TECKEN OCH UNDER

Mark 16:15 Och jag skall ge kraft åt dem som tror, så att de kan göra under och tecken. De ska driva ut onda andar i mitt namn, och de ska få förmåga att tala nya språk. De ska utan risk kunna handskas med ormar, de ska inte bli skadade om de dricker något dödligt gift och de ska lägga händerna på de sjuka och göra dem friska.

  

Alla som tror ska få kraft att göra under och tecken. Gud har tänkt att detta ska vara en sak som vi alla troende kan göra. Tänk inte att du inte är någon häftig profet, tänk inte att du inte är predikant eller evangelist. Tänk istället: "Jag har fått Guds kraft till att göra under och tecken". För det har du.

  

Detta är ett helt underbart löfte från Gud till dig.  Gud har lovat både dig och mig att över allt dit vi går så ska tecken och under följa oss. Är du villig att vara en kanal för Guds kraft? Jag tror inte att helande smörjelsen bara kommer dimpa ned i huvudet på oss, utan det är något som vi måste hämta från Gud. Om du läser om brödundrena som Jesus gjorde, efter att han hade gjort detta så tillbringade han flera timmar i bön. Samma sak händer i Matteus kapitel åtta. Då Jesus helat många många sjuka och drivit ut onda andar ur människor. Då stiger han upp tidigt på morgonen, långt före alla andra för att be och söka sin faders ansikte. Jag tror att Jesus hämtade kraft att utföra tecken och under genom bön, genom att umgås med Gud.


I bibelordet ovan så står det inte bara att vi ska bota sjuka i Guds kraft. Vi ska göra under och tecken också. Jag tror Gud vill använda oss för att göra alla möjliga under och tecken. Under och tecken kan vara en kanal att nå ut till människor som är på väg att gå evigt förlorad.


Kanske mär just du på väg att åka ut som missionär, kanske är du rädd för att få problem med ormar. Men då kan du ta till dig detta löfte. Gud ska ge dig vishet för hur du ska kunna hantera ormar utan att bli skadad. Och om du mot förmodan skulle dricka dödligt gift, då ska det inte skada dig. Nu menar jag inte att du som läser ska vara så dum att du går och testar att dricka dödligt gift, det står skrivet att du inte ska fräste Herren din Gud. Men om tillfället inträffar, lita på att Gud tar hand om situationen, lita då på att Gud räddar dig.


Om man har fått i sig gift är det naturligtvis viktigt att gå till doktorn. Jag är ingen doktor, jag kan inte säga vad du ska göra eller inte göra, men en läkare har kunskapen för denna situation.


Till sist. Gud vill att du ska vara en kanal för hans kraft, för att hans rike ska utbredas på jorden. Gud vill använda dig för att bota sjuka. Han vill att du ska be för sjuka, och då vill och kan han bota den sjuke.PRESSA FRAMMÅT

Mark 5:22-29 I folkhopen fanns då också en kvinna,  som i tolv års tid lidit av blödningar. hon hade plågats mycket och behandlats av många läkare, men trots att hon gjort slut på allt hon ägdeför att bli frisk, hade hon inte blivit bättre, utan snarare sämmre.. Nu hade hon hört om alla de mäktiga under Jesus hade gjort. Därför trängde hon sig fram bakom honom i folksamlingen och rörde vid hans mantel. För hon tänkte att om hon bara fick röra vid hans kläder så skulle hon bli frisk. Och så snart hon hade rört vid honom, stannade blödningen och hon kände att hon var befriad från sitt lidande.

Kanske är du just nu i en liknande situation. Kanske det inte längre finns något mänskligt hopp för dig, kanske du har prövat alla dörrar, men ingen av dem gav dig din frihet. Då vill Jesus komma in på arenan och göra ett mirakel för dig.

Har du tänkt på att denna kvinna pressade sig fram genom folksamlingen. Det står inte hur många det var i folksamlingen, men i normala fall brukade det vara tusentals människor runt omkring Jesus. Nu pressade sig kvinnan rakt igenom folksamlingen. On brydde sig inte i vad folk sa eller tyckte, hon hade bestämmt sig för att få tag på sitt mirakel.

Ibland behöver du och jag också pressa oss genom folksamlingarna. Vi behöver ibland strunta i vad folk tycker och tänker och pressa oss fram till vårt mirakel.

Kanske står du i tro för en familjemedlems frälsning, eller kanske du eller en nära anhörig är svårt sjuk. Du vill Jesus hjälpa dig. Han vill att du ska pressa dig fram genom folkmassan och vidröra Jesus för att få ditt mirakel.

Det viktigaste är inte vad folk tycker och tänker, det viktigaste är inte att du är den mest populära personen av alla i din bekantskapskrets. Det viktigaste är att du följer Jesus av hela ditt hjärta. Det viktiga är att du är beredd på att betala priset för att följa Jesus till ett hundra procent.


DET ÄR HAN FÖR DIG

4 Mos 23:19 Gud är inte en människa så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det,  talar han något utan att fullborda det?

  

Det jag fastnar för i detta bibelord är den senare delen i det bibelordet: "Talar han något utan att fullborda det?" Vissa av oss människor vi kan ha så många planer, vi säger det ena och gör det andra. För att inte tala om alla brutna nyårslöften i gång på gång bryter igen. Men Gud är inte som oss människor. Han håller det han lovat. Han är inte impulsiv som bara i stundens känsla lovar massa saker som han sedan inte håller. Nej, han håller alla sina löften.


Gud talar aldrig massa strunt, utan varje ord är väl igenom tänkt. Gud har talat hälsa och sundhet över dig. Han har sagt att han tagit bort alla dina sjukdomar, och att han har raderat alla dina synder. De synder du omvänt dig från minns han inte längre. Är du duktig på Engelska så kan du läsa inlägget på GREETINGS FROM GOD från 09-06-27)


Gud är en Gud som håller alla sina löften. Han har redan betalat priset för ditt mirakel, det enda du och jag behöver göra är att ta emot dessa mirakel i tro.


Jag har de senaste fjorton åren haffat en obotlig tumörsjukdom i buken. Jag har varit i himlen, och jag längtar dit igen. Ibland har jag legat på mina knän och bett till Gud om att få dö, men då har Gud sagt till mig att han inte kan ta tillbaka något av de löften han en gång gett mig. Och han har lovat mig att mitt liv ska bli långt.


Du kanske är i den situationen nu. Du kanske önskar att snart få kommer hem till himlen. Men då vill jag uppmuntra dig att fortsätta kämpa. Det finns en anledning till att du finns kvar här. Gud har en plan med ditt liv, och du kanske är den enda personen som kan göra det. Du kanske är rätt nyckel till rätt lås.


Så fortsätt att kämpa, fortsätt att tro och hoppas på Gud. Ibland när vi vittnar om Jesus, eller står i tro för sitt eller någon annans mirakel. Då kan vi känna oss pressade över vår förmåga. Men jag har den glada nyheten till dig. Det är inte du som ska utföra miraklet, det är Gud som ska göra miraklet. Så gör bara det du ska göra, det vill säga; "vittna om Jesus, be för andra, bekänn och proklamera Guds ord över din situation", När du gör ditt så kommer Gud att göra sitt.


Så vila bara i Guds famn denna sommar, lita på honom, så kommer han visa att han är den han säger sig vara.


Han är:

  •   HERREN DIN LÄKARE
  •   HERREN DIN FÖRSÖRJARE
  •   HERREN DITT SEGERBANER
  •   HERREN DIN FRID
  •   HERREN DIN RÄTTFÄRDIGHET
  •   HERREN SOM ALLTID ÄR NÄRA DIG
  •   HERREN DIN HERDE

MÅNGA DAGAR MED GUD.

Ord 9:10-11 Att frukta HERREN är början till vishet, att känna den Helige är förstånd. Ty genom mig skall dina dagar bli många och dina levnadsår förökas.


Ordspråks boken är verkligen vishetens bibelbok. I den boken finns det kraft, vishet och hälsa att hämta.


I bibelordet ovan så är vers elva en utav de bibelord som Gud har gett mig. Att jag ska få leva länge. Och detta ord gäller dig lika mycket som dig. Gud vill verkligen att du ska leva ett långt liv. Och inte bara det, han vill att du ska leva det livet friskt och utan sjukdom och krämpor.


När det står i bibeln "Frukta Herren" så betyder det inte att du ska springa omkring som en rädd hare och gömma dig för Gud. Nej, att frukta Herren är att ha respekt för honom. Gud vill inte att du ska vara rädd för honom, han vill att du ska ha respekt för honom och lyssna på honom och göra som han säger. Och när du och jag fruktar Herren på det sättet, då är det början till vishet.


Är det inte underbart att Gud lovat just dig att dina dagar här i livet ska bli många genom Guds hjälp, och han ska se till att du lever ett långt liv. Om du fruktar Gud så ska Gud föröka dina levnadsår här på jorden.


EN UTVÄG.

Helande, upprättelse och befrielse är verkligen Guds villja för dig. Jesus dog på korset för att befria, upprätta och hela dig och mig.

1 Kor 10:13 Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut.

Gud har lovat dig och mig att vi inte ska bli frästade över vår förmåga. När det gäller helande så kan vi bli frästade att ge upp. Om vi blir attackerade med sjukdom av alla slag så kan vi bli frästade att backa på det Gud lagt ned i vårt hjärta. Men om vi sätter vår tillit till Herren, Om vi förtröstar oss på Herren, då kommer han att se till att det finns en utväg ur frästelsen.

Gud är verkligen trofast, han kommer inte lämna oss i sticket. Utan när frästelsen kommer mot oss, då har Gud en utväg åt oss. Gud är inte en Gud som vaknar till efter ett halvår och fråga vad som hände. Nej, han står med dig i dina bekymmer, och han visar dig vägen ut ur frästelsen.

Så är du frästad, fråga då Gud vart utvägen är. Han har sannerligen förberett en utväg.

ORD SOM GER VISHET

Ord 9:11 Ty genom mig ska dina dagar bli många och dina levnadsår förökas.


Ordspråks boken är en bok av visdom. Jag brukar uppmana människor att börja dagen med att läsa ett kapitel ur ordspråks boken. Jag personligen tycker att det är bra att läsa dagens datum ur ordspråks boken. Ordspråks boken har trettioen kapitel. Så i dag skulle man kunna läsa kapitel tjugofem efter som det är den tjugo femte. När du har läst ett kapitel om dagen i några veckor så kommer du märka att Gud ger dig visdom för vardagliga situationer.


Men låt oss gå tillbaka till detta bibel ord. Genom Gud ska ditt liv bli långt.


När vi människor kämpar länge emot sjukdom så kan vi bli trötta, men då är det bra att veta att Gud ger oss styrka


Jes 40:29 Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka.


Det är vad Gud vill göra för dig. När det inte finns något hopp, någon styrka eller någon glädje, då vill Gud fylla dig med kraft från höjden. Gud vill ge dig vitalitet ( VITALITET= Övernaturlig styrka till din kropp) så att du orkar kämpa vidare för att få tag på ditt mirakel.


Jes 40:30-31 Ynglingar kan bli trötta och ge upp, unga män kan falla. Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar iväg utan att mattas, de färdas framåt utan att mattas.


I detta bibelord så står det i och för sig om män, men det gäller lika väl dig som kvinna. Så du kan sätta in ditt eget namn i denna bibelvers.


Det står i detta bibelord att de som sätter sitt hopp till Gud ska få styrka från honom. Inte de som tveklöst tänker att han eller hon eventuellt ska få något om han eller han har enorm tur. Nej, det står inte det. Det står att de som hoppas på Herren ska få ny styrka. De ska få nya vingar som hörnen, de ska skynda sig framåt utan att bli trött eller seg. Är inte det ganska underbart?


Gud vill verkligen styrka dig, han vill att du ska komma fram till ditt mirakel. Han älskar dig och han har omsorg om dig.


Ps 20:5 Han ska ge dig vad ditt hjärta begär och fullborda alla dina planer.


TRO!

Hebr 11:6 Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom

Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då har Gud tilldelat dig ett mått av tro. Då har du alltså tro. Du kanske inte har lika stor tro som Abraham hade när han fick sin löftes son. Men du har i alla fall tro.

Det är ganska viktigt att du inte jämför din tro med andra, jämför din tro med dig själv, och se hur den växer sig stark.

Har du någon gång varit med om att någon sagt till dig; "Du har ju ingen tro" ? Detta är inte sannt, är Jesus din frälsare och Herre så måste du ha tro, för om du ska bli frälst/kristen så måste du tro att Gud uppväckt Jesus från det dödaOch Gud kräver ingen mega tro, det räcker med tro som ett sebapskorn. Har du så lite tro så ska du kunna kasta den där bedrägliga omständingeten i havet.


Mark 11:23 Amen säger jag er: Om någon säger till detta berg: Lyft dig och kasta dig i havet, och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det han säger skall ske, då skall det ske.

Tron är enormt viktig i våt liv som troende. I tro kan du kasta sjukdoms berget i havet, i tro kan du befalla dina omständigheter att ge vika för Guds ord.

Nu menar jag inte att du kan leva hur som hälst utan konsekvenser. Det finns konsekvenser av alla dina handlingar. Det finns konsekvenser av allt du säger och gör. Din tunga är ett roder för hela ditt liv. Därför är det jätte viktigt att du talar i enlighet med vad Guds ord säger. Tala alltså inte i enlighet med dina kännslor, tala vad Gud säger, Stäng din mun från allt elänndigt tal, och prata bara i enlighet med ordet, inte i enlighet med dina kännslor.

Guds ord säger: "Genom Jesus sår har ni blvit botade, Guds ord säger i Mark 11:24 Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det så skall det vara ert.

När du bett en bön till Gud, då har han i det andliga gett dig bönesvar före du i det fysiska har sett ditt bönesvar. Då kan du med andra ord redan nu tacka Gud för bönesvar.

Börjs tscka Gud nu för helande. Priset för din hälsa är redan betald, du har redan fått helande, befrielse och upprättelse av Jesus. Så tacka Gud och proklamera Guds ord över dig. Tex från Apg 3:16

GOLGATA TILLHÖR DIG

Detta blogginlägg kan vara jobbigt för känsliga läsare, och är inte lämpligt för barn att läsa.

Jes 53:3-5 Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet. Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade


Detta är ett utan de mest välkända bibelord när det gäller helande och syndernas förlåtelse. Det mest välkända och de äldsta kan man säga.

Är det inte häftigt att profeten Jesaja profeterade att Jesus skulle dö för våra synder och för att vi skulle kunna bli botade från våra sjukdomar. Detta profeterade profeten Jesaja ca 500 år före korsfästelse praktiserades

Låt oss då titta lite närmare på dagens verser.

Jag såg för inte så länge sedan en målning som föreställde Jesus rygg, när han hade blivit piskad. Jag lade märke till att tavlan hade endast nio ytliga sår på Jesus rygg. Men i själva verket var Jesus rygg en enda blodåker.

Nu menar jag inte att du ska kasta din fina målning av Jesus, jag försöker visa dig en sak.

När Jesus piskades före korsfästelsen så blev han piskad vid tre olika tillfällen, totalt 39 piskrapp. Han piskades med en piska som hade nia svansar, (ett tjockt handtag med nia piskor alltså) På varje svans fanns det sylvassa föremål fastsatta, tex en vass benbit eller andra vassa föremål. Tänk dig vad som hände efter varje piskrapp. Efter varje piskrapp så slets hud och köttstycken ut från Jesus rygg. Varje piskrapp resulterade i nio piskrapp (eftersom piskan hade nio svansar) Nio gånger trettionio är 351. Det motsvarar 351 direkta träffar på Jesus ryggtavla. Med andra ord var hans rygg som en enda blodsåker.

Tänk dig sedan att delvis bära sitt tunga kors till avrättsplattsen Golgata. Och sedan hänga på denna träpåle i flera timmar.

Jesus har betalat ett oerhört pris för din och min frihet, för din och min hälsa och syndernas förlåtelse.

Vi kan när som helst komma inför Jesus och ta emot helande, befrielse och upprättelse.

Vet du varför kullen där Jesus korsfästen hette "Golgata"? Golgata betyder Huvud skalle platsen. Enligt Judisk historia så var Golgata den plats där David besegrade Goliat och högg huvudet av honom.

HOPPAS OCH GLÄDJ DIG I HERREN

 

 

Ps.37:4 Ha din glädje i Herren, han skall ge dig vad ditt hjärta begär.

 

Jag Gud vill och kan sannerligen ge dig att vad du begär. Nu kanske vissa av er börjar protestera och menar att en människa kan ha onda begär, och att Gud inte ska fylla dessa begär. Men om vi lever nära Jesus. Om vi förblir i ordet och låter ordet förbli i vårt hjärta. Då kommer vi inte ha onda begär i vårt hjärta.

 

Gud vill inte att vår glädje ska vara i Herren. Och Gud ska, kan och vill ge dig det du begär. Om du begär hälsa av Herren då kommer Herren också ge dig hälsa. Det står ingenstans i bibeln att Gud inte vill hela dig. Inte heller står det någonstans att sjukdom är en välsignelse från Gud. Om sjukdom hade varit en välsignelse från Gud, då hade Jesus stridit mot Guds vilja då han botade sjuka. Men eftersom vi vet att Jesus inte syndade en enda gång så vet vi att Jesus inte gick emot Guds vilja då han botade sjuka.

Jes 40:31 Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter sin vingar som örnar. De skyndar iväg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta.

 

Gud har lovat dig att om du sätter ditt hopp till Herren så kommer han ge dig ny kraft. Om du hoppas på Herren så kommer han ge dig styrka att fortsätta stå i tro för ett mirakel. Jag vet att det kan vara jobbigt att stå i tro för helande år in och år ut. Men Gud kan, vill och kommer att ge dig styrka om du förlitar på honom. Om du lägger hela ditt liv, alla dina bekymmer och problem i Guds händer. Om du förlitar dig på att han ska ta hand om det, då kommer han också att göra det. Det du måste göra är att ropa till Gud i övertygelse om att han ska svara dina böner. Och då kommer han att göra det också.


ALLA LÖFTEN ÄR SANNA.

1 Kor 1:20 Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de genom honom sitt amen, för att Gud ska bli ärad genom oss.

  

Jesus har sagt ja till alla de löften som Gud har gett dig och mig. Men han har inte bara sagt ja till alla dessa löften. Han har nämligen också sagt amen till dessa löften. Amen betyder: "fast, sant, säkert, pålitligt, tillförlitligt." Kort sagt betyder Amen att det ska, kommer att ske. Gud har genom Jesus Kristus öppnat vägen för alla Guds löften till oss. Alla löften, inte hälften, alla löften, inte nittio procent.


När Gud säger något då menar han det, han tar inte tillbaka sina löften. Han är en Gud som håller alla sina löften och fullbordar de.


Ett av alla Guds löften till dig och mig är att han ska ta bort alla våra sjukdomar, och ge oss en god hälsa.


Det är Guds vilja att hela dig, han vill verkligen ta bort alla dina sjukdomar. Du kan ta emot helande här och nu, du kan sträcka dig ut och ta emot ditt mirakel just nu. Det finns egentligen inget som hindrar Gud att bota dig nu.


Om du står i tro för ett mirakel så vill jag verkligen uppmuntra dig att sträcka dig ut efter mer av Jesus, efter att lära känna honom mer och mer. Man lär inte känna Gud på en kvart, att lära känna Gud tar tid. Precis som när du lär känna en ny person, det tar tid, steg för steg lär du känna de. Och vi måste göra på samma sätt för att lära känna Gud. Vi måste prata med Gud för att lära känna honom, och vi måste lyssna till honom för att lära känna honom. Bibeln är Guds ord, det är Gud som talar till oss då vi läser bibeln. I bibeln kan du se vem Gud är och hur han är, och genom att vara lyhörd och lyssna till vad han säger. Vad han talar direkt till dig, och var han säger till dig genom sina tjänare.


Jag vill uppmuntra dig att skaffa en antäckningsbok/häffte, där du skriver vad Gud talat till dig, bibelord han gett dig och om du fått bönesvar. Skriv då det i boken, skriv vilket datum du fick bönesvar, bibelord eller tilltal från Gud. Då kan du i tuffa tider gå tillbaka och läsa vad Gud sagt och gjort för dig. Detta kommer då att uppmuntra och vägleda dig,


Glöm inte att du är Guds favorit, vi är alla Guds ögonsten. Värdefulla och högt älskade. Han vill och kan ge dig sitt mirakel. Han vill och kan upprätta dig fult och helt. Så ge inte upp.A


ROPA TILL GUD

Jes 33:3 Ropa till mig, så vill jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till.


Ibland behöver du och jag vara lite mer frimodig än vad vi är. Gud vill att vi ska från vårt hjärta ropa till Gud om hjälp.


Nu menar jag inte att du ska skrika så att grannarna störs och du blir vräkt. Nej! Men du kan börja be till Gud om hjälp. Du kan ropa från ditt hjärtas innersta utan att höja rösten. Du behöver inte skrika för att Gud ska höra dig, han finns närmare än du tror. Guds ande är på din insida, han hör till och med din tanke.Mark 10:46-52 De kom till Jeriko. Och när Jesus lämnade staden tillsammans med sina lärjungar och en stor folkskara, satt en blind tiggare vid vägen, Bartimeus, Timeus son. Då han fick höra att det var Jesus från Nasaret som kom, började han ropa: "Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!" Många sade till honom strängt att han skulle tiga. Men han ropade ännu högre: "Davids son, förbarma dig över mig!" Jesus stannade och sade: "Kalla hit honom!" Man gjorde det och sade till den blinde: "Var vid gott mod. Stig upp! Han kallar på dig." Mannen kastade då av sig manteln, sprang upp och kom fram till Jesus, och Jesus frågade honom: "Vad vill du att jag skall göra för dig?" Den blinde sade: "Rabbuni, gör så att jag kan se igen!" Jesus sade: "Gå, din tro har frälst dig." Och genast fick han sin syn och följde Jesus på vägen


Bartimeus var enormt frimodig. Han ropade allt vad han orkade på sitt mirakel. Han viset i sitt hjärta att Gud kunde och ville ge honom hans syn. Trots att alla fnyste åt honom att han skulle vara tyst, de sa åt honom, du skämmer ut dig, så var tyst nu. Men i själva verket vad de de som skämdes, de skämdes för att Bartemeus ropade allt vad han orkade.


När du och jag står i tro för vårt mirakel så kan vara anhöriga, vänner pastorer och läkare säga: "Ge upp, Gud kommer ändå inte ge dig det du ber om." Eller "Ge upp, Gud gör inge mirakler idag, det fattar du väll."


Men vad som än händer så ge inte upp. Vad folk än gör säger så ge inte upp. Fortsätt att tro och hoppas och sträcka dig ut efter ditt mirakel.


Du kanske inte har övertygelsen i ditt hjärta att Gud ska ta bort sjukdomen ur din kropp. Men du kanske har tro för att han ska styrka dig. Sträck dig då ut efter det som du har tro för. Så kommer Gud sannerligen att styrka och göra det.


HELAD AV NÅD.

Jes 46:10 Jag förkunnar från början vad som skall komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra.

Gud har lovat dig att hans beslut att hela dig ska gå i fullbordan. Gud säger här till dig att allt som han vill göra i ditt liv det kommer han att göra. Han hat lovat dig fullständig läkedom. Och det löftet kommer han också att hålla.


4 Mos 23:19 Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det?


Gud har lovat dig att han inte ska bryta ett enda av de löften som han har gett till dig. Gud kan inte ljuga eller ångra sig. Alla Guds löften gäller dig idag. Guds ord gäller dig här och nu. Guds ord gäller dig vart du än är, då du är hemma, på jobbet, borta. Guds ord gäller alltid dig.


Ett av alla Guds löften till dig är helande. Helande är en gåva och ett löfte från Gud till dig i dag. Helande gäller dig idag. Du behöver inte göra en massa gärningar för att vara värd ditt helande. Helande tillhör dig genom Guds nåd.


JESUS NEDVÄRDERAR INGEN.


Jes.53.4-5 Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.
Folk Bibeln


När Jesus hängde på korset på golgata. Då tog han på sig hela mänsklighetens alla synder. Vi kan få syndernas förlåtelse av Jesus, endast genom att komma till honom och erkänna att vi har syndat, Bekänna vår synd och vända om från den.


Jesus bar även all sjukdom och alla krämpor på korset. Han bar alla kroniska tillstånd ( så som ADD ADHD mf), alla sjukdommar och krämpor i sin kropp upp på korset. För att du och jag skulle köpas fri från sjukdom och evig förtappelse.


Det straff som egentligen skulle ha drabbat dig och mig blev drabbat Jesus. Och den som kommer till honom kan bli frälst, den som kommer till honom kan bli helad, befriad och återupprättad.


Även om du eller en vän eller en nära anhörig lider av någon sjukdom, något kroniskt tillstånd eller någon krämpa. Då vill Jesus hela dig/de. Bara för att sjukdom finns så betyder det inte att sjukdom är Guds vilja. Sjukdom kommer inte från Gud. När Gud skapade människan så skapade han henne perfekt. Det fanns inget fel på Adam och Eva. De var skapade övermåttat skön och underbar.


Gud ser absolut inte ned på sjuka och handikappade. Och det är viktigt att vi inte gör det heller. Men faktum är att om man är sjuk, så vill man vanligtvis bli frisk. Och Jesus kan bota sjukdomar idag. Och han gör det än idag.


MISSIONSBEFALLNINGEN.

Mark 16:17-18 Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."

Jesus har gett oss befallningen att vi ska predika hela evangeliet för allt skapat. Vi ska inte endast predika frälsningen från evig förtappelse. Vi ska även predika att Jesus vill hela alla. Helande är en del av evangeliet. Ibland glömmer en del kristna vissa delar av evangeliet och predikar bara frälsningsbudskapet, men hela evangeliet är så mycket mer än bara frälsning från att gå evigt förlorad.


Gud har befallt dig och mig att predika evangeliet och be för sjuka. Det är detta som kallas för missionsbefallningen


Matt 28:20 och lär dem att hålla *allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.


När någon blir frälst så har vi fått befallningen att lära de allt vad Jesus har lärt oss. Att Gud vill hela alla, att man ska läsa bibeln dagligen därför det är din andliga mat. Att vi ska umgås med Gud i bön och att vi ska gå i kyrkan på söndagar och mycket mycket mer.


Gud vill använda dig som ett redskap för att göra människor friska. Och han vill göra dig frisk också. Guds omsorg om oss har inte någon gräns, han vill bara det bästa för oss.HAN SOM KROSSAR HINDER

Jes 45:2 Jag går framför dig och jämnar ut bergen, kopparportarna krossar jag, järnbommarna slår jag sönder.

BIBEL 2000


Jesaia är en utav de böcker i bibeln som hör till mina favorit böcker. Det finns tröst kraft och uppmuntran att hämta i denna bok. I Jesaja finner vi även det mest citerade bibelord angående helande.


När man står i tro för ett mirakel så kan man bli ganska uppgiven, man kan tappa hoppet gång på gång. Men om vi fäster våra ögon på Jesus. Om vi tittar på Jesus, vem han är och vad han har gjort för oss då kan vi få kraft och styrka till både kropp och själ.


I detta bibelord så står det att Gud går framför oss, det kanske inte känns så, men det är så i alla fall. Och Gud ska inte bara gå framför dig, han ska jämna ut bergen framför dig, så att du orkar din vandring med honom.


Kanske står du mitt framför ett hinder till ditt mirakel, men om du bara litar på Gud så kommer han att ta hand om detta hinder. kopparportarna ska Jesus krossar järnbommarna slår han sönder. Gud är en trofast Gud, han vill ge dig vad ditt hjärta begär och han vill fullborda alla sina planer för dig.


Jes 40:29-31 Han ger den trötte kraft, den svage får ny styrka. Unga män kan bli trötta och mattas, ynglingar snava och falla, men de som litar till Herren får ny kraft, de får vingar som örnar. De springer utan att bli trötta, vandrar utan att mattas.


Detta bibelord gäller inte bara män, de gäller lika väl dig som kvinna. Det gäller både ung och gammal, kvinna och man.

När du är trött så vill Gud ge dig styrka. När du inte har några krafter kvar, då vill han att du ska vara som örnen. Vet du hur en örn flyger mestadels? Han svävar på vinden, han segelflyger kan man säga. Och så kan du och jag också göra. När alla krafter är slut, då kan vi låta Den Helige Andens vid blåsa på oss, då kan vi segelflyga på vinden. (Vinden är en bild av Den Helige Anden)


Gud vill verkligen göra dig frisk, men ibland måste vi kämpa för att bli helade, det är ett pris att betala. Vist! Jesus har redan betalat priset för syndernas förlåtelse och för att du ska vara frisk. Men det är din uppgift att inte ge upp, det är din uppgift att fortsätta kämpa.


ALLTID MED DIG.

5 Mos 31:8 Herren går själv framför dig och han ska vara med dig. Han ska inte lämna dig eller överge dig, var inte rädd eller förfärad.


Gud har lovat dig att han alltid ska vara med dig, han ska aldrig lämna dig eller överge dig. Det är ett löfte från Gud till dig.


Även om allt går emot dig, även om människor går emot dig så ska Gud aldrig lämna dig. Du kanske har gjort knäppa saker så att du har tappat flera av dina vänner. Men Gud tappar du aldrig, han lämnar dig aldrig.


Du behöver inte vara rädd för att bli övergiven av Gud, han står fast vid sitt ord. Han är inte som du och jag, han håller sitt löfte oavsett vad som händer.


Glöm aldrig att Gud står på din sida. Detta betyder inte att vi aldrig gör fel. Men om vi omvänder oss är han mäktig nog att förlåta oss, hela oss rena oss från synd och upprätta oss.


Det finns helande att få hos Jesus för dig, det finns kraft och styrka att få. Det finns visdom för varje situation att få.


ORD AV KRAFT, ORD AV LIVFil 2:13
Fil 2:13 Det är ju han som påverkar er vilja och er kraft att göra det han vill.
NLB

Ty Gud är den som verkar i er både vilja och gärning, för att hans goda vilja ska ske.
Folkbibeln

Gud verkar verkligen på ditt hjärta så att hans vilja ska ske. Och det är Guds vilja att du ska vara frisk. Han vill att du ska vara välmående och fri.

Matt 8:2-3 När Jesus sedan gick ned för berget följde massor av människor efter honom. Då närmade sig plötsligt en  spetälsk och föll ned för honom och bad: "Herre, om du vill så kan du göra mig frisk. Jesus räckte genast ut handen och rörde vid mannen och sade: "Det vill jag! Du är frisk! Och i samma stund var mannen fri från sin spetälska,

Spetälska var en fruktansvärd sjukdom. När man har den sjukdommen så fick man stora sår över kroppen, och ibland så ramlade till och med kroppsdelar bort från kroppen. Dessa människor fick inte komma i närheten av de som inte hade samma sjukdom, eftersom den var mycket smittsam.

Men denna man som hade spetälska var frimodig nog att komma nära folkmassan och Jesus. Och när han hade kommit fram till Jesus bad han Jesus att han skulle få bli frisk.

Lägg märke till att mannen ställer Jesus en fråga. Han frågar Jesus; "Vill du göra mig frisk?" Mannen visste inte om Jesus ville ta bort sjukdommen, men han visste att Jesus kunde göra det.


Kanske är du i just den situationen just nu, du kanske vet att Jesus kan göra dig frisk, men du vet inte om han vill göra dig frisk. Men Jesus vill verkligen hela dig, han vill ta bort all sjukdom från din kropp, han vill ta bort all smärta från din kropp.

I Markus kapitel elva så står det att vi ska få allt vad vi ber honom om i vår bön, vi ska få allt vi ber om i tro. "Allt vad ni ber om eller begär, tro att ni har fått det så ska det vara ert."

Allt du ber om i din bön ska du få av Gud, då du tror att han ska ge dig det. Alltså då du har en fast övertygelse som inte kan rubbas. Då du ber en bön utifrån den attetyden, då finns det inget som kan stoppa dig.

När det gäller helande så kommer det inte automatiskt på en gång. Ibland får man nöta och nöta och nöta.

Om du slår med en hammare eller slägga nog många gånger på en sten mur, då kommer muren till sist att gå sönder. Det är på samma sätt med sjukdom. Man får använda Guds ord om och om igen, innan det bryter igenom.

Sluta aldrig be till Gud om helande och styrka. Sluta aldrig bekänna ordet över dig själv. Guds ord är kraftfullt och mäktigt.

Hebr 4:12 Ja, akta er för att vara olydiga, för Guds budskap är fullt av liv och kraft.  Det är starkare än ett dubbeleggat svärd, och det tränger djupt in i vårt innersta. Det avslöjar alla våra tankar och motiv, och visar om vi handlar rätt eller fel. Ingen kan dölja något för Gud. Han vet allt om alla. Och inför honom måste vi en gång stå till svars för det vi har gjort.

Guds ord är verkligen så kraftfullt. De tränger igenom vad som hällst. De är skarpare än allt annat. Därför kan det svida rejält med en tillrättavisning från ordet. Men om man är smart så vänder man om och gör bättring från sina döda gärningar.

Det finns läkedom i Guds ord, det finns helande i Guds ord. Människor som suttit och läst ordet har blivit mirakulöst helade då de läst ordet. Så Bibeln är verkligen kraftfullt, den ger oss visdom, styrka och helande.


FÖRLÅTELSE OCH HELANDE.

1 Petr 2:24 Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade.

Jesus bar dina och mina synder i sin kropp när han hängde på korset.  Han bar vår synd på korset för att vi skulle kunna få syndernas förlåtelse.

Syndernas förlåtelse är inte bara någonting som sker hur som hälst. Man måste omvända sig från synd och bekänna att man är en syndera och omvända från synd. När vi gör detta så fått vi syndernas förlåtelse.

När du och jag har dött bort från synden, då vill Gud att vi ska leva för rättfärdigheten.  Ett rättfärdigt liv, helgat åt herren.

Gud vill att du och jag ska vara friska. Han vill att vi ska leva ett liv utan sjukdom och smärta. Författaren till detta brev går så långt att han säger att vi redan är helade. "Genom hans (Jesus) sår har ni blivit botade)

Du och jag har redan fått läkedom av Jesus. Han har redan gett sitt liv för dig och mig på korset. Där betalade han priset för vårt välbefinnande, vår hälsa och våra synders förlåtelse.

Nu menar jag inte att allt i din kropp fungerar normalt och att sjukdom inte existerar i din kropp. Men Jesus har köpt dig, priset är betalt, fängelsedörren är öppen. Jesus har satt dig fri. Det enda du behöver göra är att ta emot av Jesus i tro.

Tro är svårt och komplicerat då man inte tror, men då man tror är det enkelt.  Tro kan man inte pressa fram, tro är istället något som flödar fram. Och vill man ha ett trosflöde i sitt liv så måste man leva nära Jesus och hans ord.

Jesus älskar dig, han kommer att styrka och uppmuntra dig att fortsätta sträcka dig ut mot ditt mirakel.

PÅ DIN SIDA

Jes 58:11 Och HERREN skall alltid leda dig; han skall mätta dig mitt i ödemarken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett källsprång, vars vatten aldrig tryter.


Gud är alltid med dig. Oavsett om allt och alla går mot dig så står han ändå alltid på din sida. Han älskar dig och han har omsorg om dig.


Har du någon gång känt dig vilse och rådlös? Det har vi alla gjort någon gång, och kanske gör du det just nu. Då kan du hämta råd och styrka hos Jesus. Det står i bibelversen ovan att han alltid ska leda dig, han ska mätta dig mitt ute i ödemarken. Han ska ge dig styrka så att du orkar att gå vidare med honom.


Hos Jesus finns livets vatten, han är en källa av liv som aldrig sinar. Om du lever nära Jesus och Guds ord så kan du vara som en vattenrik trädgård. Det kan ständigt finnas ett flöde från ditt liv. Ett flöde av levande vatten.


Det finns styrka och läkedom att få hos Jesus. När man stått i tro en längre tid för att få sitt mirakel, för att bli befriad från sjukdom då kan man bli trött och kanske vilja ge upp. Men då finns det ett flöde av liv hos Jesus, det finns överflöd av liv och styrka att hämta hos Jesus.


Så om du är trött, och nästan gett upp. Ropa till Jesus om hjälp och styrka och han kommer att ge dig det. Han älskar dig, han har omsorg om dig och han vill hela dig.


ETT ORD FRÅN GUD.

Joh 15:7 Men om ni är kvar i mig och mitt budskap är kvar i er, så kan ni be om vad ni vill, och ni ska få det.


Ett underbart löfte från Jesus till dig och mig. Vi kan be till Gud om vad vi vill, och då har han lovat oss att han ska ge oss det vi ber honom om. Fast det finns ett villkor i detta löfte, och det är att vi ska förbli i Jesus och hans ord, och att vi ska låta Guds ord förbli i oss. Då får vi det vi ber till honom om i tro.


Vi kan be om att bli frisk och fri från vår sjukdom, och då kommer Gud själv att ta bort den sjukdommen från vår kropp.


1 Mos 1:17 Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.


Gud har skapat människan till sin avbild, lik honom själv. När Gud skapade människan så skapade han henne utan sjukdom, handikapp eller smärtor. Totalt friska och välmående skapade han dem.


Gud vill att du ska vara frisk, för han skapade Adam och Eva friska, han skapade de utan sjukdom och krämpor.


Jesus vill och kan göra dig frisk, han kan och vill ta bort all sjukdom ifrån din och min kropp. Du kan ta emot helande från Gud när som helst, du kan sträcka dig ut i tro och be till Gud om ett mirakel.


Ps 103:3 Han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar,


Vår Gud är en Gud som förlåter våra synder och renar oss från dem. Han förlåter verkligen alla våra synder, då vi bekänner dem, om vänder oss från dem och ångrar vår synd och gör bättring. Det är då som han renar oss från synd.


Jesus har betalat priset för våra synders förlåtelse, men det är också viktigt att komma ihåg att Jesus lika gärna vill och kan ta bort sjukdom från vår kropp. Det är alltså lika lätt för Gud att ta bort sjukdom som att ta bort synd. Vi behöver bara lita på Gud och hans ord.


JESUS

Mark 6:54 och så snart de steg ur båten kände människorna igen Jesus. De sprang runt i hela området för att sprida nyheten om att han var där, och de började bära sjuka människor på deras sov mattor till de platser där de hörde att han befann sig. Ja, överallt dit han kom, i städer byar och gårdar, bar man ut de sjuka i de fria och bad att de åtminstone skulle få röra vid tofsen på hans mantel, och alla som gjorde det blev friska.


Ryktet om Jesus var spritt om i hela Israel. Överallt dit Jesus kom så visste folket vem han var och att han kunde befria, upprätta och bota människor från sjukdomar.


Jesus är likadan idag, han har inte förändrats någonting på det området. Än idag så tar han bort sjukdom, än idag så befriar han människor från onda andar, och än idag så upprättar han människors liv.


Jesus älskar dig, han vill att du ska vara frisk, och han vill och kan göra dig frisk.


Det står i detta bibelställe att de som rörde vid Jesus kläder blev botade. Jag tror vi i dag kan röra vid Jesus kläder, jag tror vi kan sträcka oss ut och vid röra honom i tro. Och ta emot läkedom av Jesus i en övertygelse om att Jesus kan och vill ta bort vår sjukdom här och nu.


Jesus är inte begränsad till en kyrka eller bönegrupp för att utföra mirakler, för att befria människor från onda andar och ta bort deras sjukdom. Jesus kan göra det vart som helst. Han kan göra det på din arbetsplats, på din skola, i ditt hem. Han kan göra vad han vill vart som helst, han är helt obegränsad.TILLHÖR DU GUD?

Joh 14:13-14 Ni som tillhör mig kan be om vadsomhelst,och jag ska göra det så att fadern blir upphöjd och ärad på grund av det som sonen gör för er, ja om ni ber om något i mitt namn, ska jag göra det.


Detta är ett underbart löfte från Jesus. Han har lovat oss att vi kan be om vad vi vill ha, vi kan be om mat, kläder och hälsa.


Jesus själv säger här, "Ni som tillhör mig kan be om vadsomhelst" Och det är verkligen så. Gud är mäktig att ge dig och mig allt som vi behöver. Han är mäktig att bota oss, ge oss kraft och styrka.


Gud vill verkligen bota dig. Han vill att du ska må bra och att det ska vara gott ställt med dig.


Ps 103:3 han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar,


Detta är vad vår Gud är. Han är en Gud som förlåter synd och botar sjukdom. Det står att han botar alla dina sjukdomar.


Vi kristna har i alla år fått lära oss att Gud förlåter all synd, och det är verkligen sant, han gör det. Men har tar också bort all sjukdom ifrån oss. Inte lite av sjukdomarna, inte bara några få sjukdomar. Han tar bort all sjukdom,.


Om du är mitt i en sjukdoms situation, då vill Gud bota dig. Han vill verkligen ta bort all sjukdom ifrån dig. Han vill styrka dig så att du tar dig genom till andra sidan.


Kanske har du så mycket press mot dig nu att du varken vet ut eller in, kanske lider du av förtal och förföljelse. Lägg det på Herren, låt Gud ta hand om din situation.


Om du hänger dig till Gud av hela ditt hjärta så kommer han att hjälpa dig.


Ord 16:3 Befall dina verk åt HERREN, så har dina planer framgång.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


STYRKA I FÖRLÅTELSEN

2 Tim 2:1 Timotheos min son, hämta styrka från den kärlek och förlåtelse som finns i gemenskapen med Kristus. Den undervisning du och många andra har hört av mig ska du föra vidare till pålitliga människor, som i sin tur kan undervisa andra.


När du och jag går genom tuffa omständigheter då kan vi hämta frid och styrka i vår tro på Jesus. Det finns alltså en styrka att hämta hos Jesus genom att älska och förlåta.


Kanske har du mött elaka människor som ställer till massa besvär för dig hela tiden. Det bästa du kan göra är att förlåta dem och gå vidare i livet. Inte fylla sig med massa bitterhet mot dessa människor, för det vinner du inget på. Nu menar jag inte att ni måste bli bästa vänner. Du kan har lite självdistans, du behöver inte umgås med alla som vill umgås med dig. Lägg istället allt i Guds händer, och låt honom ta hand om allt.


Hur gör man för att ha lätt att förlåta människor? Jo, man umgås med Jesus. Man går till Jesus med sin besviken het, man går till Jesus med sin upprörd het. Om du beslutar dig för att umgås ofta med Jesus, ge honom hela ditt liv. Då kommer du ha lätt att förlåta människor.


Något som är viktigt när det gäller förlåtelse, det är att inte släppa in hat och oförlåtelse mot andra människor in i sitt hjärta..


Om du lider av sjukdom så finns det kraft att hämta hos Jesus. Han kan ge dig vitalitet (övernaturlig styrka) så att du kan leva vidare och tjäna Gud fullt och helt utan problem. Han kan ta bort sjukdom ur din kropp och ge dig hälsa och styrka.


Jesus älskar dig. Han vill att du ska ha det bra och att du ska må bra.
Gud vill ge dig vad ditt hjärta begär, och fullborda alla dina planer.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


RSS 2.0