DET BLIR SOM GUD HAR SAGT

Nu under europa konferensen så kommer jag inte blogga dagligen, utan bara ibland. Jag kommer vara i gång med bloggandet igen på måndag.

Ni som brukar följa denna blogg vet att jag skriver en bok om helande just nu. En andaktsbok.  Den senaste tiden har skrivandet av denna bok gått trögt, be gärna för mig att vissa saker ska falla på plats, och att Gud ska hjälpa mig att färdigställa denna bok.

Nu till dagens bibelord.


Ps 134:6 Herren gör allt vad han vill i himlen och på jorden, i haven och i alla djup.

Vår Gud är verkligen en Gud som kan göra precis vad han vill, och han gör det också. Ibland kan vissa saker kännas så omöjliga för oss att vi inte ens tror att Gud klarar av det, eller att Gud skulle ha tid att göra det. Men Gud kan göra vad han vill, hur omöjligt det än ser ut.

Ditt mirakel kanske verkar vara tusentals mil bort, men du kommer komma fram till ditt mirakel bara du inte ger upp. Minns du Josef som det står skrivet om från 1 Mos 30 och frammåt. Josef fick möta det ena eländet efter det andra. Han blev såld som slav, kastad i fängelset för att någon ljög om honom. Men han gav inte upp. Han beslutade sig att tjäna Gud av hela sitt hjärta. Och mitt i allt detta elende så bestämde han sig för att tjäna Gud. Han gav inte upp och började ljuga och förtala människor. Nej, han älskade Gud och tjänade honom av hela sitt hjärta.

Ibland kan du och jag få möta lögn, förtal och andra hämska saker före vi får tag på vårt mirakel. Men låt inte lögn förtal och elende nedslå dig. Fäst dina ögon på Jesus och gå vidare. Fäst inte dina ögon på vreden, fäst inte dina ögon på att hämnas. Fäst dina ögon på Jesus, låt honom ta hand om allt.

Fäst dina ögon på att tjäna Gud. Att tjäna Gud är inte alltid att stå framför predikstolen och skina. Att tjäna Gud är framför allt att betjäna andra. Jag är övertygad om att Gud inte kommer ställa dig framför en predikstol om du inte kan eller vill betjäna andra människor. Vist kan människor ställa dig där, men Gud kommer inte göra det förrän du av hjärtat är villig att betjäna andra människor.

Gud vill och kan ge dig ditt mirakel. Du kanske behöver ett helande, eller kanske en familjemedlem ska bli frälst. Och Gud vill verkligen ge dig ditt mirakel. Men då behöver du förtrösta på honom. Du behöver förlita dig på att Gud tar hand om situationen. Du själv kan ju inte ge ditt mirakel till dig. Du kan be till Gud om det, men inte skapa det själv. Men om du och jag inte ger upp. Om vi litar på Gud och låter honom ta hand om vår situation, då kommer han att göra det.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

EN FULLBORDANDE GUD

Ps 138:8 Herren skall fullborda sitt verk för mig. . Herre, din nåd varar i evighet. Överge inte dina händers verk.

Om du har gett ditt liv till Jesus så tjänar du denne Guden, om han är din Herre så kan du verkligen ta detta bibelord till dig. Och vad säger då Gud till oss genom psalmisten David i detta bibelord? Jo han säger att Gud är en Gud som fullbordar allt vad han har påbörjat.

De flästa av oss har någon gång påbörjat något vi inte avslutat. Kanske fick vi plötsligt en ny hobby, trodde vi, eller så lovade vi en vän att flytta, men blev lat när det väl kom till kritan. Men Gud är inte som dig och mig. Du och jag kan ångra oss, du och jag kan kanske lämna saker halvfärdiga. Men inte Jesus. Nej Jesus fullbbordar alla sina planer. Det betyder att han gör vad han har planerat, och att han gör klart det.

Du kanske har hafft en svår sjukdom, och du kanske har sett hur 20% av sjukdomen upphört eller försvunnit. Gud kommer inte lämna dig där och då. Han kommer se till att de där 80% också försvinner. Jesus helar inte bara till hälften, han naggar inte sjukdomen bara lite i hörnet. Han slukar hela sjukdomen med hull och hår, så att allt försvinner.

Så luta dig tillbaka i sommaren, lita på att Gud kommer ta hand om dig. Han älskar dig, han kan och vill bota dig till 100%.

För han är en Gud som inte ljuger.
För han är en Gud som inte tar tillbaka sina löfften.
För han är en Gud som håller alla sina löften.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

AUKTORITET

 

Matt 8:5:13 Då Jesus var på väg in i Kapernaum, kom en officer * fram och bad honom: "Herre, min tjänare ligger lam där hemma och har svåra plågor." Jesus frågade honom: "Skall då jag komma och bota honom?" Officeren svarade: "Herre, jag är inte värd att du går in under mitt tak, men säg bara ett ord, så blir min tjänare frisk. Också jag är en man som står under andras befäl, och jag har soldater under mig. Säger jag till en: Gå, så går han, och till en annan: Kom, så kommer han, och till min tjänare: Gör det här, så gör han det." När Jesus hörde det, blev han förvånad och sade till dem som följde honom: "Amen säger jag er: I Israel har jag inte hos någon funnit en så stark tro. Jag säger er: Många skall komma från öster och väster och ligga till bords med Abraham och Isak och Jakob i himmelriket. Men rikets barn skall kastas ut i mörkret utanför. Där skall man gråta och skära tänder." Till officeren sade Jesus: "Gå, som du tror skall det ske dig." Och i samma ögonblick blev hans tjänare frisk.


Jesus är alltid villig att bota sjuka. När denna officer kom och berättade att han hade en lam tjänare hemma så tvekade inte Jesus. Han frågade omedelbart om han skulle bota den lame.


Jesus är likadan idag. Han frågar dig idag om du vill att han ska göra dig frisk. Jesus hjärta går verkligen ut till sjuka och utsatta människor. Han vill bota den sjuke, ge den hemlöse ett hem, klä de som inte har kläder och ge mat åt de hungriga.

Officeren visste vilken auktoritet Jesus hade. Officeren var en man med auktoritet och som stod under auktoritet, han visste hur auktoritet fungerade. Han hade sett hur Jesus kastade ut demoner och botade sjuka. Och han förstod att det var auktoritet Jesus hade.

Jesus har samma auktoritet över sjukdom idag. Han vill och kan göra dig.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

LEV SOM JESUS LEVDE

Matt 14:1-4 En vilodag var Jesus hembjuden på mat till en farisé som var medlem i judiska rådet. och man kollade honom noga, eftersom det fanns en man där som led av svår svullnad i kroppen. Plötsligt ställde sig mannen framför Jesus. Oc Jesus vände sig då till farisérna och de laglärda och frågade dem. "Tillåter Moses lag att man botar någon på vilodagen?" Men de vägrade att svara. Då rörde Jesus vid dem sjuka mannen och botade honom och lät honom gå.

Jesus var alltid villig och redo att bota sjuka och driva ut onda andar ur människor. Han lät sig inte hindras av människors lagar och föreskrifter. Han brydde sig inte i att folkets ledare blev svartsjuka och ursinniga. Han sträckte sig ändå ut till dessa svara människor i behov av ett mirakel. Och Jesus är likadan i dag. Han vill göra ett mirakel för dig i dag. Han vill fylla alla dina behöv, och ta bort alla dina sjukdommar och krämpor.

1 Joh 2:6 Den som säger att ahn lever i gemenskap med Gud, måste leva på samma sätt som Jesus levde

Detta är ett mycket allvarligt text från bibeln. Här säger Johannes, en av Jesus tolv närmsta lärjungar. Han säger att om vi påstår att vi lever i gemenskap med Gud, då är vi skyldig att leva så som Jesus själv levde. Detta är mycket tunga och allvarliga ord. Och vi får tänka på att det är en av Jesus allra närmaste lärjungar som säger detta

Vad har detta ord med helande att göra kanske du tänker. Lät mig då förklara vad jag menar. Jesus var alltid villig att bota sjuka. Han sa aldrig till en sjuk att han riskerade att bli dödad om han botade en sjuk. Han struntade i vilka konsekvenser han skulle möta, han botade på vilodagen även om han viste att han skulle ligga risigt till.

Jag tror verkligen att Sverige kommer att bli vidrörd av en helande väckelse. Men det kanske inte blir så som du tänkt dig. Det kanske inte blir ett få tal människor som ber för tusentals människor. Det kanske blir tio tusentals människor som ber för miljontals männsikor. Gud kanske vill använda just dig i denna helande väckelse. Är du redo, är du villig att vara det redskap Gud kan använda. Jag säger inte att det kommer bli så, jag säger inte att du eller jag kommer stå framför talarstolen och proklamera Guds goda villja att bota dig från sjukdom och smärta. Men du kanske kommer vara ett anonymt redskap som Gud kan använda när han vill det och hur han vill det.

Det vilktigaste är inte att du och jag får sola oss i strålkastarna, du kanske kommer bli känd, men det vilktigaste är att vi tjänar Gud. Och hur gör vi det på bästa sättet? Jo, vi lever så som Jesus själv levde.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009


GUD LJUGER ALDRIG

4 Mos 23:19 Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det?

Gång på gång så lovar Gud oss helande i sitt ord. Han säger att han vill och kan bota oss från våra sjukdomar och krämpor. Gång på gång så uppmuntrar Gud oss med att säga att inget är omöjligt för honom.

Gud kan inte ljuga säger han om sig själv. Vi mäniskor kan ljuga, och gör det ibland. Men Gud säger om sig själv att han inte kan ljuga. Gud kan bara säga sanningen, och sanningen är att han älskar dig och vill göra dig frisk.

Jak 1:17 Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker.

Det finns alltså ingen förändring hos Gud. Gud har alltid varit samma Gud genom alla tider. Han är Herren din läkare nu, och han har alltid varit Herren din läkare. Genom hela bibeln kan du läsa att Gud botade sjuka. När Israel lämnade ERgypten så fanns det ingen sjuk ibland dem. Detta är helt otroligt med tanke på att det var jätte många människor som lämnade egypten. Sedan när Israels folk var i Egypten så blev de helade då de tittade på koppar orden. Vidare kan vi läsa om Naaman, som inte ens var jude, men ändå så helade Gud honom från hans spetälska.


Vidare kan vi läsa i Nya testamentet om hur Jesus botade sjuka, och vi kan läsa i apostlagärningarna om hur människor blev helade.


Eftersom Gud är samma Gud nu som i apostlagärningarnas tid, så vill och kan han bota dig från sjukdom och smärta. Jesus älskar dig och han vill se dig frisk. Jag är övertygad om att om du och jag inte ger upp, så kommer vi få vårt mirakel, om vi inte ger upp. Titta på Abraham, han väntade på sitt och Saras mirakel i tjugo fem år. Och han gav ändå inte upp. Bibeln säger att han med tiden blev starkare och starkare i sin tro, och att han vägrade att ge upp.


Om du vägrar att ge upp, så är jag övertygad om att du också kommer att bli starkare och starkare i din tro på Gud. Fast du måste du umgås med Gud och steg för steg lära känna honom, umgås med Gud och prata med honom. När du gör det så kommer du se vem Gud är och vad som är hans personlighet.


GÖR SOM GUD HAR SAGT

Joh 11:17-19  På sin färd till Jerusalem tog Jesus vägen genom Samarien och Galileen.  När han var på väg in i en by, kom tio spetälska män emot honom. De stannade på avstånd  och ropade: "Jesus, Mästare, förbarma dig över oss!"  Då han fick se dem, sade han: "Gå och visa er för prästerna." Och medan de var på väg dit, blev de rena.  Och när en av dem såg att han hade blivit botad, vände han tillbaka och prisade Gud med hög röst  och föll ner för Jesu fötter och tackade honom. Och han var samarit.* Jesus frågade honom: "Blev inte alla tio rena? Var är de nio?  Har verkligen ingen vänt tillbaka för att prisa Gud utom den här främlingen?" 
Och han sade till honom: "Stig upp och gå! Din tro har frälst dig.

Jesus är likadan i dag. Han vill och kan bota dig från din smärta, han vill och kan ta bort den sjukdom som plågar dig så svårt. I dag är inte en dag av nederlag och bedrövelser, i dag är en dag av seger och framgång.

När dessa setälska kom fram till Jesus och bad om sina mirakel så nekade han dem inte. Han sa inte att han inte ville bota dem. Men han sa något annat. Han gav de en uppgift. Han sa åt de att de skulle gå till prästerna och visa upp sig. Spetälskan försvan inte direkt efter att Jesus sagt detta till dem. Men dessa män gav inte upp där och då. Nej, de lydde dem instruktioner som Herren hade gett dem, och de gick till prästerna i tro, och med en förväntan att få något av honom. De var övertygade om att de skulle få sina mirakler.

Jesus är likadan i dag, han kan mycket väl ge dig och mig instruktioner för hur vi ska få tag på vårt mirakel. Och om Gud ger oss instruktioner för hur vi ska få tag på vårt mirakel, då är vio ansvariga att lyda Jesus. Om Gud skulle ge dig instruktioner för hur du skulle bli frisk, skulle du göra som Jesus sade då? Även om det innebar att du skulle tycka att det var pinsamt.

Dessa spetälska män som Jesus gav instruktionerna att gå och visa sig för prästerena de gjorde bara som Jesus sade. De viste i sina hjärtan att det blev som Jesus hade sagt om de gjoprde som han sa..

Det finns en sak som jag tycker är tragiskt i detta bibelord, och det är att endast en av dessa spetälska män, så kom bara en av dem tillbaka till Jesus för att tacka honom för sitt mirakel. Jag tror att det på många sätt kan se ut så i dag när Jesus helar oss. Vi kanske glömer att tacka Jesus för vårt mirakel.

När Jesus har tagit bort din sjukdom och din smärta. Så var då inte tyst. Berätta för andra om det mirakel Jesus gjort för dig. Skaffa dig en egen blogg och berätta vad Jesus gjort för dig. Skämms inte bför vad Jesus gjort, var frimodig och berätta vad han gjort. När du gör det så kommer du uppmuntra andra att sträcka sig ut i tro för sitt mirakel, du hjälper du andra att fortsätta tro och hoppas, då hjälper du andra att inte ge upp.

HELANDE NU OCH DÅ

Ps 30:2-3 Jag vill upphöja dig, Herre, ty du drog mig upp ur djupet, du lät ej mina fiender glädja sig över mig. Herre, min Gud, jag ropade till dig och du helade mig.


Detta är en sång som kung David skrev vid templets invigning. Han skrev det för att upphöja och ära Gud. Här skriver alltså Kung David att han ropade på Gud om hans hjälp, och att Gud tog bort den sjukdom som plågade honom.


Gud har inte förändrat sig. Han är samme Gud i dag som han var då han helade Kung David. Och Gud vill även hela dig, han vill ta bort sjukdom och smärta från din kropp.


Gud är inte partisk. Han ser inte upp till Kung David och ner på dig. Vår Gud är inte partisk. Ville han hela Kung David så ville han hela dig också.


Helande är något som finns i dag. Vissa menar att Gud inte helar i dag, andra menar att det bara var Jesus som helade sjuka. Men detta stämmer inte. Gång på gång kan du läsa i både Nya testamentet och gamla testamentet att Gud tog bort sjukdom från människor. Låt mig ge några exempel från gamla testamentet. Gud helade Naaman från spetälska, Gud helade Israels folk strax före de gick ut ur Egypten, Gud helade de sjuka Israeliterna när de var i öknen. Vi kan även läsa i nya testamentet att Jesus botade sjuka, främst då i evangeliumen.


Gud har inte förändrat sig. Jakobs brev säger till och med att det inte finns någon växling mellan ljus och mörker hos Gud.


Så ge inte upp, fortsätt att be Gud om helande. När vi läser dagens bibelord så ser vi inte hur länge Kung David ropade på Gud före Gud helade honom. Så fortsätt att be och hoppas på ditt mirakel. Ge inte upp förrän du nått i mål.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009


HAN VILL, HAN KAN1 Joh 3:22 Och vad vi än ber om, det får vi av honom, ty vi håller hans bud och gör det som gläder honom.


Gång på gång så lovar Gud oss i sitt ord bönesvar. Han lovar oss att om vi ber honom om något så kommer han att ge oss det vi ber honom om.


Om du ber till Gud om helande, så vill och kan Gud ta bort sjukdom från din kropp. Gud är inte en Gud som bara önskar att vi ska ha det bra, han är inte en Gud som önskar att han kan ge oss allt vad vi är i behov av. Han är även mäktig att ge oss allt vad vi ber honom om.


Helande är Guds vilja. Han vill och han kan bota dig från din sjukdom.


Vissa troende vet inte om Jesus vill bota dem, men jag har en glädjande nyhet till dig. Gud vill inte bara bota dig, han vill inte bara befria dig från sjukdom och plåga, han kan också hela dig från alla dina sjukdomar.


Matt 8: 2-3 Då kom en spetälsk fram till honom och föll ned för honom och sade. "Herre, om du vill kan du göra mig ren." Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.


Denna mannen han visste att Jesus kunde göra honom frisk. Men han var osäker på om Jesus verkligen ville göra honom ren. Och Jesus bevisar omedelbart sin ståndpungt, han visar omedelbart vad han tyckte och ville.


Jesus ville och kunde göra denna man frisk. Och det är samma sak i ditt fall, Jesus både vill och kan ta bort sjukdom från din kropp.


Hebr 13:8 Jesus Kristus är den samme, i går och i dag och i evighet


Jesus har inte förändrat sig ett dugg. Han ville och kunde bota människor från sjukdomar och andra plågor, han hade auktoritet att kasta ut demoner från människor, och vi kan på flera ställen i ordet se att Jesus befriade människor från deras demoner.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009


EN GUD UTAN GRÄNSER

Ps 68:21 Gud är för oss en Gud som frälsar, hos Herren Herren finns räddning från döden.

När jag skriver utifrån dessa bibelord så brukar alltid någon reagera och bli jätte arg. Men så länge som jag lever så kommer jag proklamera att Gud räddar folk från döden. Jag är väl medveten om att inte alla som är dödligt sjuka blir helade, ja, tragiskt nog så finns de dem som dör av sina sjukdomar. Men bara för att folk dör av sina sjukdomar, så kan jag inte sluta säga att Jesus räddar människor från döden. Det vore som att sluta att predika att Jesus är den enda vägen till Gud, bara för att det finns de som dör utan Jesus.

Det finns verkligen ingen begränsning hos vår Gud. Han kan göra vad han vill, när han vill det och hur han vill det. Han både vill och kan ta bort sjukdom från din kropp. Jesus älskar dig, och han vill hela dig, han vill ta bort smärtan ifrån din kropp, han vill och kan ta bort den dödliga sjukdom som du lider av.

Gång på gång har mina läkare sagt att jag bara har någon vecka, månad år kvar att leva, men varje gång så visar det sig att de hade fel. Men vet du varför jag lever i dag? Jo, för att  jag tror på att Gud kommer låta mig leva, eller låt mig istället säga att jag är övertygad om att jag kommer överleva. Jag bara vet att jag vet att jag vet, att jag lever i morgon. Det är den tron som håller mig vid liv. I dag säger mina läkare att allt pekar mot att jag har ett långt liv framför mig.

Gud vill göra samma sak för dig också. Han vill rädda dig från döden. Han vill ta bort sjukdom ifrån din kropp. Han vill fylla dig med övernaturlig styrka, så att du orkar gå vidare i livet. Och när du kommit över till andra stranden, så kanske du får hjälpa någon annan att inte ge upp, att fästa sin blick på Jesus och gå vidare med honom.

Vet du vad jag tror kommer styrka dig, om du sträcker dig ut till någon annan, och hjälper någon annan i stor/liten nöd. Du kanske inte orkar göra något hjältedåd, men du kanske orkar ha en fadder, eller du kanske orkar vara en medmänniska. När du sträcker dig ut till andra, då tror jag att Gud kommer styrka dig.

PROKLAMERA ORDET.

Matt 7:25-27 Den som därför hör dessa mina ord och handlar efter dem, han liknar en förståndig man som byggde sitt hus på klippan. Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och kastade sig mot det huset. Men det föll inte, eftersom det var grundat på klippan. Men den som hör dessa mina ord och inte handlar efter dem, han liknar en dåre som byggde sitt hus på sanden. Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och slog mot det huset, och det föll samman, och dess fall var stort."


När jag läser detta bibelord så brukar jag tänka på sagan om de tre grisarna. Två av grisarna var lata och ville hellre roa sig än att bygga ett stadigt hus. Den tredje jobbade rejält för att få ett hus som skulle hålla stormar.


Tyvärr så ser det ut på liknande sätt i många kristnas liv. De prioriterar att roa sig före att bygga sitt liv tillsammans med Jesus.


Detta bibelord är en direkt varning till oss att vara noga med hur vi bygger vårt liv. Att vi ska bygga vårt liv på ordet. Hur gör man då det? Jo man fyller sig dagligen med ordet, och man lever så som ordet lär oss att leva. När stormen till sist kommer mot oss, om vi då byggt vårt liv på klippan, då kommer vi hålla ut i stormen.


När du och jag möter sjukdom i vårt liv eller nära anhörigas liv, då kan det vara en rejäl storm vi måste ta oss igenom. Vi kanske till och med upplever att vi håller på att förgås. Men om du och jag grundar vårt liv på klippan, så kan det blåsa och storma runt omkring oss utan att vi rubbas i vår tro på Gud. Vist kan tvivel slå mot våra sinnen, men då är det viktigt att vi bestämmer oss för att proklamera ordet.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009


EUROPA KONFERENSEN 2009Snart drar den årliga Europa konferensen igång. Jag rekomenderar er verkligen att komma dit.
I år så kommer dessa talare att predika.


ULF EKMAN
MARK CONNER
SULIASI  KURULO
HANS WEICHBRODT
KONG HEE
CHARLES WHITEHEAD
GÖRAN SKYTTE
JONATHAN BERNIS
STEPHEN SUMRALL
JOAKIM LUNDQIST
STEFAN SALOMONSSON
CARL-GUSTAV SEVERIN
ROBERT EKH


BRENTON BROWN
SAMUEL LJUNGBLAD
SARAH KELLY


Europa konferensen är ett suveränt tillfälle att umgås med andra kristna och ta del av de underbara budskap som årets talare kommer att dela. Denna konferens brukar alltid präglas av en stark Guds närvaro.
Vill du veta mer, klicka på denna länk

________________________
Läs gärna dagens undervisning, direkt efter detta inlägg,

DEN EKONOMISKA KRISEN

Ord 3:25-26 Du behöver inte frukta för plötslig skräck, eller för ovädret som kommer över de ogudaktiga. Ty HERREN skall vara din förtröstan, han skall bevara din fot för snaran.


Den ekonomiska kris som sveper över hela jorden är sannerligen ett oväder. Många människor i vårt land har drabbats av denna kris. Men mitt i denna kris så vill Gud att du ska förtrösta på honom. Mitt i denna kris så vill Gud vara din källa. Han längtar efter att du öppnar din mun och ber honom om hjälp.


1996-1997 så gick jag på en bibelskola i Uppsala. Vid ett specifikt tillfälle så hade jag varken mat eller pengar. Både kylskåp, fryslucka och skafferi gapade tomma. Då bestämde jag mig för att göra något frimodigt, något jag bara hört andra göra. Jag öppnade kylen och sa: "I Jesus namn så befaller jag dig att fyllas med mat" Och så sa jag vad jag ville ha i min kyl, samma sak gjorde jag med skafferiet.


Detta gjorde jag i tro, med en förväntan att få något av Gud. Några timmar senare så hade jag fått mer än nio hundra kronor. Som jag kunde köpa mat och hygien artiklar för.


Gud är inte partisk. Ville han göra det för mig, så vill han göra det för dig också. Han är en Gud som gör under och som svarar på våra böner. Jag tror Gud längtar efter att du och jag ber honom om hjälp. Bönesvaret kanske inte kommer på en kvart, men om du inte ger upp så kommer bönesvaret.


Nu kanske ditt problem är mer än mat i din kyl och skafferi. Du kanske har ett företag som går dåligt. Men om du ber till Gud om hjälp så kan han ge dig idéer om hur du ska ta dig igenom denna kris. Om Gud säger till dig att göra någonting. Var inte rädd för att göra det Gud säger. Om vi lyder honom så kommer han att välsigna oss.


5 Mos 7:9 Så skall du veta att endast HERREN, din Gud, är Gud, den trofaste Guden som håller fast vid sitt förbund och sin nåd i tusen släktled, när man älskar honom och håller hans bud


När du och jag lyder Gud, håller hans bud och lever för honom. Då kommer inte bara vi att vara välsignade, utan även våra barn och barn barn.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se 2009


GUD GER MIRAKLER

Matt 12:14-15 men fariseerna gick ut och började göra upp planer på hur de skulle få Jesus aresterad och dödad. När Jesus fick reda på detta, drog han sig bort därifrån.  Många människor följde efter honom, och han botade alla sjuka bland dem.

Vad var det som gjorde fariseerna så upprörda? Jo de menade att Jesus hade arbetat på vilodagen, de menade att han inte fick göra sjuka friska på denna dag, men på alla andra dagar i veckan.

När Jesus fick veta att de planerade att döda honom så drog han sig undan. Och mycket folk följde efter honom.

Kan du tänka dig in i denna situation? Jesus flry för att inte bli dödad, och tusentals människor följer efter honom. Jesus kunde ha valt att bli arg och irriterad, eftersom det nu var lättare att finna honom, man behövde bara följa folkmassorna.. Men Jesus reagerar inte så. Han öppnar istället sin famn för dessa människor och botar, befriar och upprättar dem.

Jesus är likadan idag. Han vill bota alla sjuka, han vill befria de som är plågade av onda andar. Och han gör det även i dag. Du kanske inte tror att Jesus botar sjuka för att du inte själv upplevt det, eller för att du inte sett under och mirakel på nära håll.  Men det spelar egentligen ingen roll om vi ser det på nära håll eller inte, han botar sjuka i alla fall.

Jag har själv blivit botad av Jesus flera gånger. Jag berättar mer om detta i mina personliga vittnesbörd. Jesus har inte anseende till personen. Han har tagit bort sjukdom, smärta och krämpor från mig, och jag vet att han både kan och vill bota dig. Jesus vill och kan ge dig ditt mirakel.

GUD ÄR INTE GLÖMSK

Jes 49;15-16 Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Och även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig. Se, på mina händer har jag upptecknat dig. Dina murar står alltid inför mig.

Detta bibelord är klart ett av mina favorit bibelord. Det är starkt, det är uppmuntrande. Gud varken kan , vill eller kommer glöma dig. Du är hans alskade barn, du tillhör honom. Han älskade dig så mycket att jhan gav sitt liv på korset för dig.

I detta bibelord så står det att Gud aldrig någonsin kommer att glömma dig. Att han har skrivit ditt namn i sin hand.

Ibland så kan det kännas som om Gud glömmt bort dig, men det haqr han inte.

Vi människor kan ibland vara så centrerade vid våra känslor. Men sanningen är inte hur du känner dig för tillfället, sanningen är vad Guds ord säger. Och ordet säger att Gud aldrig ska lämna dig, att han alltid håller alla sina löftenh, att han dog på korset för att ta bort sjukdom och smärta från din kropp.

Jes 43:1-2 Jes 43:1-2 Men nu, så säger HERREN, han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min. Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig.

Genom vårt liv så kan du och jag gå genom både eld och vatten. Gud har inte lovat dig att du aldrig ska få problem, men han har lovat dig att mitt i ditt elende så ska han vara med dig. När du går genom elden så går Gud med dig, han står inte och väntar på andra sidan, nej, han är med dig mitt inne i ditt elende.

Något jag fassnar för i detta bibelord  är följande: "lågan ska inte bränna dig" Du och jag måste gå genom både eld och vatten, men lågan från elden ska inte bränna oss, och vattnet vi går genon ska inte dränka oss.

Med andra ord så kommer inte elendet vi går igenom att ta kål på oss,

Glöm aldrig att djävulen är besegrad. Det enda vapen han kan använda mot dig är lögnen. Satan kan inte tala sanning åt dig. Han kan försöka skrämma dig med omständigheterna runt omkring dig, han kanske säger halva sanningar till dig. Men han är redan besegrad. Han är redan under dina fötter.

Hur kan jag då påstå att satan är under dina fötter? Jo ordet säger att satan är laggd som en fotpall under Jesus fötter. Är du frälst/kristen, så är du en del av kristi kropp, du är en lemm i Kristi kropp. Och då är alltså satan under dina fötter också.

GUD GER ALDRIG UPP

Ps 145:17-19  HERREN är rättfärdig i alla sina vägar och nådig i allt han gör.  HERREN är nära alla som åkallar honom, alla dem som åkallar honom i sanning.  Han gör vad de gudfruktiga begär, han hör deras rop och frälser dem.

Vår Gud är en fullkomlig och rättfärdig Gud, han gör aldrig någonsin fel, han gör alltid rätt.

Och det står i detta bibelord att han är nära "alla" som åkallar honom. Tillhör du den stora skara av människor som åkallar Jesus? Då är han nära dig också. Det kanske inte känns så för tillfället, du kanske inte känner hans närvaro. Men han är ändå alltid där. Han är ändå alltid vid din sida.

Han gör vad du som är gudfruktig begär. Att vara Gudfruktig betyder inte att man är livrädd för Gud, utan att man har respekt för honom, att man har sin förtröstan i honom, och litar på honom. När du gör det så kommer Gud höra dina böner från himlen och svara på dem. Det står inte att du får bönesvar om en kvart, inte i morgon eller nästa vecka. Vist kan du få bönesvar då också. Men här är det viktigt att inte dra för hastiga slutsatser. Bara för att du inte fått bönesvar i morgon, så betyder det inte att Gud inte finns.

Gud finns, och han lönar den som söker honom av hela sitt hjärta  Gud älskar dig. Han är med dig i alla livets situationer. Han vill och kan hela dig, och han längtar efter att se dig fullt frisk.

Ge inte upp när det gäller ditt mirakel, för det gör inte Gud.


VAD SKA VI GÖRA?

Matt 9:35 Jesus vandrade omkring i alla städer och byar och undervisade i synagogorna. Och vart han än kom berättade han det glada budskapet om att Gud vill rädda människor och göra dem till sitt folk. Och han botade alla slagt sjukdomar och plågor.

Jag fasstnar vid en specefik sak i dagens text. Det står nämligen att Jesus prediade det glada budskapet överallt dit han kom. Jesus har i Guds ord sagt åt oss att vi ska göra samma görningar som Jesus gjorde, och vad gjorde då Jesus? Jo han predikade det glade budskapet.

Jag tror inte att Jesus predikade detta budskap på samma sätt alla gånger. Nej, han riktade sig in på sin målgrupp. I sin predikan så lade han fram olika liknelser beroende på vem han predikade för. Om vi ska predika för ungdomar gör vi det på ett sätt, med en typ av liknelser, när du predikar för busschofförer så kanske du tar upp en annan liknelse.

Jag tror vi inte alltid ska predika, Det bästa vittnet för Jesus är en som lever som en kristen, som låter sitt liv vara ett vittne för sin omgivining.

Jag tror vi offta glömmer att en del av det glada budskapet som Jesus predikade var att Gud vill och kan ta bort våra sjukdomar och våra smärtor. Jesus är likadan i dag. Han vill ta bort den där smärtan som snart plågat dig i fyra år, han vill ta bort den där sjukdomen som doktorn säger är kronisk. Gud vill och Gud kan bota, befria och upprätta varenda människa som i tro kommer till honom med sitt behov.

Vi människor blir offta så rädd då doktorn säger att sjukdomen vi lider av är kronisk, eller obotlig. Och på sätt och vis kan jag förstå detta. Men Gud är så mycket större än din doktor. Din doktor har inte all kakt i himlen och på jorden, han kanske är överläkare eller avdelnings chef. Men hans makt är inte i närheten av den makt namnet Jesus har. Namnet Jesus är över alla namn, över alla sjukdoms namn, han har makt att ge dig ditt mirakel.

LITA PÅ GUD

2 Kor 1:20 Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt amen ,
för att Gud ska bli ärad genom oss.


Är inte detta helt otroligt? Jesus har sagt Ja till alla de löften Gud i sitt ord har gett oss. Och
han har inte bara sagt ja till dem, han har även sagt sitt amen till dem. Låt oss då titta lite närmare
på vad ordet amen betyder.


Amen är ett Hebreiskt ord och betyder: "Fast, sannt, säkert, pålitligt, tillförlitligt" Med andra ord så står alla de löften
Gud gett oss fast, de går inte att rubbas, och Gud varken kan eller vill ändra på dessa löften.


Någon sa en gång att det finns trettio tre tusen löften i bibeln. Ett av dessa löften är löftet om helande. Gud har lovat dig hälsa, han har lovat dig att han vill, kan och ska ta bort all sjukdom från din kropp.


Varför ska då Gud ta bort sjukdom från människors kroppar? Därför att det är hans villja. Gud vill inte att vi ska
vara sjuka, Gud vill inte att du och jag ska plågas. Han vill att vi ska ha det bra, vara friska och smärtfria.
'

Jesus har en gång för alla betalat priset för vår befrielse, upprättelse och helande. När han spikades upp på kostet
så spikades dina och mina synder, sjukdomar, krämpor och allt annat elende upp på korset.


Vart Jesus än gick då han var till som människa här på jorden så botade han sjuka. Men då var han begränsad till sin
mänskliga natur. Människor var tvungen resa långa sträckor för att få komma till honom, be om ett mirakel eller vidröra
honom i tro. Men i dag så är Jesus inte under denna begränsning. Vi behöver inte åka till Israel för att bli helade.
vi kan ta emot vårt mirakel där vi är. Vi kan ta emot vårt mirakel här och nu.


Kommer du ihåg berättelsen om de tio spetälska människorna som kom till Jesus och bad om att bli helade?
De syntes eller känndes inte i deras kroppar omedelbart att de hade blivit helade. Men vad var de Jesus egentligen sa till de spetälska? Jo han sa att de skulle gå och visa sig för prästerna, och när de var på väg dit så blev de botade. Dessa spetälska människor handlade  i tro. I tro så började de gå till prästerna.


Du kanske inte blir botad omedlebart när helandeevangelisten lägger sin hand på dig, miraklet kanske sker där och då, men du kanske inte ser resultatet förän veckor senare.


Ibland tror jag det kan vara så att Gud säger åt oss att göra en sak för att vi ska bli helade, men vi blir rädd och vågar inte
göra det Gud säger åt oss att göra. Om Gud säger åt dig att göra en sak för att få ditt mirakel gör det då. Vad har du egentligen att förlora?


Gud älskar dig, han vill se dig frisk. Men ibland måste vi vara beredda på att betala ett pris för att få vårt mirakel.


TRO PÅ GUD

Rom 4:18-22 När Gud lovade Abraham att han skulle bli far till många folk, trodde Abraham på Gud, trots att det mänskligt sätt inte fanns något hopp om att han skulle kunna bli det. Men Gud hade sagt: "Dina efterkommande ska bli omöjliga att räkna." Därför fortsatte Abraham att tro, trots att han var omkring 100 år gammal och svag i sin kropp, och trots att hans fru Sara aldrig hade kunnat få barn och nu var alldeles för gammal. Nej, Abraham tvivlade aldrig på Guds löfte, för hans tro gav honom styrka, och han ärade Gud. Han var helt övertygad om att Gud kan göra vad som helst som han lovat, och därför räknades han som skuldfri inför Gud.


När jag idag sitter och läser dagens bibeltext så fastnar jag för speciellt en mening: för hans tro gav honom styrka." Gud gav Abraham styrka genom hans tro. Tron på att Gud skulle hålla det han hade lovat, det gav Abraham styrka och övertygelse om att han till sist skulle få den son som Gud en gång hade lovat.


När vi läser om Abrahams liv så kan vi knappast påstå att hans liv var en dans på rosor. Inte heller kan vi se detta då vi läser om andra bibliska hjältar, som tex Josef, Kung David, Paulus. Ja listan kan göras lång. Men vad var likheten mellan dessa personer? Jo, de hade lärt känna Gud, de visste att Gud skulle hålla det han hade lovat dem.


Har du någon gång önskat att du hade haft en sådan tro, en sådan förtröstan som Abraham, eller Josef? Svaret på varför de hade så stark tro är egentligen ganska enkelt. De kände Gud, de hade lärt känna Gud, de visste vem han var och hur han var. De visste vilken karaktär Gud hade för de hade lärt känna Gud.


Du kan lära känna Gud idag, du kan läka dig vem han är och hur han är genom att umgås med honom och genom att studera hans ord.


När du lär känna Gud så kommer du se att det är hans vilja att ta bort sjukdom och plåga från din kropp. Gud vill inte att du ska vara sjuk, han vill att du ska må bra och lyckas i livet.


I ett av Paulus brev så talar han om en törnetagg i köttet, en ängel från djävulen som slår honom. Just i detta bibelställe så står det inte att det är sjukdom han talar om. Personligen så tror jag att denna törnetagg i köttet är förföljelse som plågar honom. Och varför drabbar Paulus av denna förföljelse? Jo för att han inte ska få högmod. Det skriver han själv i ett av sina brev.


Abraham är väll verkligen ett av våra bästa föredömen Trots att allt verkade kört i det mänskliga så trodde han ändå på Gud. Om du läser i Herbeerbrevets elfte kapitel så kan du läsa vad tro är, tro är en övertygelse. Med andra ord var Abraham övertygad om att Gud skulle ge honom det som han hade lovet, nämligen en son.


Gud kan och vill vända din hopplösa mörjasituation till ett ljust hopp. Han är mäktig att göra vad han vill. Glöm aldrig att Gud är mäktig att göra precis vad han vill göra. Och Gud skulle aldrig lova dig en sak som han sedan inte skulle uppfylla.


Gud har lovat dig helade, han har lovat dig att han ska ta bort sjukdom och plåga från din kropp. Han har lovat dig att han ska ge dig vad ditt hjärta begär.


Du kan i frimodighet komma inför Gud och be honom att ta bort sjukdom från din kropp.


Om du studerar evangeliemun då Jesus botar sjuka och driver ut demoner. Ser du ett enda ställe då Jesus säger att han inte bryr sig? Ser du något ställe då han vägrar att bota en sjuk? Nej, inte ett enda ställe i bibeln säger detta. Men han uppmuntrar människor att tro, han uppmuntrar människor att sträcka sig ut efter honom, han uppmuntrar folket att vägra ge upp.


Jag vill påminna dig om vad jag skrev för någon dag sedan. Då skrev jag följande: "Det är alltid för tidigt att ge upp." Och "Det är aldrig för sent att börja kämpa."


Du kanske befinner dig i en hopplös situation. Du kanske inte har mat hemma till barnen, eller kanske du inte kan betala dina räkningar. Men om du förlitar dig på Gud, och ber honom om hjälp, om du lägger allt i hans händer, och låter honom ta hand om dig, då kommer han hjälpa dig.


Nu menar jag inte att du ska lämna dina räkningar vind för våg, men att du ska förtrösta på Gud. Till sist vill jag berätta ett vittnesbörd.


Jag gick på en bibelskola mellan åren 1996-1997. Vid minst ett tillfälle hade jag ingen mat i kylskåp eller skafferiet. Då öppnade jag först kylen och befallde kylen att fylla sig med mat, jag gjorde samma sak med skafferiet. Ca tre timmar senare hade jag fått över nio hundra kronor i gåva.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se 1999-2009


PÅ GUDS BEFALLNING.

Hebr 10:23 låt oss stadigt hålla fast vid hoppet om att till slut räddas för evigt, för Gud kommer att infria de löften han har gett oss.


Gud är en god och trofast Gud som alltid håller fast vid alla sina löften. Han har gett oss löftet om att de som tillhör honom ska få tillbringa evigheten tillsammans med honom. Jesus har också lovat oss helande, befrielse och upprättelse.


Ibland glömmer vi vilka löften Gud egentligen har gett oss, och ibland tänker vi inte på vad det egentligen står i ordet. Därför är det så bra att ha duktiga lärare i Guds ord, som lägger fram ordet framför oss, så att vi ser och förstår vad som står i ordet och att det gäller oss.


Allt som står i ordet gäller dig. Vi kan inte sålla bort oss själva från bibeln och säga; "Nej det gäller inte mig", eller "Nej, det gäller inte i dag"


Guds ord är mer aktuellt än någonsin, allt Guds ord gäller dig. Guds ord är inte bara lagar och regler uppstaplade efter varandra. Guds ord är hälsa och uppmuntran också.


Ett av alla Guds löften till dig är att han vill göra dig frisk. Och det underbara med vår Gud är att han inte bara tycker och tänker hela tiden. Han befaller hälsa att komma till oss, och sjukdom viker bort från oss.


I Psaltaren så står det i kapitel ett hundra sju "Gud sände sin befallning, och botade dem och räddade dem från graven" Tänk efter ett tag vad som står här egentligen. Gud talade, han befallde sjukdomen att ge vika, och sjukdomen lämnade deras kroppar. Han helade sitt folk på samma sätt som han skapade himlen och jorden, han talade, och det blev som han talade.


Du och jag är skapade till Guds avbild, när du och jag pratar, då händer det saker. Därför är det så oerhört viktigt att tala rätt, tala bra.


Jag har låtit trycka upp sk helandebekännelse, utifrån dessa helandebekännelse så kan du proklamera Guds ord över dig och din hälsa. Dessa broschyrer ger jag ut helt gratis. Om du vill ha ett exemplar så kan du kontakta mig genom att klicka på länken nedanför..


KONTAKTA MIG

Då behöver jag namn, adress och ort för att kunna sända den till dig.


HÄLSA OCH STYRKA

Ord 3 :5-8 Förtrösta på Herren av allt ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna. Håll dig inte själv för vis, frukta Herren och fly det onda. Det skall ge hälsa åt din kropp, ny styrka åt alla dess ben.


Ordspråks boken är verkligen en skattkista när det gäller ord av visdom, tillrättavisning och uppmuntran. Jag brukar uppmuntra mina läsare att dagligen läsa ett kapitel ur ordspråks boken, det ger övernaturlig vishet och vägledning i vardagliga situationer. Glöm då inte att det är Gud som ger dig förstånd till olika situationer.


Bibelordet jag skriver från idag, det är en direkt uppmuntran till dig från Gud. Gud vill att du ska sätta din förtröstan till honom, han vill att du ska förlita dig på honom av hela ditt hjärta. Alla har vi väll någon gång varit med om att Gud sagt åt oss att göra något, och vi har svarat; "Nej Gud! Så kan man inte göra, det fattar du väll. Men Gud är smartare än oss alla tillsammans, han ser hur ditt liv kommer att se ut, han vet vad som kommer hända dig i morgon. Därför vet han också bäst vad vi borde och inte borde göra.


När vi gör som det står i ordet, då blir det som det står i ordet. Gud har lovat dig att då du förtröstar på Gud mer än ditt eget förstånd, då ska det ge oss hälsa och styrka till alla ben i vår kropp. Lägg märke till att det står att vi ska frukta Herren och fly från det onda. Det onda är inte bara dråp mord och stöld. Det onda är allt vad synd är. Gud uppmanar dig och mig att vi ska fly bort från synden, att vi inte ska tillåta att synden kommer i vår närhet. Synd förstår mer för dig än vad du tror. Synd saboterar inte bara relationen mellan dig och Gud, den trasar sönder dig inifrån.


Om vi vill att människor ska bli märkta av Gud, då måste vi fly bort från synden. Om du och jag brinner för Gud och hans ord, då kommer de som inte följer Jesus bli märkta i sina hjärtan av Gud.


Glöm inte att Jesus älskar dig, han vill och kan göra dig frisk. Han vill att du ska leva för honom och förlita dig på honom av hela ditt hjärta.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se 1999 - 2009


FORTSÄTT KÄMPA

Matt 20:29-34  När de var på väg ut ur Jeriko följde mycket folk med honom. Två blinda satt där vid vägen, och när de fick höra att Jesus gick förbi, ropade de: "Förbarma dig över oss, Herre, Davids son!" Folket uppmanade dem strängt att tiga. Men de ropade ännu högre: "Förbarma dig över oss, Herre, Davids son!" Jesus stannade och kallade dem till sig och frågade: "Vad vill ni att jag skall göra för er?" De svarade honom: "Herre, öppna våra ögon!" Då förbarmade sig Jesus över dem och rörde vid deras ögon. Genast kunde de se, och de följde honom.

  

Ibland så måste du vara frimodig för att få tag på ditt mirakel. Människor kan kanske säga att du är galen, din doktor kanske sagt att det är ute med dig, din släkt kanske hånar din tro. Men då kan det vara uppmuntrande att veta att det finns de som gått före dig, som fåt möta allt detta, men gåt segrande igenom.


Dessa två män, de ropade för allt vad de var värda, och folket fräste åt dem att de skulle vara tysta. De sa åt dessa blinda män; "Tyst! Ni skämmer ut er". Men vem var det egentligen som skämdes? Inte var det då de blinda.


När du och jag är på väg mot vårt mirakel då kan det komma syskon i Herren och ställa sig i vägen, de kanske säger åt oss: "Det är lika bra du ger upp". Men detta är inte ett ord från Gud. Ordet från Gud mitt i din situation är det Jesus sade till föräldrarna till den lilla flickan som just hade dött. Han sa; "Var inte rädd.... Tro bara!


Är det inga ganska häftigt att han som är Herre över liv och död sade detta till dessa föräldrar. Och dessa ord gäller inte bara dessa föräldrar, det gäller dig idag.


Jesus Kristus är livets furste. Och den anden som uppväckte livets furste från det döda, han finns på din insida. Därför så kan du i dag vara en övervinnare. En som vinner seger (i kraft av Jesus) över sjukdom och död.


Jesus är på din sida, han älskar dig gränslöst. Han vill hela dig, han vill befria dig, och han vill upprätta dig och hela din familj.


Jag vill sluta med att citera en prediko titel. "Det är alltid för tidigt att ge upp" Och det är verkligen sant. Det är alltid för tidigt att ge upp, och det är aldrig för sent att börja kämpa.


Glöm inte att Gud alltid har sista ordet i alla situationer.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999 - 2009


FRÅN STAD TILL STAD

Matt 4:23-25 Jesus vandrade omkring i hela Galileen och undervisade i synagogorna, och vart han än kom berättade han det glada budskapet om att Gud vill rädda människor och göra dem till sitt eget folk och han botade alla slagt sjukdomar och plågor bland folket. Rycktet om hans under spreds långt utanför Galileens gränser och snart kom de sjuka människor också från Syrien för att bli botade.  Vilken sjukdom eller vilket lidande de än var drabbade av, om de var besatta av onda andar, , led av krampanfall eller var förlamade, så botade han dem.  Stora fokmassor följde honom vart han än gick -  människor från Galileen, Tiostadsområdet, Jerusalem och hela Judeen och från andra sidan Jordan.

När Jesus levde som människa här på jorden så botade han sjuka överallt. Vart han än gick så blev folk botade från olika sjukdomar och krampor, och han drev ut onda andar ur människor.

Jesus är likadan idag, han botar befrial och upprättar människor även idag.

Jesus vill hela dig idag, det finns ingen tvekan i Guds hjärta på vad han vill för dig. Han vill att du ska vara glad, frisk och fri. När Gud skapade människan så skapade han henne inte med sjukdom, han skapade henne inte nätt och jämt, eller nästan perfekt. Han skapade henne övermåttat skön och underbar. Psaltaren säger om människan att han skapade henne nästan till ett gudaväsen, med ära och härlighet krönte han henne.

Vissa kristna tänker så här: "Om jag ändå levde för två tusen år sedan, då hade det varit lättere. Då hade jag kunna resa till Jesus för att ta emot helande från honom." Min vän, vi levar i en betydligt änklare tid nu. Vi behöver inte resa till Jesus för att få helande till våra trasiga kroppar. Jesus är närmare dig än ditt eget andetag. Har du tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då finns Jesus på din insida.

Du behöver inte resa till en specefik plats för att ta emot helande och befrielse. Du kan i tro ta emot det här och nu. Nu menar jag absolut inte att det är fel att åka till ett mirakel möte, eller i tro för att bli botad åka till en konferens. Är det där din tro är så tveka inte, åk då. Men jag vill bara få oss kristna att fatta vilken tillgång vi har i Jesus.

LIV ELLER AVUND.

Ord. 14:30  Sinnes ro ger kroppen liv, avund är röta i benen.


Din sinnesstämning är viktig. Man har gjort medicinska studier som visat att detta stämmer. Att man om man har frid i sitt sinne har bättre hälsa än den som går och bär på o frid i ditt sinne.


Synd är en stor orsak till att många människor är sjuka. Alla som är sjuka lever inte i synd. Men vi kan väll vara överens om att vi alla någon gång har syndat.


Om du har dåligt samvete för någonting så är det viktigt att du gör upp med det. Du kanske behöver be både människor och Gud om förlåtelse.


Nya testamentet säger att om du har något otalt med din broder, lägg ned din gåva och gå och försona dig med din broder. Detta är ett bibelställe som många av oss glömmer bort i dagens samhälle. I dagens samhälle är vi så stressade av all snabbmats mentalitet. Vi är så van att få allt serverat framför oss på bara några minuter.


Någonting många av oss glömt är att vi behöver lägga ned vårt offer och gå och be vår broder/syster om ursäkt. Sedan kan vi ge vår gåva till Gud


En annan sak jag vill ta upp idag är avund. Svartsjuka alltså. Svartsjuka är livsfarligt. Det förstör inte bara ditt hjärta, utan det påverkar din omgivning också. Det står skrivet att avund ger röta i benen.


Röta sprider sig i kroppen som en löpeld. Det är samma sak i Kristi kropp. Du behöver göra dig av med all svartsjuka. För denna röta sprider sig från lem till lem. Svartsjuka är en pest för hela Kristi kropp. Svartsjuka är inte från Gud, och det behagar inte Gud.


Vist kan Gud bota dig. Men det är lättare att ta emot miraklet om du inte är bitter och avund. Du behöver ha ett rent samvete och hjärta för att effektivt och helhjärtat kunna ta emot det Gud vill ge dig. Nämligen helande. Vid vissa tillfällen så väntar Gud på att vi ska omvända oss fullt och helt innan han botar oss.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


MÅNGA DAGAR MED GUD.

  

Ord 9:11 Ty genom mig skall dina dagar bli många och dina levnadsår förökas.


Gud har lovat dig ett långt och innehållsrikt liv. Han har lovat dig att du inte ska dö som ung. Han har sagt att du ska leva länge, enligt ordet varar ett långt liv  i 70-80 år.

  

  Läkarna kan säga till oss både det ena och det andra. Men jag tror det i slutändan hänger mycket på oss. Vår beslutsamhet att överleva är starkare än alla läkares ord.

  

  I tretton år sa mina läkare gång på gång att jag bara hade länge kvar  att leva. Totalt har jag fått det beskedet ett tjugotal gånger.  Jag  lärde  mig snabbt att jag med min livsvilja kunde besluta själv om jag ville leva eller inte. Det är ju faktiskt så att om du tycker att du har någonting att leva för, då kämpar du vidare.

  

Gud säger  i sitt ord; "Jag har förelagt dig liv eller död. Välj då livet". Gud uppmanar oss att välja livet. Och därför så kan vi också välja livet.

Gud skulle inte erbjuda dig någonting han inte hade för dig.

  

Men brukar säga att hoppet är det sista som lämnar människan, och det är verkligen sant. Därför är det så oerhört viktigt att du håller hoppet brinnande. Att du inte fäller ned blicken och ger upp. Nej, fäst istället din blick på Jesus. Fäst blicken på hans ord. Där får du glädje, hopp och kraft.

  

När du är modfälld så lägg dig då inte ned och ge upp. Sätt dig inte ned och tyck synd om dig själv. Ta i stället upp bibeln och läs, begrunda Herrens ord. I ordet finns kraft och styrka. I ordet finns vishet styrka och nytt mod. Det finns läkedom och ett nytt hopp. Jag har så många gånger varit på väg att ge upp. Men när jag tagit upp ordet och läst så har jag fått glädje, kraft, styrka och nytt mod.

  

Ordet ger dig kraft och ett nytt hopp. Ja, ordet är full av energi och liv.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


RÄCK UT EN HAND.

  

Jes 58:6-8 Nej, detta är den fasta jag vill ha: Lossa orättfärdiga bojor, lös okets band, släpp de förtryckta fria, bryt sönder alla ok, ja, dela ditt bröd åt den hungrige skaffa de fattiga och hemlösa en boning, kläd den nakne var du än ser honom och drag dig inte undan för den som är ditt kött och blod.  Då skall ditt ljus bryta fram som morgonrodnaden och ditt helande visa sig med hast. Din rättfärdighet skall gå framför dig och HERRENS härlighet följa i dina spår.


Det finns en läkedom i att sträcka sig ut till andra människor och hjälpa dem. Du kanske inte kan göra allt som står här, men du kanske kan ge tjugofem kronor till "Feed the hungry" eller "Hoppets stjärna".


När du vänder din blick bort från dig själv och tittar på de som är i nöd. Och inte bara tittar på dem, utan reser dig upp ur din stol och gör någonting. Om du bidrar till att klä den nakne, ge den hungrige mat och ge den nakne kläder. Då har Gud lovat dig att ditt ljus ska bryta fram.


Du kanske inte kan hjälpa alla människor i hela världen. Men det begär ingen av dig. Men du kanske kan hjälpa en liten flicka eller pojke. Du kanske kan ge det där lilla barnet en utbildning, kläder och mat. Och det kostar i vanliga fall mellan 160-200 kronor i månaden.


Dela ditt bröd med den hungrige. Vet du vad? Du kan dela Guds ord med de som är hungrig på det. Du kan dela din tro med de som är nyfikna och vill veta mer. Kanske vill dina vänner gå en sådan där alfa kurs?


Tänk nu inte; "Vem ska räcka ut sin hand till mig" Nej, var istället en som räcker ut din hand till en behövande.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


DRAGNINGSKAMPEN

.

  

Malaki 4:2 Men för er som fruktar mitt namn skall rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar. Då skall ni komma ut och hoppa likt kalvar som släpps ur sitt bås.


Om du fruktar Gud så har han lovat dig hälsa. Nu menar jag inte att du ska vara rädd för Gud, men du behöver ha respekt för honom. Han förmår ju ändå göra precis vad han vill.


När solen går upp så gör den det sakta, steg för steg. I alla fall här i norden. Det ska vara på samma sätt med ditt helande. Ditt heland kommer komma steg för steg, bit för bit.


Om du ska tjäna Gud fullt ut. Då gör du det bäst om du är frisk. Nu menar jag inte att sjuka inte kan tjäna Gud. Bara att vårt tjänade blir effektivare som helt frisk.


Bara för att ditt helande inte visar sig omedelbart, så betyder det inte att Gud har glömt dig. Det betyder inte heller att han inte vill hela dig. Glöm aldrig att de flesta mirakler sker stegvis, de sker sällan på en kvart. Glöm heller inte Abraham, som i tjugofem år stod i tro för sitt mirakel. Ha honom som ditt föredöme. Vägra att ge upp trotts att åren går. Om du vägrar att ge upp så kommer din tro på Gud växa sig starkare och starkare från år till år.


Djävulen vill få dig att tro att sjukdommen redan vunnit. Men det är inte sant. Sanningen är att Jesus för ungefär tvåtusen år sedan, dog på ett kort på en kulle som gallas golgata. Där besegrade han satan, all ondska och alla sjukdomar och handikapp. Det finns läkedom och befrielse för Jesus. För han har krossat satan en gång för alla.


Namnet Jesus är över namnet sjukdom, och över namnet brist. Hans namn är över alla namn som kan nämnas, och över alla andra namn också. Hans namn är över alla namn som har funnits, som nu finns och som kommer att finnas. När Jesus van segern på golgata så vann han en jordskredsseger. Och han vann den för dig.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


DET GÄLLER DIG!

  

Ps 91:14-16 Han håller fast vid mig, och jag räddar honom, jag skyddar honom, ty han känner mitt namn. Han åkallar mig, och jag svarar honom, jag är med honom i nöden, jag befriar honom och ger honom ära. Jag skall mätta honom med ett långt liv och låta honom erfara min hjälp.


Detta är vad Gud säger om dig.  Sätt då in ditt namn, Ingrid, Tore eller vad du heter i stället för han. För det gäller dig lika mycket, vare sig du är kvinna eller man.


Detta är ett brev från Gud till dig. När du håller fast vid Gud då ska han rädda dig. När du åkallar honom, då ska han svara dig. Gud lovar dig att han ska vara med dig i nöden.


När man är mitt i nöden då kan man känna sig rätt ensam och övergiven. Men då är det viktigare än någonsin att du vet att Gud i alla fall är med dig. Vi kan inte alltid lyssna  på våra känslor. Det är inte alltid som det känns, men det är så som Guds ord säger att det är. Och Guds ord säger att Gud aldrig ska lämna dig. Guds ord säger att du är helad. Guds ord säger att Gud har en plan med ditt liv. Han vill inte att du bara ska driva omkring och existera. Han har en plan med ditt liv och han vill se den gå i fullbordan.


Gud säger i sitt ord; "Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad."


Och Guds vilja för ditt liv är hälsa. Han vill se dig stark, frisk och vid gott mod. Vist kan sjukdom komma mot oss även om vi tjänar Gud helhjärtat. Men det finns läkedom att få i Herrens sår. Det finns befrielse och helande att ta emot från Jesus på grund av vad han gjorde på korset. Och du kan ta emot det här och nu. Du kan sträcka dig ut i tro och ta emot ditt mirakel. Jesus säger till dig just nu;   "Frukta inte, tro endast"
© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


GUD KAN REPARERA.

  

Ps 115::3 Vår Gud är i himlen, han gör allt vad han vill.


Vår Gud är en mäktig Gud. Han förmår göra allt vad han vill. Och det finns inget som kan stoppa dig från att göra det han vill göra. Och han vill hela och upprätta dig. Han vill att du med hans hjälp ska lyckas i livet.


När Gud skapade människan så skapade han henne perfekt. Han skapade henne inte med sjukdom, och han skapade henne inte med handikapp. Han skapade henne perfekt. Efter det att Gud skapat hela skapelsen så säger ordet  "Och Gud såg att det var gott".


Sjukdom och handikapp begränsar dig. Gud vill inte att du ska vara begränsad. Om du är sjuk eller handikappad så är du begränsad från att fullt utföra det Gud vill att du ska göra. Visst kan du tjäna Gud än fast du är sjuk eller handikappad. Men du kan tjäna honom effektivare utan sjukdom och handikapp.


När Jesus gick här på jorden så botade han blinda, döva, lama. Han botade spetälska och många andra sjukdomar och handikapp. Ordet säger att han botade all slags sjukdom och krämpor. Och Jesus är likadan idag. Han går från by till by, från stad till stad och botar sjuka och uppväcker döda. Jesus bor på din insida, var hällst du går så går han med dig. Han vill använda dig som ett redskap till att bota sjuka och uppväcka döda. Är du villig att vara hans redskap?


Inget är så trasigt att Gud inte kan reparera det


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


SKRIVET I GUDS HAND.

  

Jes 49:15-16 Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig. Se, på mina händer har jag upptecknat dig.

Gud är verkligen en Gud som har omsorg om dig. Kan du tänka dig att just ditt namn är skriven i Guds stora omsorgsfulla hand. Även om din mor kanske har glömt dig, så har din fader i himlen inte glömt dig. Och han har inte förkastat dig.

Han ser ditt lidande, han ser hela din livssituation. Och hans hjärta går ut för att möta alla dina behov. Han vill hela dig.

När man går genom tuffa tider kan man ibland lätt känna sig ensam. Ibland kan det till och med kännas som om Gud har lämnat oss, övergivit oss. Men det har han inte.

Din läkare har kanske sagt åt dig att du bara har några år kvar att leva. Men glöm då inte att Gud alltid har sista ordet. Han är mäktig att vända din situation från död till liv.

Jag har själv de senaste tretton åren varit svårt sjuk i en tumör sjukdom. Vid ett tjugotal tillfällen har läkare sagt att jag bara har några månader eller högst något år kvar att leva. Men varje gång har Gud vänt på situationen från död till liv. Och det vill Gud göra för dig också. Han har inte anseende till person.

Det finns hälsa och liv i Guds ord. Ordspråksboken säger att Guds ord är liv för den som finner det. Det är en läkedom för hela hans kropp. Bibeln är verkligen ord av liv. Därför är det både bra och viktigt att vi fyller oss med ordet. Särskilt när vi står i tro för ett mirakel.

Glöm inte att:
Du är värdefull i Guds ögon.
Han har skrivit ditt namn i sin hand.
Han kommer aldrig lämna eller överge dig.
Det finns hälsa att hämta hos Jesus.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


ATTETYD AV TRO.

  

Heb 6:11-12 Men vi önskar att var och en av er skall visa samma iver att bevara full visshet i hoppet ända till slutet,  Men vi önskar att var och en av er skall visa samma iver att bevara full visshet i hoppet ända till slutet,


Du och jag behöver ha en attityd av tro i vårt liv. Jag talar inte om en stöddig attityd som ser ned på folk. Nej, jag talar om en tros attityd. En attityd som säger; "Allt är möjligt för den som tror." En attityd som säger, "Helande är tillgängligt för mig".


När Jesus mötte människor med stor tro så berömde han dem mer eller mindre. Han sa; "Wow, Din tro är stor!" Tro har och har alltid haft en central roll i kristenhetens historia. Genom tro tar vi emot Jesus som vår Herre. Och genom tro blir vi botade och får  tro  vi bönesvar.


Vi ska ha Abraham som vårt föredöme i tro. Han trodde i tjugofem år innan han fick sina löftens son. Han tvekade aldrig över faktum att Gud skulle ge honom en son. Med ett ödmjukt hjärta  frågade sig hur det skulle gå till, Men han tvekade aldrig. Abraham sa aldrig att det inte skulle ske.

  

Gud säger till dig att du ska få det som är utlovat genom tro och tålamod. Inte genom någon annan människas tro,  utan genom din egen tro. Om du vill att Guds alla löften ska gå i fullbordan i ditt liv så måste du vara envis


Det finns ett pris att betala för att du ska få ditt mirakel. Miraklet kommer inte bara dimpa ned i huvudet på dig. Du behöver vara aktiv, bekänna och proklamera ordet över din situation. Du behöver vara envis och vägra att ge upp.


Men det är inte på grund av din envishet som satan måste böja sig. Han måste böja sig på grund av att Jesus har vunnit seger över honom. Jesus har en gång för alla besegrat och avväpnat djävulen.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


DINA FIENDER SKA INTE TRIUMFERA.

Ps 30:2-4 Jag vill lovsjunga dig, Herre, ty du drog mig upp ur djupet och lät inte mina fiender triumfera. Herre, min Gud, jag ropade till dig och du gjorde mig frisk. Herre, du förde mig upp ur dödsriket, du räddade mig från graven.
 

Denna psalm är en psalm av tacksamhet till Gud. För att Gud har räddat honom (Kung David) från döden. Och denna psalm kan du ta dig till, därför Gud har räddat dig från döden.

När du och jag blir sjuka så attackeras vår kropp vanligtvis av virus eller bakterier. Dessa virus och bakterier ( och onormala cellbildning, så som cancer) är din kropps fiender. De har intagit din kropp för att förstöra den. Och det är din kropps fiender. Nu har Gud lovat att dina fiender inte ska triumfera över dig. Sjukdom är din fiende, och din fiende ska inte triumfera över dig. Utan du ska besegra dina fiender.

Cancer är en sjukdom där din kropp blir invaderat av sjuka celler. Dessa celler som är cancerceller är din kropps fiende. Och Gud har lovad dig att din fiende inte ska triumfera över dig. Det är istället du som ska triumfera över dina fiender

Det var kung David som har skrivit denna psalm. Och han hade fått lära sig att Gud griper in då man ropar till honom. Han säger, "Jag ropade till dig och du gjorde mig frisk". Gud har inte anseende till person. Om Gud botade kung David då han ropade till Gud, då kommer han även att bota dig.

Gud har räddat ditt liv från graven. Ingen sjukdom har rätten att ta livet av dig. Och det är Guds vilja att alla ska dö frisk. Det finns inget som säger att du måste vara sjuk för att till sist dö. Du kan dö av ålder, mätt på att leva. Och det är så Gud vill ha det. Han vill att du ska leva hela ditt liv i god hälsa. Och sedan till sist lämna din kropp i frid, mätt på att leva.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se

DIN TRO HAR BOTAT DIG.

  

Matt 9::27-30 Då Jesus gick därifrån, följde två blinda efter honom och ropade: "Förbarma dig över oss, Davids son!" Och när han kom hem, gick de fram till honom. Jesus frågade dem: "Tror ni att jag kan göra detta?" De svarade: "Ja, Herre."  Då rörde han vid deras ögon och sade: "Som ni tror skall det ske med er." Och deras ögon öppnades. Jesus sade strängt till dem: "Se till att ingen får veta detta."


Denna bibelberättelse rör verkligen vid mitt hjärta. Dessa blinda män visste vad de ville ha av Jesus. De visste att Jesus hade kraften att bota dem, de visste att Jesus kunde bota dem. Och de nöjde sig inte med mera än att Jesus helade deras ögon så att de kunde se.


Den beslutsamheten behöver du och jag ha ibland. Vi behöver visa Jesus att vi menar allvar. Vi behöver visa Jesus att vi inte skäms för honom, vi behöver visa honom att vi förtröstar på honom.


Dessa män följde länge efter Jesus och ropade efter honom, och bad honom enträget att han skulle bota dem. Till en början så svarade Jesus dem inte. Han fortsatte bara att gå. Precis som om inget hade hänt. Men de blinda gav inte upp efter tre meter, de visste vad de ville, och de var övertygade om att Jesus skulle ge dem deras mirakel bara de vägrade att ge upp.


Jesus är likadan idag. Han är samme Gud ännu. Han vill och kan bota din sjukdom. Men ibland måste vi vara starka och mycket frimodiga, och vägra att ge upp.


Så var inte deppad eller missmodig. Gud är på din sida, vem kan då vara emot dig. Din Gud älskar dig, han har omsorg om dig. Han kan och vill bota dig från den sjukdom och krämpa som plågar dig. Han vill fullborda ditt mirakel.


MÄTTA DITT BEGÄR MED GUDS GODA.

  

Ps 103:1-5 Av David. Lova HERREN, min själ, ja, hela mitt inre skall prisa hans heliga namn! Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar, han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, han som åter löser ditt liv från förgängelsen och kröner dig med nåd och barmhärtighet,  han som mättar ditt begär med sitt goda, så att du blir ung på nytt som en örn.


Ibland så behöver du och jag säga till vår själ att prisa Gud. Vi behöver ibland mer eller mindre tvinga oss själva att prisa Gud.


Om du prisar Gud även då du inte känner för det. Då blir ditt lovpris ett så mycket större offer inför Gud. Och då du gör det så säger du till Gud att han är viktigare än dina känslor.


Glöm aldrig vad Gud gjort för dig. Skriv ned allt han gör för dig i en bok. Som du då och då kan läsa ur. Och du kan alltid tacka Gud för att han sände Jesus till jorden för att  dö på korset för våra synder.


Gud har lovat dig att han ska förlåta alla dina synder. Han är verkligen en förlåtande Gud. Och han  botar alla dina sjukdomar också. Om du står i tro för ett mirakel med din hälsa, då vill jag uppmana dig att inte leva i synd. För synd kan mycket väl blockera ditt mirakel.


Gud vill till och med mätta ditt begär. Men inte med vad som helst. Han vill mätta ditt begär med sitt goda. Nu menar jag inte att han vill fylla alla våra onda begär med det onda vi begär. Nej han vill uppfylla den tomheten med sitt goda.


Jag tror det är så att när vi människor har begär efter onda saker. Då har vi en tomhet på vår insida. Den kan vi välja att fylla med gott eller ont. Men Gud vill fylla det tomrummet med sitt goda. Så att det tomma blir fullt av Guds härlighet.


INGA ANDRA FRÄSTELSER

Hebr 10:23 Låt oss stadigt hålla fast vid hoppet om att till slut räddas för evigt, för Gud kommer att infria de löften han har gett oss.

Gud är verkligen trofast mot oss. Han har lovat dig helande, befrielse och upprättelse. Och på sätt och vis så har han redan infriat sina löften för oss. Priset för vår frälsning och vår befrielse är redan betald.

När Jesus spikades upp på korset så började han betala priset för vår frälsning.  Och när han hade uppstått ifrån det döda så var betalningen total. Är det inte underbart att tjäna en sådan Gud. En Gud som älskar oss så djupt att han låter sin egen son dö i vårt ställe.


Till er som redan känner er frestade, vill jag säga, att ni inte är utsatta för värre fräselser än andra människor. Men Gud ska hjälpa er så att ni klarar av att stå emot frEstelserna, för det har han lovat. Varje gång ni känner er frestade ska Gud visa en utväg så att ni inte behöver falla för frestelsen.


I andra översättningar av bibeln så har man valt att skriva prövning istället för frestelser En frestelser behöver inte alltid betyda att vi frästas att synda. Vi kan lika gärna bli frestade att ge upp när det gäller ett mirakel. Som t.ex. helande, upprättad familj osv.


Men vår Gud är trofast, han har visat oss att han är trofast. Om du lär känna Jesus på djupet så kommer du lära dig att han aldrig sviker dig och att han alltid håller alla sina löften.


Om man inte känner Gud bra så kan det bli problem här. Då börjar man kanske ifrågasätta om Gud verkligen vill ge oss det där miraklet, eller den där släktingens frälsning som man bett om i åratal. Det är absolut ingen dödssynd att tvivla ibland. Jag tror definitivt att vi alla tvivlar ibland. När prövningen blir för tung så kan vi vara på väg att ge upp. Men Gud vill inte att vi ska tvivla.


Om du känner att tvivlet reser sig upp inom dig, så tag då upp din bibel och läs, studera vad Jesus har sagt om det du står i tro för, och proklamera ordet över din situation.


Stirra dig inte blind på de prövningar som du möter. Här skriver Paulus ledd av Den Helige Anden att vi alla kommer mötas av frestelser och prövningar av olika slag. Men den prövning du möter är inte världens hemskaste prövning. Den frestelse du möter har andra gått segrade ut ur. Glöm inte löftet Gud gett dig i detta bibelord. Stå emot frestelsen, då kommer Gud visa dig vägen ut ur frestelsen.


Gud har helat många människor från obotliga sjukdomar, han har inte sagt nej till ditt mirakel, han har inte sagt nej till att hela, befria och upprätta hela ditt liv, eller din familj. Han har inte sagt nej till dina böner om jobb. Gud har hela ditt liv i sin hand, och han vill och kan ge dig allt det du ber honom om.


Det enda du behöver göra är att lita på att Gud har läget under kontroll, lita på att Gud kommer ge dig det du ber honom om. Han vill, kan och kommer infria de löften som han har gett dig.


RSS 2.0