbet redan är gjort, ”Genom hans sår är vi helade.” Och detta är inga små grejer, det är ett enormt löfte från vår Gud.

 

Nu har Jesus en gång för alla burit dina och mina synder på korset, han har inte bara burit våra synder, han har även burit våra sjukdomar och smärtor. Jesus älskar dig, han kan och han vill göra dig fullständigt frisk.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0