GÅ VIDARE

Matt 9:27-31 När Jesus lämnade flickans hem följde två blinda män efter honom och ropade: "Jesus, du som ska ärva kung Davids tron, ha medlidande med oss!" De gick efter honom ända in i det hus där han bodde. Och Jesus frågade dem: "Tror ni att jag kan bota er? "Ja Herre", svarade de. "Det gör vi." Då rörde han vid deras ögon och sa: " Eftersom ni tror, ska det också bli så." Och plötsligt kunde de se!


Det som hade hänt före det att de blinda bad om att bli botade var detta. Jesus hade botat en kvinna med svåra blödningar och han hade väckt upp en liten flicka från döden. Och då Jesus är på väg att gå hem till sitt eget hem, från flickan som tidigare hade varit död, då fick dessa blinda män tag på Jesus, och ber honom om att få sin syn.


Men låt oss titta lite närmare på dagens bibelord. Det står här att de blinda männen följde efter Jesus, ända från flickans hem, och ända in i Jesus hem. Här kan vi inte läsa hur långt de följde efter Jesus, men vi kan anta att det kan ha varit en bit att gå.


Vad gör då Jesus när dessa blinda män börjar att följa efter honom, han ignorerar dem, han svarar dem inte med ett ord. Men på något sätt så lyckas de blinda männen ändå följa efter Jesus. De som fascinerar mig med dessa blinda män är att de inte ger upp. Nu när de fått tag på Jesus så ger de inte upp, de bara begär att få bli helade av Jesus


Ibland kan det vara på samma sätt för dig och mig när vi står i tro för vårt mirakel, jag menar att vi inte ska ge upp. Dessa män gav inte upp utanför flickans hem då Jesus inte stannade upp, dessa män gav inte upp på halva vägen till Jesus hem. Nej, de följde Jesus ända in i hans hem- Kan du tänka dig vilken prestation detta måste ha varit, att följa Jesus ända in i hans hem utan att kunna se. Vi ska vara som dessa män när det gäller vårt helande, vi ska fortsätta att be Gud om ett mirakel, fortsätta att bekänna och proklamera Guds ord ända tills vi har vårt mirakel.


Lägg märke till att Jesus till sist frågar de blinda en fråga. Han frågar dem om de tror att han kan göra deras ögon friska. Och svaret han fick var att de trodde. Jag är övertygad om att tron på att Jesus kan och vill göra oss friska är en nyckel till vårt mirakel. Hebreerbrevet säger att tron är en övertygelse. I Sverige kan "tro" betyda två olika saker, det kan betyda att vi tror att något är på ett specifikt sätt, men att vi inte vet, och det kan betyda den tron som bibeln talar om, och den tron är en övertygelse


Gång på gång då Jesus botar sjuka så frågar han dem om de tror att han kan göra detta. Och detta borde vi uppmärksamma mer än vad vi gör. Jag tror att det är så att vi tar emot Jesus i tro, och vi tar emot helande i tro.


Nu vet jag att Gud har helat människor som inte trott, kan se för att överbevisa dem. Han är även helat människor när det knappt har anat det.


Om du vill att din tro ska växa och utvecklas, förbli då i ordet, fyll dig med undervisning, läs böcker och hör på predikan.


Till sist, ge inte upp när det gäller ditt mirakel. Ibland får vi bara bestämma oss för att vi ska ha vårt mirakel, och bara vägra att ge upp. Jesus älskar dig, han både vill och kan göra dig frisk.
© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0