ROPA TILL HERREN

Ps 34:18 När de rättfärdiga ropar hör Herren, han räddar dem ur all nöd.

 

Gud har lovat dig att han ska rädda dig ur all din nöd. Men som vanligt så finns det ett litet betydelsefullt krav från Guds sida för att han ska hjälpa dig, och rädda dig ur all nöd. Det du måste göra är att ropa från ditt hjärta till Gud, ropa till Gud och be honom om hjälp. Nu behöver du inte vråla halsen av dig så att grannen blir rädd och du blir vräkt. Du kan ropa till Gud av hela ditt hjärta utan att vråla halsen av dig.

 

Gud är ingen sur gammal gubbe som säger till dig då du kommer inför hans ansikte: ”Ok, för den här gången, men kom inte hit med dina problem igen.” Nej! Sådan är inte våran Gud! Tvärtom så längtar han efter att du ska komma med dina problem till honom. Han längtar efter att du ska be honom om hjälp.

 

1Pe 5:7 Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.

 

Gud vill att du ska göra precis som Petrus säger här. Gud vill att du ska kasta alla dina bekymmer på Gud. Det står inte att du bara ska kasta vissa bekymmer på Gud. Nej, du ska kasta alla dina bekymmer på Gud. Hur gör man då när man kastar alla sina bekymmer på Herren? Jo, man överlåter sina problem och bekymmer på Gud, men man gör det inte hur som helst. Man gör det i en övertygelse om att Gud kommer ta hand om allt. Nu säger jag inte att du ska sluta betala dina räkningar. Nej, du ska betala alla dina räkningar och du ska betala dem i tid, inte tre månader för sent.

 

Gud vill att du ska kasta dina bekymmer på honom för att han har omsorg om dig.

 

Sjukdom är ett bekymmer. Gud vill att du ska kasta det bekymret på honom. Gud både vill och kan göra dig helt frisk. Ibland kan vi få vänta en tid för att få vårt helande. Men om du inte ger upp när det gäller ditt helande. Om du håller fast vid Guds löften, och proklamerar vad Gud lovat dig. Då tror jag att Gud kommer gripa in i ditt liv och ge dig ditt mirakel. Medan du väntar på ditt mirakel, fyll dig med undervisning om helande.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0