TRO OCH FÖRVÄNTAN GÅR AND I HAND

Matt 15:29-31 Jesus åtevände nu till Galilleiska sjön och han gick upp på ett begr i närheten av sjön och satte sig där. Snart hade det sammlats en stor folkmassa omkring honom, och de hade med sig rörelsehindrade, blinda, missbildade, stumma och många andra. Man lade dem framför Jesus, och han botade dem. Folk var alldeles häpna, för de stumma började tala, de missbildade blev friska, de rörelsehindrade gick, och de blinda kunde se! Och alla hyllade Israels Gud.


När vi studerar Jesus liv här på jorden så kan vi se att det var dessa saker han i stor utsträckning gjorde. De människor som kom till Jesus de viste ofta vad han kunde göra. De viste att han kunde göra de sjuka friska. Därför resta man ibland långa sträckor för att komma till Jesus för att få sitt mirakel.


Jesus slutade inte att göra de sjuka friska iochmed att han åkte till himlen. Nej, han fortsätter även idag att göra sjuka friska, och att befria människor från onda andar. Vi kan i apostlagärningarna läsa att Jesus fortsätter att göra sjuak friska


Apg 19:11 Gud gav Paulus kraft att göra ovanliga under. Man tog till och med dukar och klädesplagg som varit i beröring med hans kropp och lade på de sjuka. Och när man gjorde det försvann sjukdomarna, och de onada andarna lämnade dem som var besatta.


Ser du att det står i detta bibelord att Gud gav Paulus kraft att göra "ovanliga under." Efterson det vstår att Gud gav Paulus kraft att göra ovanliga under, då borde det även vara så att det fans vanliga under.


Jag tror att under och tecken på denna tid var vanligt. Det var vanligt att de sjuka blev friska. Jag tror att Jesus vill att helande ska bli vanligt. Att det ska bli lika normalt som att gå över gatan då man ska handla.


Varför ser vi då inte så mycket helande i vår direkta närhet? Jag tror att vi inte förväntar oss att det ska ske. Om vi förväntar oss att Jesus ska hela sjuka, om vi är överyggade om att han ska bota sjuka, då tror jag även att Gud kommer göra under och tecken.


Har du någon gång varit på ett möte då du kunde känna förväntan i luften. Jag har varit på flera sådana möten. Och det är på dessa möten jag känt Jesus närvaro som starkast.


Jag är övertygad om att tro och förväntat är ihopkoplade. När vi tror och förväntar oss att Jesus kommer gripa in, det är då som han gör det.


Ibland får vi tro och förvänta oss för vårt mirakel en lång tid innan vi ser resultatet av det mirakel som vi förväntar oss. Vad kan vi då lära oss av detta? Jo, vi lär oss tålamod. Något vi i västvärlden har blivit dårlig på att göra. Ofta har vi en så kallad mac donalds mentalitet. Vi förväntar oss att få det vi beställt på en minut. Men i Guds rike är det inte alltid så. Där får vi ibland tro och förvänta oss ett mirakel, i dagar, ja ibland veckor eller månader eller år innan vi ser vårt mirakel.


Så ge inte upp när det gäller ditt bönesvar. Fortsätt att tro och hoppas på ditt mirakel. För om vi inte ger upp, så kommer vi till sist få det vi står i tro för.
© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0