LASARUS! KOM UT!

Joh 11:43-44 När han hade sagt detta ropade han med hög röst; ”Lasarus, kom ut.” Då kom den döde ut med händer och fötter inlindade i bindlar och med ansiktet täckt av en duk. Jesus sade till dem. Befria honom och låt honom gå.”

 

Ni som har läst heta denna sanna berättelse vet att Jesus väntade två dagar innan han började gå till Lasarus som den här mannen hette. När Jesus kom fram till graven där Lasarus låg, då fick han veta att Lasarus legat död i den graven redan i fyra dagar. Men detta var verkligen inget hinder för Jesus. För han visste vad Guds kraft var mäktig att göra, bara han trodde.

 

Är inte denna berättelse ganska häftig? Jesus får veta att Lasarus är svårt sjuk, men han gör inte det han brukar göra i vanliga fall, i vanliga fall brukar han ge sig i väg till den sjuke omedelbart, eller så brukar han tala, och den sjuk blir omedelbart frisk. Men detta händer inte nu. Istället väntar Jesus två dagar innan han ger sig iväg till Lasarus. Och Jesus säger tydligt och klart att denna sjukdom inte ska leda till döden, utan den ska leda till Guds förhärligande.

 

Hade då Jesus fel kan man fråga sig? Lasarus dog ju verkligen. Vad jag tror Jesus vill visa oss här är att det aldrig är för sent för Gud. Oavsett om allt verkar kört så har Gud ändå en utväg. Gud är nämligen mäktig att göra vad han vill och när han vill det.

 

1 Kor 10:13 Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut.

 

När det kommer alla möjliga attacker och prövningar mot oss, då har Gud lovat oss att han ska förbereda en utväg ut ur frestelsen, här kan vi också säga prövningen. Vi människor kan möta alla möjliga och omöjliga livssituationer, och här har Gud lovat oss att han ska förbereda en utväg ur prövningen.

 

Vi förstår säkert alla att det inte var Guds vilja att Lasarus skulle dö. Men detta blev inte det slutgiltiga resultatet. Det slutgiltiga resultatet blev att Jesus uppväckte Lasarus från det döda.

 

Ibland kan det se ut för oss som om loppet är kört, att det inte finns någon utväg. Det kanske till och med ser ut som Gud är långt borta från dig, men det är han inte. I Jesaja fyrtio nio står det att han (Gud) har skrivit just ditt namn i sin hand. Han har inte glömt dig, han har inte övergivit dig. Det kanske känns så, men ditt liv ska inte vara baserat på dina känslor, ditt liv ska vara baserat på Guds ord.

 

Stirra dig inte blind på hur din situation ser ut nu, men be till Gud om en utväg ur frestelsen, be Gud om en utväg ur prövningen, då kommer han att förbereda en utväg. Du kanske inte ser utvägen efter en minut, men tänk då att Gud håller på att förbereda en utväg. Om du inte ger upp så kommer Gud att ge dig utvägen. Men om du ger upp här och nu, då tror inte jag att du kommer se utvägen.

 

Håll modet uppe och tro på Gud, tro på att han har hela ditt liv i sin hand. För det har han. Och han älskar dig, han har omsorg om dig, och han har en plan med ditt liv.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0