KASTA DIG PÅ GUD

Ps 107:19-20 Då ropade de till Herren i sin nöd, och han hjälpte dem ur deras trångmål (Problem / nöd). Han gav en befallning och botade dem och räddade dem från graven (från att dö)


Ibland måste du och jag göra som detta folk gjorde när de bodde i öknen. De började be till Gud om hjälp. Och de bad ingen stilla fridfull bön, de kastade sig på Gud, de var desperata. Ibland behöver du och jag ha den inställningen, vi behöver bokstavligen kasta oss på Gud, och vägra släppa taget förrän vi fått det vi ber honom om.


Jag har flera gånger varit i jobbiga situationer. Då har jag beslutat mig att gå in i mitt rum och be till Gud. Jag beslutade mig för att stanna där och be till Gud, ända tills han ger mig bönesvar, eller tills han ger mig ett löfte i bibeln på att han kommer ta hand om min eländiga situation, och vända det till ljus. Varje gång jag beslutat mig för detta så har Gud hjälpt mig, han har gett mg bönesvar.


Jag tror att du och jag behöver göra så ofta. Gud gillar att vi förlitar oss på att Gud kommer ta hand om vår hopplösa situation, och vända det till hopp, ljus och glädje.


Minns du kvinnan med blodsjukdommen som Jesus helade? Du kan läsa om henne i Matteus evangelium kapitel nio. Hon förlitade sig på Gud. Hon tänkte så här: "Jag ska röra vid Jesus kläder, och då jag gör det så kommer jag bli frisk" Hon var inte rädd för att göra bort sig. Om folket hade förstått att hon hade en blodsjukdom, då hade de dödat henne. Så såg det samhället ut för två tusen år sedan. Men hon hade egentligen inget att förlora. Har du det?


Vi behöver göra som dessa människor lite oftare, vara beträdda på att betala ett pris för att få vårt helande. Att inte skämmas för vår tro.Ps 118:17 Jag ska inte dö utan leva och förkunna Herrens gärningar.


Tidigare så har jag skrivit en del om att bekänna Guds ord över sig själv och över sin situation. Detta är ett perfekt ord att använda sig av i denna dagliga bekännelse.


Jag har tidigare skrivit att Ordet säger att vi är helade. Vi kanske inte ser det här och nu, men det är en andlig verklighet. Vi ser inte den andliga världen, men ändå finns den. Vi kanske inte ser eller känner vårt helande här och nu, men ändå så finns den här och nu.


Gud vill hela dig, jag tror att han kommer att göra det, bara du inte ger upp. Så släpp din egen egenhet, du kan inte ta bort sjukdomar i din egen kraft. Vissa sjukdomar kan din kropp ta hand om, bara du äter, sover, lever på rätt sätt. Och ibland tror jag Gud kan säga åt oss, börja leva på ett annat sätt så botar jag dig. Börja äta rätt, motionera rätt, sova rätt.


Vissa av oss som sover för mycket kan bli sjuk av det, och då kanske de sover ännu mer för att de tror att de sover för lite. Sova gör man 6-8 timmar.


Har du svårt att sova på nätterna så kan du börja planera kvällen lite annorlunda. Du kan tex göra följande.


  • Släck starka lampor, Tv och Dator 30-60 minuter före du planerat att lägga dig.


  • Ät inte kvällsmål precis före du lägger dig. Då höjs blodsockret och du blir piggare.


  • Försök sitta och varva ned före du lägger dig. Detta är ett utmärkt tillfälle för att prata med Jesus om dagen som varit, eller så pratar du med din man/fru


Gud säger i sitt ord att din kropp är DHAs (den helige anden) tempel. Och att du ska vårda detta tempel och ta hand om det. Detta ord är mycket allvarligt. Vissa av oss tar inte hand om vårt tempel, vissa av oss tränar för mycket, för lite, vissa äter för mycket eller för lite. Vissa struntar i att ta hand om sin kropp. Och detta behagar inte Gud. Men Gud ser faktiskt till ditt hjärta, till din livssituation. Han ser om du försöker eller om du bara struntar att ta hand om din kropp.


Jag tror att många sjukdomar beror på att vi misshandlar vår kropp. Och att vi inte vet hur vi ska ta hand om den.


Jag vet att inte alla sjukdomar beror på detta. Jag har själv en sjukdom som inte beror på detta. Men Gud har genom ett mirakel låtit mig överleva, och mina läkare häpnar över hur bra jag egentligen mår.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


HELANDET ÄR

Jes 40:29-31 Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka. Ynglingar kan bli trötta och ge upp, unga män kan falla. Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar iväg utan att mattas (tröttas ut) de färdas framåt utan att bli trötta.


Ett underbart löfte från Gud, eller hur?


Vi kristna verkar ibland vara så centrerade vid att vi inte har tro. Men här står det inte att du måste ha rå tro för att Gud ska styrka dig. Det står bara att du ska hoppas på Gud. Att du ska hoppas att han ger dig kraft.


Vet du vad? Gud vill ge dig kraft, han vill göra dig både stark och glad. Jag har så många gånger varit ned tyngd av sorg och sjukdom. Men varje gång har Gud lyft upp mig. Varje gång har han gett mig glädje och styrka.


Genom vårt liv så kan vi möta både det ena och det andra. Du kanske är mitt i en situation där den du trodde var din vän förtalar dig och försöker slå in kilar mellan dig och din vän. Då är det inte tid att hämnas, då är det inte tid att slå tillbaka. Då är det tid att böja sina knän och ropa till Gud. Han kan vända din situation från ljus till mörker, han kan visa dina vänner vad som egentligen är sanningen.


Om du sätter ditt hopp till Gud så kommer han att ta hand om dig, om du sätter ditt hopp till honom så kommer han att ge dig vad ditt hjärta berör. Det hjälper inte att du är sur och grinig, det hjälper inte att du vill ta hämnd mot de som vill göra dig illa. Lämna allt i Guds händer. Om du gör det så kommer han sannerligen att belöna dig.


Gud kommer att ge dig kraft att leva vidare, i tro på ett mirakel, i tro på att han kommer ta bort din sjukdom. Om du hoppas på Gud så kommer han att ge dig styrka.


Oräknerliga gånger har läkare sagt till mig att jag snart kommer att dö, att det är lika bra att jag förbereder min egen begravning. Men på något sätt så har det alltid funnits hopp i mitt hjärta. Jag anser inte själv att jag har superstor tro, eller att jag är någon troshjälte. Men jag har hoppet, och det är hoppet som bär mig.


Man kan säga att hoppet är början på ditt mirakel. Det börjar med hoppet, och slutar med ett fullbordat helande.


Nu har Jesus redan betalat priset för ditt helande, helandet tillhör redan dig. Jesus behöver inte komma tillbaka och dö på korset igen för att du ska bli helad. Han har redan köpt din själs frälsning och ditt helade. Det enda du och jag behöver göra är att ta emot vår mirakel i tro. Men bara för att du inte omedelbart ser resultatet av att sjukdomen har försvunnit, så betyder det inte att du inte blivit helad. Helandet kan vara en process, det kan vara något som växer fram steg för steg.


En känd astronaut sa en gång; "Nu är det bevisat att Gud inte finns, för jag såg honom inte då jag var där ute i rymden, alltså finns han inte" Bara för att denna mannen inte såg Gud där ute i rymden, så betyder det inte att Gud inte finns. En person som träffade denna ateistiska astronaut sa till honom; "Dit intellekt finns inte, för jag ser det inte."


Vad vill jag då komma med detta? Jo! Ditt helande finns vist, ditt helande existerar. I Sverige är vi så låsta vid det vi ser. Vi vill att det ska synas och kännas då vi bli helade, medan helandet inte alltid syns eller känns. I tron kan du se ditt mirakel, i tro kan du veta att du vet att du är botad. Det kanske inte syns på EKG nu, men det syns i det andliga. Det kanske inte syns på utsidan av din kropp, men på din insida kan du se det.


Ge aldrig upp när det gäller ditt helande mirakel. Säg aldrig; "Jag är inte helad" Säg aldrig; "Jag kommer aldrig bli helad" Just dessa ord är lögn. Bibeln säger något annat. Guds ord säger följande


Jes 53:5 B Genom hans sår är vi helade


När du läser detta ord, då ser du att det står i nu tid, det står inte i snart kommer det, det står inte i förfluten tid. Det står att det 'är nu. Det står att du är helad.


Jag vet att det kan vara svårt att styra sitt sinne åt detta håller med värk och elände, men det går, det är en möjlighet.


Sedan när du ser att du är helad, eller undrar om du är helad. Sluta då absolut inte med dina mediciner på eget bevåg. Gå till en doktor och låt han undersöka dig. Jag är varken doktor eller sjuk sköterska. Jag kan inte säga att du ska sluta ta mediciner. Men din doktor kan göra det. Och ditt mirakel kan vara ett vittnesbörd för din doktor.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


GUD FYLLER ALLA BEHOV.

Fil 4:19 Och han kommer att fylla alla era behov med sin härlighets rikedomar, på grund av vad Jesus Kristus har gjort för oss.

Att vara frisk är verkligen ett behov. Om man är sjuk så är man svag, i alla fall är man det oftast Men nu har alltås den Gud du tjänar lovat dig att han ska ge dig allt du behöver. Allt du behöver står det, han ska fylla alla dina behov.

Behöver du pengar så vill han ge dig det, behöver du någon att dela livet med, då vill han ge dig det. Behöver du vara frisk, du vill Gud ta bort sjukdomen ur din kropp, och fylla dig med styrka och hälsa.

Vår Gud är en Gud av hälsa. Har är en Gud som är god rakt igenom. Han är den som tar bort sjukdom. Och han säger aldrig nej till dig när du ber honom om att få bli frisk.

Inte en enda gång så säger Jesus Nej till någon som vill bli frisk eller befriad. Inte en enda gång säger han; "Jag kan inte" Inte en enda gång säger han; Nja, kom tillbaka i morgon.

Nej, vår Gud är en Gud som tar bort sjukdom, och som ser till att du alltid har mat på bordet. Han är en Gud som genomsyrar helande, befrielse och glädja. Han är överflödets Gud.

När Gud gör något så gör han det ordentligt. Och det han påbörjar fullbordar han.

Så ge inte upp, fäst dina ögon på Jesus. Tro och hoppas på Jesus. Och vägra att ge upp. När du har den inställningen så kommer Gud verkligen att belöna dig.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009

GUD KAN ANVÄNDA DIG.

Mark 16:16-18 Och han sa till dem; "Gå ut i hela världen och sprid budskapet om mig till alla människor. Den som tror och blir döpt skall räddas, men den som vägrar att tro ska bli dömd.  Och jag ska ge kraft åt dem som tror, så att de kan göra under och tecken.  De ska driva ut onda andar i mitt namn. De ska utan risk kunna handskas med ormar, de ska inte bli skadade om de dricker något gift och de ska lägga händerna på de sjuka och göra dem friska.och de ska få förmågan att tala nya språk.

Detta är vad vi kristna brukar kalla för missions befallningen. Med andra ord så är inte detta bibelställe ett gullit litet förslag, på hur vi kanske ska göra om vi vill. Nej, det är en befallning som Jesus har gett oss.

Om vi läser lite om vad Jesus egentligen säger här. Han säger att du och jag "ska" lägga våra händer på sjuka människor, och när vi gör det så kommer de sjuka att bli friska. Eller helande som många kristna väljer att kalla det.

Är inte detta en ganska cool förmåga som Gud har gett oss. Tänk dig att du med hjälp av Jesus kan göra en sjuk frisk. Gud har lovat dig att hans kraft ska finnas tillgänglig i dig att göra sjuka friska, och att driva ut onda andar.

Jag minns en gång för ganska länge sedan. Det var under den där tiden då alla doktorer på sjukhuset sa att jag skulle dö snart. Jag var helt knäckt, och gick till några vänner för att be tillsammans. Jag tänkte för mig själv att mina vänner skulle be för mig. Men när vi bad tillsammans i min väns vardagsrum så sa Gud till mig; "Nej! Det är inte de som ska be för dig, det är du som ska be för dem."

Om jag ska vara ärlig blev jag sur på Gud, men jag löd honom ändå. Och Guds närvaro kom starkt, och mina vänner blev välsignade och rörda av Gud. När jag gick hem den kvällen så sa Gud till mig; "Jag kan använda vem jag vill när jag vill det, jag är inte beroende av hur du känner dig eller vad du tänker om dig själv. Det enda jag behöver är ett villigt hjärta"

Och det är verkligen sant Du kanske är svårt lungsjuk, du kanske är förlamad eller har AIDS eller Cancer, men vet du vad? Gud kan använda dig ändå. Gud tänker inte så här; "Nej! han/hon är ju sjuk, jag tar någon annan i stället. Nej Gud använder vem han vill, när han vill det och hur han vill det.

Vi människor är så centrerade vid våra känslor attetyder och vad andra tycker tänker eller säger. Sluta att lyssna på allt mänskligt sladder, och öppna ditt hjärta för Gud.

Gud kan använda dig oavsett hur din situation. Och när du sträcker dig ut till andra och hjälper dem, då kommer dina behov att förminsaks, och Guds mirakel förmåga kommer att ökas. Gud älskar dig, han vill att du ska må bra och ha det bra.

Ibland kan helande finnas i att sträcka sig ut till andra och hjälpa dem. Jag säger inte att det alltid är så.

Det finns alltid något du kan göra, om inte annat kan du be en kort bön för en annan människa.  Ibland komplicerad vi till det så mycket när det gäller att hjälpa någon annan. När det i själva verket kan vara hur enkelt som hälst.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009

HELANDET FINNS, ÄVEN OM DET INTE SYNS.

Fil 1:6 Och jag är säker på att Gud också ska slutföra det goda verk han har börjat i er, så att ni fortfarande håller fast vid er tro när Jesus Kristus kommer tillbaka.

Helande kan ofta vara ett verk som är pågående i vår kropp. Oftast när Gud tar bort sjukdom ifrån våra kroppar så gör han det vanligtvis inte på en kafferast. Det kan ta flera år innan helande processen är över.

Nu säger jag inte att du inte kommer bli frisk på många år, jag säger att helande är en process, det händer ibland steg för steg, sakta men säkert. Men ibland sker helandet på ett par sekunder. Det är vad vi kallar mirakel.

Detta bibelställe är en bekräftelse från Gud att han inte bara ska ta bort 20% av din sjukdom. När Gud tar bort sjukdom och smärta, då gör han det ordentligt. Han tar bort all sjukdom. Och då Gud helar någon, då gör han ett sådant rejält jobb att ingen kan se att sjukdom ens funnits i den människans kropp.

Helande är ett gott verk, och Gud har påbörjat helandet i din kropp. Jag törs till och med påstå att vi redan är helade, för det är vad Guds ord säger. Men helandet har kanske inte manifesterats i din kropp. Men bara för att du inte ser ditt helande, så betyder det att det inte finns.

Vi människor är så centrerade vid vad vi ser. Vi tror inte att vissa saker finns, varför? Jo, för att vi inte ser det.

Om jag skulle fråga dig om du tror på Gud, skulle du säkert svara; "Ja!" Men det ser honom inte, eller hur? Men ändå så vet du i ditt inre att Gud finns. Det är detta som är tro. På samma sätt är det med ditt helande, du behöver i ditt inre vara övertygad om att du är helad.

Du kanske inte är där nu, men det gör inget. Jag är övertygad om att Gud vill ta oss dit, steg för steg. Han vill slutföra det arbete som han har påbörjat med dig och i dig.


Ibland behöver vi bara hänge oss till Jesus, och lägga hela vårt liv i hans händer. I övertygelse om att han kommer ta hand om allt.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Pastor Ulf Ekmans vår seminarium.

Torsdag denna vecka drar Pastor Ulf Ekmans vår seminarium i gång. I år kommer det handla om "Profetians ande"

Du får gärna komma och deltaga i dessa möten på Livets Ord i Uppsala. För er som inte kan vara med, ni kan följa mötena på internet.  Mötena börjar i vanliga fall sändas 10 minuter efter att mötet startar i Uppsala. Så torsdag 08:10 startar förmodligen morgonens sändningar.

Tids chema i slutet av denna bloggpost.
För mer information klicka på bilden nedan.
 Vårseminarium, Ulf Ekman 21/5, 08:00
Vårseminarium, Ulf Ekman 21/5, 19:00
Vårseminarium, Ulf Ekman 22/5, 08:00

LovsångsGudstjänst Harald Höjdal 22/5 Kl 15:00

Vårseminarium, Ulf Ekman 22/5, 19:00
Vårseminarium, Ulf Ekman 23/5, 08:00
Vårseminarium, Ulf Ekman 24/5, 10:00Ha en underbar vår, och Gud välsigne dig.


JESUS GÖR DET I DAG.

Apg 28:8-9 Men samtidigt som vi var där, råkade Publius pappa ligga sjuk i feber och svår diarè. Paulus gick därför in och bad för mannen. Och la sina hände på honom och botade honom. Efter detta kom alla sjuka människor på ön till Paulus och blev botade.


Det är otroligt vad Gud kan utföra genom en människa som är lydig mot honom. Paulus gick in till den mannen, lade sina händer på den sjuka mannen, och då gick det ut kraft från Paulus händer, och den sjuka mannen blev frisk.


Om vi går tillbaka lite och tittar på vart Paulus kom ifrån. Paulus var tidigare en elak och hemsk människa. Men när Gud fick tag på honom så blev han historiens häftigaste missionär Vad visar detta oss? Jo, att ingen är ett hopplöst fall. Gud vill och kan använda dig. Han vill att du ska be för sjuka, han vill att du ska berätta för andra om vad Jesus har gjort för oss människor.


Gud är likadan i dag. Han gör sjuka friska genom att du, jag eller någon annan lägger händerna på den sjuka och ber för honom. När vi gör detta i en förtröstan på att Gud ska ingripa, det är då han gör det, det är då han tar bort sjukdom och smärta från våra kroppar.


Denna händelse med Publius pappa vid rörde ett helt folk. Alla sjuka kom till Paulus för att bli friska. Och jag är övertygad om att många blev friska, många blev så märkta i sina hjärtan av Gud att de blev kristna.


Om du läser stycket före de ovanstående verserna från bibeln, då ser du att Publius var folkets ledare, man kan säga att han var hövdingen på den ön. Alla viste vem Publius var, förmodligen viste alla att hans pappa hade diaré och feber. Och när folket fick höra att Publus pappa blivit frisk, så blev de förundrade och häpna. De förstod att något stort var på gång, och de vill ha det Paulus hade.


Gud har inte anseende till person, han älskar dig och han vill se dig frisk.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


JESUS GICK VIDARE.

Mark 1:36-39 Simon och de som var med honom skyndade efter, och när de fann Jesus sade de till honom: "Alla söker efter dig." Han sade: "Vi går åt ett annat håll, till byarna här omkring, så att jag kan predika där också. Det är därför jag har gått ut." Och han kom och predikade i deras synagogor i hela Galileen och drev ut de onda andarna.


Jesus hade efter en hård arbetsdag där han botat och befriat ett stort antal människor gått till en enslig plats. Och han gick upp tidigt på morgonen, medan det ännu var mörkt för att få tid tillsammans med Gud. För att fylla på Guds kraft och för att prata med sin fader.


Alla i dessa trakter sökte verkligen efter Jesus. De ville veta hur han botade och befriade människor. En del människor gick i flera dagar i ett sträck för att få bli botad av Jesus. Men Jesus lät sig inte frestas av vad folk tyckte eller tänkte om honom. Han gick vidare dit Gud sa åt honom att gå. Han var inte stationerad på ett enda ställe. Han gick till alla städer och byar och predikade och botade sjuka.


Nu kom Jesus till en ny stad. Även här blev många befriade och botade. Vart helst Jesus gick skedde det under och mirakel. Jag tror det skedde så många under och mirakler dit Jesus gick på grund av några saker. Han var bärare av Den Helige Andens kraft, han hade nöd för människor och han var historiens bästa bibellärare. Han kunde undervisa folket rakt och konkret.


Jesus vill och kan göra under och mirakler än idag. Han vill och kan bota den sjuka. Och vi kan ta emot läkedom från honom. Jesus är mitt ibland de som samlats i hans namn. Och han är bär för att hela, befria och upprätta. Är du där för att ta emot det du behöver?


LIVETS VATTENSTRÖM

Nu var det någon dag sedan jag bloggade. Men jag ska försöka skriva lite idag

Jes 43:2 Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig.

Detta är ett underbart löfte som du kan ta lita på idag.

Vi människor går då och då igenom livskriver. Och det måste vi få göra, det är en del av vårt liv. Men Gud har gett oss underbara löften mitt i dessa kriser. Han har lovat oss att oavsett vad som händer så ska han alltid vara med oss.

I en Engelsk översättning står det i just detta bibel ord; "När du går genom elden" Det står alltså inte: "Om du råkar gå genom elden." Nej. Gud vet att vi är människor. Han vet att vi går genom både eld och vatten. Men när vi går genom elden, när vi går genom strömmar av vatten, då ska Gud absolut inte överge dig.

Du som har gått mot en stark vatten strömm. Eller de av er som har varit på forsränning. Ni vet vilka krafter det kan vara i strömmande vatten. I vattenströmmarna kan det vara jätte starka krafter. Men denna vattenström, den ska inte dränka dig. Gud ska se till att du har näsan ovanför vattenytan.

Gud har aldrig lovat dig att hela ditt liv kommer vara toppen och härligt. Nej, men han har lovat dig att då du når botten, då är han där och hämtar upp dig. Han har aldrig lovat att allt kommer bli som förut, men han har lovat att det kommer bli bra. Det står i ordet

Rom 8: 28 Vi vet att Gud kan använda varje händelse till något gott för de som älskar honom och enligt hans plan får tillhöra honom.

Sjukdom kan vara en eld som förstör, det kan vara en stark fors av vatten. Men Gud vill inte att sjukdomen ska dränka dig eller bränna sönder dig. Gud vill ta bort sjukdomen och ge dig fast mark under fötterna.

Den Gud du tjänar, han är början och slutet. Han är meningen med livet. Han kan och vill ta bort din sjukdom. Ibland behöver vi bara be honom om att göra det så gör han det. Ibland tar han bort sjukdom på någon sekund, och ibland tar det längre tid. Men sanningen är att vår Gud är en Gud som utplånar sjukdom. Han älskar dig och han vill att du ska vara frisk.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


JESUS GÄRNINGAR.

Matt 10:8 bota sjuka, väck upp döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Gör detta helt gratis, för ni har fått denna gåva av mig helt gratis.


Jag är övertygad om att Gud har gett denna gåva till oss allt. Han har gett den till mig, och han har gett den till dig. Om du läser missionsbefallningen i nya testamentet, så ser du klart och tydligt att i missionsbefallningen så ingår det uppgiften att göra sjuka friska, driva ut demoner och predika ett budskap som gör dina lyssnare glad.


Är inte detta helt underbart. Gud har gett dig kraften att göra sjuka friska. På ett annat ställe i bibeln står det; "Den anden som uppväckte Jesus från det döda finns på din insida." Är inte detta häftigt. Samma våldsamma kraft som väckte Jesus från det döda, samma kraft som väckte Lasarus från det döda, den kraften dor på din insida. Minns du den lilla flicka som Jesus uppväckte från det döda? Det var med den helige andens kraft som han väckte henne från det döda. Den kraften finns på din insida.


Jesus tillbringade mycket tid i ordet och bön. Jag tror att detta var en kraftkanal som han använde sig av för att bota sjuka, kasta ut onda andar och väcka upp folk från det döda. Jag tror att du i Guds kraft kan göra samma sak. Du kan vara en kanal som Gud använder för att i Jesus namn göra sjuka friska. Jag är övertygad om att Jesus vill och kan använda dig på dessa områden. Jag är också övertygad att ju mer tid du använder dig av i bön och att läsa ordet, ju mer under och mirakel kommer dina ögon att få se.


Jag skulle vilja ge dig ett råd. Rådet är att börja dagen med att läsa ett kapitel ur ordspråks boken i bibeln. Just den boken har 31 kapitel. Rådet är att du läser dagens datum. Så idag är det då den 14 maj, då läser du kapitel 14. Nästa dag kapitel 15. och nästa månad börjar du med kapitel ett, oavsett om det är februari eller December månad du befinner dig i. Detta kommer att göra dig smart, jag tror du själv kommer att bli förvånad över att du bli smartare och smartare. Men detta är inget du själv kommer med inför andra, det är en gåva från Gud. Jag tror han kommer leda dig, uppmuntra dig och undervisa dig. Han kommer hjälpa dig att fatta rätt beslut i rätt tid osv.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


JESUS HJÄRTA

Matt 12:15 När Jesus fick reda på detta, drog han sig bort där ifrån. många människor följde efter honom , och han botade alla sjuka bland dem.

Vad var det som hade hännt här? Vad var det Jesus precis hade fått veta. Vi behöver bara gå tillbaka en vers, så ser vi att fariseerna och de laglärda hade bestämt sig för att döda Jesus. Det var då som Jesus drog sig undan.

Här så ser vi klart och tydligt vilket hjärta Jesus hade för svaga och utsatta människor. Omedelbart så sträcker Jesus sig ut för att hjälpa sjuka och plågade människor. Tänk dig in i hans situation. Här har Jesus flytt bort från fariseerna och de laglärda. Han har flytt bort från arga och upprörda människor. Men ändå så tar han sig tid att undervisa, bota sjuka och kasta ut onda andra ur människor.


Och den underbara nyheten är att Jesus är likadan idag. Han är här just nu för att bota sjuka, han är här just nu för att bota sjuka, släppa den fågne fri och predika frihet för de som plågas svårt.


Gång på gång så ser vi i ordet att Jesus botade alla sjuka. Inte en enda gång säger Jesus att den sjuke måste behålla sin sjukdom. Han är alltid villig och öppen för att ge människor hälsa och frihet. Ibland fick människor envisas och ropa före Jesus hjälpte dem. Ibland fick människor ha inställningen: "Jag ger mig aldrig, jag ska bli frisk" Så måste du och jag ibland göra. Jag tror det till och med offta är så att vi får envist hålla fast vid Guds löfte före vi får det Gud har lovat oss.


Gud vill att du ska vara beslutsamm, han vill att du ska bestämma dig för att följa Jesus fullt och helt, oavsett vad priset blir.  Älskar du Jesus så mycket att du är beredd på att betala ett dyrt pris för att följa honom. Många kanske inte betalat ett dyrt pris för att följa Jesus. Men de av er som lagt ned hela ditt/ert liv inför korset, så kommer en underbar belöning. Du har absolut inget att förlora om du väl bestämmer dig för att ge hela ditt liv till Jesus.


GUD ÄR PÅ DIN SIDA

Rom 8:31-33 Vad drar vi då för slutsatts av detta? Jo, att om Gud är på vår sida, spelar det ingen roll vem som är emot oss. Gud skonade ju inte ens sin egen son, utan utelämnade honom för att hjälpa oss alla. Skulle han då inte vara beredd att skänka oss allt annat också tillsammans med honom? Om någon anklagar oss som tackat ja till Guds inbjudan att få tillhöra honom, vad spelar det för roll? Gud själv har ju förklarat oss skuldfria inför honom.

Har du någon gång tänkt på vad som egentligen står här? Det står att Gud är på din sida. Är Jesus din Herre? Är Jesus du tjänar? Detta bibelord handlar inte bara om en liten sak, hela bibelordet handlar väll hela ditt liv?
 

Gud är verkligen en Gud som är beredd på att skänka dig allt med honom. Han är ingen Gud som lurar skjortan av dig. Han är inte en Gud som lovar en sak och ger en annan sak. Han är en rättvis Gud, som håller vad han lovat.

Paulus som är detta brevets författare ställer dig en fråga här. Han frågar dig: "Skulle då inte Gud ge dig allt det andra också med honom?" Svaret är glaskart JA! Gud vill ge dig allt du behöver. Han vill förlåta dig för alla tokiga och elaka saker du sagt och gjort. Han vill ta bort sjukdom från din kropp.
 

Det som är så underbart med Jesus är att han inte bara säger; "Ja, jag vill hela dig." Han både vill och kan det, och han gör det också. Så gott som att doktorer på ett sjukhus vill hjälpa den som är sjuk att bli frisk. Kanske kan de inte alltid hjälpa alla, men många kan det hjälpa. Men den Gud som du och jag följer är häftigare och mäktigare än alla läkare. Den Gud som du läser om just nu är en Gud som både vill och kan ta bort sjukdom.
 

Jesus kan och vill göra dig frisk just nu. Det finns ingen tvekan om att han vill och kan göra det just nu. Ibland ger vi kristna upp efter halva vägen. Jag brukar på mina bloggar ge ett citat. Citatet lyder så här: "Vägen till ditt mirakel är en resa, resan börjar vid hoppet om att få sitt mirakel, och resan slut destination är när du tagit emot ditt mirakel".
 

Det finns två typer av helande (helande = Gud tar bort sjukdom)

  1. Snabbt helande.

Ett snabbt helande är oftast ganska ovanligt. Vist är de underbara då de sker, och oftast är det dessa helanden vi hör och läser om att människor upplevt. Ofta ger vi kanske upp om vi inte blir helade någon sekund efter att vi fått förbön. Men det borde vi absolut inte göra. Se på Abraham, Gud lovade honom en son, fick han Isak efter nio månader? Nej! Det tog tjugo fem år innan han fick vad Gud lovat honom.
 

    2 Långsamt helande.

Detta är det vanligaste typen av helande. Det är att helandet kommer steg för steg. Här tror jag vi är otåliga många gånger. Om du fått förbön om helande och inte ser något resultat. Då vill jag utmana dig. Börja tacka Gud för att han get dig ditt helande.
I Mark 11:24 står det att vi ska tro att vi redan fått det vi bett till Gud om. I det andliga har vi fått det, men vi kanske inte ser det med våra fysiska ögon. Är det då tid att ge upp om vi inte ser eller hör eller känner vårt helande omedelbart?

Hebr 11:6 Fortsätt därför att göra allt detta med samma iver, så att Gud en dag kan uppfylla ert hopp och rädda er för evigt.

Gud vill att du ska tjäna honom av hela ditt hjärta. Han vill inte att du ska trappa ned dit böneliv och bibelläsande. Han vill att du ska älska honom lika ivrigt och följa honom med samma iver som du gjorde då Jesus var nummer ett i ditt liv. Nu kanske Jesus är nummer ett i ditt liv, det är underbart.

Gud vill att du ska vara brinnande och ivrig när det gäller ditt mirakel.  Minns du berättelsen om de två blinda männen som gick efter Jesus och skrek för full hals. De viste att Jesus kunde göra dem frisk. Och de nöjde sig inte med mer än att Jesus gav dem det de ville ha.

Minns du liknelsen om den envisa änkan som krävde sin rätt inför en elak och snål dommare? Hon hade beslutat sig för att få det som hon hade rätt till. Gud är en god och rättfärdig dommare. Han vill ge dig helande, och helande är din rättighet.

Så när det gäller helande, ge inte upp. oavsett vad som händer i ditt liv, så backa aldrig. Om du har den inställningen så kommer du så mycket längre i ditt liv med Gud.

Det är inte satan som har besegrat dig, det är Jesus som har besegrat djävulen, och den totala segern Jesus van över satan och alla demoner, den segern har Jesus gett dig.

Det är inte ormen (satan) som ska trampa på ditt huvud, det är du som ska trampa på ormens huvud.

Gud har gett dig segern på golgata som gåva, använd den segern och praklamera den över dig, din familj och ditt liv. Låt inte dina känslor bestämma vad det är för någon dag idag. Det är inte tisdag idag, det är en seger dag.

Nu menar jag inte att du ska bränna ut dig. Men jag menar att du ska hålla tron och hoppet brinnande i ditt liv.

Så länge som du inte ger upp så finns det hopp. Har du tappat hoppet så behöver du ropa till Gud om hjälp, du behöver börja be mer, även om det känns som du tuggar sand. Glöm aldrig att sannibngen är inte vad dina känslor säger att det är, sanningen är det Jesus säger.

Jag minns en sång som är några år gammal
Gud är på min sida vem kan vara emot mig
Jag sjunger och jublar varge dag, jag låter inget trycka ned mig
Jag sjunger och jublar varge dag, för Jesus har vunnit seger.

Jag är ett tempel åt Gud och Den Helige Anden
Samma ande som uppväckte Jesus bor i mig nu

Slut sitat

Vist kan livet vara tufft och elendigt. Men offtast har vi ett val. Vi kan välja att deppa och vara lessna, och bara stirra på elendet, eller vi kan välja att prisa Gud oavsett vad som kommer emot oss. En sak som jag tidigt lärde mig som kristen var att inte lyssna på känslorna. Dina känslor kanse säger "Stanna hemma och slappa" på söndags morgonon. Men du och jag behöver gå till församlingen på söndagarna, vi behöver få andlig mat, vi behöver få gemenskap med andra, vi behöver prisa Gud och uppmuntra andra. 

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


JAG TROR, DÄRFÖR LEVER JAG

Romarebrevet 4:18 När Gud lovade Abraham att han skulle bli far till många folk, trodde Abraham på Gud, trots att det mänskligt sätt inte fanns något hopp om att han skulle kunna bli det. Men Gud hade sagt: "Dina efterkommande ska bli omöjliga att räkna." Därför fortsatte Abraham att tro, trots att han var omkring 100 år gammal och svag i sin kropp, och trotts att hans fru Sara aldrig kunnat få barn och nu var alldeles för gammal, Nej, Abraham tvivlade aldrig på Guds löfte, för hans tro gav honom styrka, och han ärade Gud.

Nya levande bibeln.


Abraham är verkligen en mönster person som du och jag kan se upp till. Som du och jag kan titta på, och anstränga oss efter att leva på det sättet som han levde. Nu menar jag inte att du ska tälta i trädgården resten av livet. Men jag menar att du kan titta på hur Abraham levde. Han trodde på Gud. Han visste att Gud alltid gjorde som han hade lovat.


Någonting som jag stannar upp vid i dag när jag läser om Abraham är där det står så här: För hans tro gav honom styrka." Är inte ganska underbart, hans tro gav honom styrka.


För dig som inte varit kristen så länge vill jag förklara på ett enkelt sätt vad tro är. Hebreerbrevet säger att tro är en övertygelse. Om någon frågar mig om jag tror på Gud, då kan jag svara att jag vet att han finns, det är en övertygelse som jag har. Denna övertygelse kallar Gud för tro. Jag är övertygad om att Jesus är Guds son, detta är tro.


Det är så för dig och mig i dag. Vår tro ger oss styrka. Det är ingen som bara faller ned från himlen, det är inte något du får när du trycker på en knapp. Nej, tro är en livsstil. Och när du och jag lever den livsstilen, då får vi styrka genom vår egen tro. Inte genom min fasters tro, inte genom mormor och farmors tro. Nej, min egen tro ger mig styrka. Det är så för dig också. Din tro ger dig styrka.


Abraham var övertygad om att Gud skulle ge honom en son. Han var så övertygad att han visste att Gud skulle ge honom ett barn.


Gud har gett dig och mig löfte om helande, bönesvar, ett barn, kanske en man eller fru. Men glöm då aldrig att Gud alltid håller sina löften. Så länge du och jag inte ger upp så finns det hopp.


Jag brukar i denna blogg berätta om vad Gud gjort för mig, att han gång på gång bokstavligen räddat mig från döden. Och det är verkligen sant, han har gjort det gång på gång. Genom dessa snart femton år som jag varit svårt sjuk i en stor utbredd tumör sjukdom så har människor frågat mig: "Hur orkar du?" "Var får du all kraft från?" Det enda svaret jag kan ge är att tron på Jesus ger mig kraft. Jag lever idag på grund av tron på Jesus. Jag är stark i dag på grund av att jag varit övertygad om att jag ska leva i morgon. Så tron på Jesus har gett mig styrka, tron som det namnet skänker har gjort mig stark och uthållig (Apg 3:16)


Gud är samma Gud för dig som har är för mig. Allt han har gjort för mig det vill och kan han göra för dig. Gud är herren min läkare. Han har helat mig många gånger. Gud vill vara din läkare också, han vill ge dig styrka att gå vidare, han vill ta bort sjukdom i från din kropp. För han är en Gud som ta bort sjukdom.


Så ge inte upp!

Titta på Jesus. Och sluta inte titta på honom för än din sjukdom är borta från din kropp. Och när sjukdomen är borta, fortsätt se på Jesus. Och var en som berättar för dina vänner vad Jesus gjort för dig. Vågar du berätta för dina vänner vad Jesus gjort för dig? Att han tagit bort sjukdom ifrån dig, och att han gett dig styrka och glädje. Det du berättar om Gud för andra, det kan hjälpa din vän att tro på Gud, att bli fri från sin sjukdom, och kanske till sist bli en levande kristen.
© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009 


KRAFTEN HOS JESUS

Ni som följt min blogg en tid kanske märkt att jag skriver från en annan bibel översättning. Anledningen till att jag gör detta är att även mina yngsta läsare ska kulla läsa och förstå vad jag skriver. Jag har bloggat sedan januari 2008, nyligen raderade jag min blogg och började om på nytt. Men jag hoppas jag ska kunna lägga ut alla bloggskrifter på en separat bloggsida.Apg 3:16 Och genom tron på kraften hos Jesus har den här mannen nu blivit botad, ni vet ju alla att han förut varit helt förlamad. Tron på Jesus har gjort honom helt frisk, som ni alla kan se.

NYA LEVANDE BIBELN


Detta bibelord är ett av mina favorit ord från bibeln när det gäller helande. Det är också ett ord Gud har gett till mig, som jag tror på när det gäller att jag ska bli frisk (Helad)


Det som hänt nyligen i den här berättelsen är att Petrus och Johannes kommer in i templet för att be. Då möter de denna man som sitter vid en av dörrarna in till templet. Han ber Petrus och Johannes om pengar. Men den här dagen så har de inga pengar med sig. Och de säger till mannen; "Vi har inga pengar med oss idag. Men vi har någonting annat, vi har Jesus" Så tog de den här mannen i handen, och sa till hans kropp att bli frisk. Och genom ett under så blev mannen helt frisk. Han som förut varit lam hela sitt liv, han kan helt plötsligt gå, hoppa, springa.


Det är en sådan Gud du och jag tjänar. Vi tjänar en Gud som gör under, vi tjänar en Gud som tar bort sjukdom, en Gud som säger åt de onda andarna att gå, och de måste lyda det namnet.


Namnet Jesus är ett starkt namn. När du använder dig av de namnet så måste sjukdom gå, när du talar det namnet så måste de onda andarna fly från den människa som de plågat.


Jesus är likadan idag. Han vill göra dig frisk, han vill ta bort all sjukdom, all smärta alla handikapp. Namnet Jesus är lika starkt och mäktigt idag som det var då Petrus och Johannes hjälpte denna mannen. Ibland beter sig kristna som om namnet Jesus har eller hade ett bäst före datum. Mjölk och grädde har bäst före datum, men inte Jesus. Bibeln säger i hebreerbrevet 13:8 att Jesus är likadan i dag som han var då han vandrade omkring som människa här på jorden. Har har inte förändrats en smula. Han är den han var för två tusen år sedan, och han kommer alltid att vara det. Mjölk och grädde håller sig färska i en vecka ungefär. Men Jesus surnar aldrig. Han har fräsch och kraftfull. Han är alltid på topp, och han håller alltid det som han lovar.


Låt oss gå tillbaka till dagens bibelord. Det står att det är tron på kraften hos Jesus som har gjort denna förlamade man frisk. Sedan fortsätter författaren att skriva; "Tron på Jesus har gjort honom frisk." Det var alltså tron på Jesus som gjorde honom frisk. Han hade säkert både sett och hört hur Jesus botat sjuka, och nu var det då äntligen hans tur.


Jag kan inte svara på varför denna man inte blev botad då Jesus gick in och ut ur templet, det kan nog bara Gud svara på. Men ett är säkert. Gud gjorde verkligen ett mirakel med denna mannen. Han var en man som hela Jerusalem kände till. Alla visste vem han var. Han var ett mirakel som berörde en hel stad. Jag tror att många människor blev rörda av att se och höra om vad Gud gjorde för denna mannen.


Du är precis lika värdefull i Guds ögon som denna mannen.


Rom 2:11 Gud behandlar alla lika.

NYA LEVANDE BIBELN

Det är en sådan Gud våran Gud är. Han behandlar alla lika. Han ville hela den lama mannen, han kunde göra det och han gjorde det också. Nu är det så att Gud behandlar alla lika. Då vill han, kan han och kommer han att göra dig frisk också.


Till dig som kämpar mot sjukdom, och önskar att bli frisk. Till dig vill jag säga: "Ge inte upp, fortsätt att tro och hoppas på att bli frisk. Ge inte upp, fortsätt att titta på Jesus, fortsätt att titta på det mirakel som Gud har lovat dig.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009
GÅVAN FRÅN GUD.

Apg 19:11-12 Gud gav Paulus kraft att göra ovanliga under. Man tog till och med dukar och klädesplagg som hade varit i beröring med hans kropp och lade dem på de sjuka. Och när man gjorde det försvann sjukdomarna och de onda andarna lämnade dem som var besatta.


Här kan vi läsa att Gud själv gav Paulus kraft att göra dessa saker. Det var med andra ord inte han som gjorde det. Man kan säga att Paulus var ett verktyg som Gud använde. Låt mig ge dig en liknelse. Om du vill spika in en spik i väggen, då använder du en hammare, eller hur? Gud har lagt ned olika gåvor i dig och mig. Vissa har fått en fin sång röst, andra är jätte duktiga lärare, andra är duktiga på att jobba i sjukhus, andra har fått en likadan gåva som Paulus hade fått.


Du kan vara ett verktyg för Gud. Ett verktyg som han tar fram och använder då han behöver det. Gud har lagt ned gåvor i dig och mig som han vill att vi ska utveckla. Dessa gåvor är inte fullfjädrade omedelbart då vi föds, utan vi får forma dem och utveckla dem själv. Jesus gav en liknelse som du kan läsa om i evangeliumen. Han berättade att en rik man gav tre olika personer pengar som de skulle förvalta. En fick tio silvermynt, den andre fick fem silver mynt och den tredje fick ett silvermynt. De tre första gjorde affärer med sina mynt och fördubblade dem, men den som hade minst mynt gjorde inget av dem.


Du kanske tittar ned på din gåva och tycker den är så liten och betydelselös. Men Gud tycker inte att den är betydelse lös. Han har gett dig ett ansvar att utveckla den. Och du! Det är aldrig för sent att utveckla det Gud har gett dig. Du kan låta den gåvan växa och breda ut sig i ditt liv.


Det hände ovanliga under då Paulus lade sina händer på sjuka människor. Ovanliga sjukdomar försvan på bråkdelen av en sekund. När författaren (Som heter Lukas, han som skrev Lukas evangeliumet) av denna text beskriver denna händelse på det sättet så kan vi vara säkra på att det fanns både vanliga och ovanliga under. Annars hade aldrig Lukas skrivit att Gud utförde ovanliga under genom Paulus händer.


Har du någon gång hört talas om bönedukar? Bönedukar kommer från just detta bibelställe. Idag så ber vi kristna för tygstycken, och när tygstycket kommer i kontakt med den sjuka så bli han eller hon mirakulöst helad från sin sjukdom. Är inte det ganska häftigt?


När Jesus var här på jorden så sa han till sina lärjungar att de skulle göra samma saker som han gjorde. Och större saker ska göra. Detta med bönedukar var och är verkligen större och mäktigare gärningar än vad Jesus själv gjorde.


Låt oss gå tillbaka till dagens bibelställe. Den mannen som Gud använde var en man som hette Paulus. Före han blev kristen så var han mycket ond. Han dödade många kristna, han tvingade kristna att avsäga sig sin tro på Jesus, och han kastade kristna i fängelse. Han trodde att han gjorde någonting bra, han trodde att han hjälpte Gud. Men en dag så fick Paulus möta Gud, han som tidigare hette Saulus. Han fick ett riktigt starkt möte med Jesus. Och steg för steg fick han lära känna sin frälsare och Herre.


Vi kristna kan ibland vara låsta vid tidigare händelser, vi kanske tror att Gud inta kan använda oss för att vi syndat eller gjort hemska saker. Men Gud är en förlåtande Gud. Nu menar jag inte att vi ska leva hur som helst, vi ska älska Gud och följa honom. Men vi får aldrig glömma att Gud använder vem han vill, när han vill det och hur han vill det.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


JESUS GER LIV

Mark 5:21-24 När Jesus åkt tillbaka till andra sidan sjön, samlades mycket folk omkring honom. Och medan han var där på stranden, kom en synagogsföreståndare som hete Jairos dit. Så fort Jairos fick syn på Jesus, föll han förtvivlat ned framför honom och sa. "Min lilla flicka håller på att dö, jag ber dig, kom och lägg händerna på henne så att hon blir frisk igen." Och Jesus gick genast med honom, följt av mycket folk som trängde på från alla håll.


Denna man som var en synagogsföreståndare hade säkert hört mycket gott om Jesus. Han hade säkert hört berättelser om hur Jesus gjort sjuka friska, och hur han fick liv i de döda igen. Han var övertygad om att Jesus kunde ge livet tillbaka till hans dotter.


Jesus har inte förändrats. Han älskar dig och han vill göra dig frisk. Han vill ta bort sjukdom och handikapp från din kropp. Kanske har du en vän eller familjemedlem som är svårt sjuk, Jesus vill hela den personen. När du sitter och läser bibeln så kan du se att Jesus aldrig sade Nej till någon som ville bli frisk. Och de som kom till Jesus med de sjuka, eller med sina sjukdomar, de visste att Jesus kunde göra de friska. När du kommer till Jesus så både vill och kan han ta bort sjukdom och plåga från din kropp.


Mark 5:35-37 Medan Jesus fortfarande talade med kvinnan, kom det en budbärare från Jairos hus och meddelade pappan. "Din lilla flicka är död, det är ingen idee att du stör mästaren längre." men Jesus brydde sig inte om deras ord, utan sa till Jairus "Var inte rädd! Forsätt bara tro.


Du kanske just nu står mitt inne i en hopplös situation. Kanske har din doktor på sjukhuset sagt att du inte kommer leva till hösten, eller kanske någon i din familj är svårt sjuk. Då vill jag uppmuntra dig att läsa min berättelse om vad Jesus gjort för mig. Jag var vid slutet av livet, min doktor sa åt mig att förbereda min begravning, men Jesus tog mig bokstavligen ut från döden, han gav mig överflöd av liv.


Jesus är mycket större än alla doktorer och sjuksköterskor. Det är han som har sista ordet när det gäller din sjukdom och din smärta, och han säger till dig "Var inte rädd! tro bara!" Gud vill inte att du ska vara rädd, Gud vill inte att du ska vara sjuk. Han vill ta bort sjukdom ifrån din kropp. Han vill förlåta alla dina synder. Men det är du som måste besluta dig för om du vill ha den Jesus jag talar om i ditt liv.


Mark. 5:38 När de kom fram till Jairos hem, såg Jesus att huset var fullt av människor som grät och klagade högljut, och han gick in till dem och sa. "Varför gråter ni och är så upprörda?" "Flickan är inte död, hon sover bara!" Då hånskrattade de åt honom, men han körde ut dem allihop och tog med sig flickans mamma och pappa och sina tre efterföljare och gick in i rummet där flickan låg. Så tog han flickan i handen och sade till henne. "Talita koum" (Det betyder: lilla flicka, jag säger dig ställ dig upp) Och flickan, som var tolv år gammal, reste sig upp och började gå omkring. Hennes föräldrar gapade av förvåning. Men Jesus förbjöd dem att berätta för någon vad som hade hänt. Sedan sa han åt dem att ge flickan något att äta.


Är inte detta helt underbart. Till och med döden kunde Jesus bestämma över. Flickan var verkligen död, det fanns inget liv i henne. Men Jesus sa bara en mening så blev flickan levande igen.


Inget fall är för svårt för Jesus. När Jesus dog på korset så bar han din och min sjukdom. Han plågades när han hängde på korset och väntade på att dö. Han led för att du skulle kunna bli frisk. Han plågades för att dina synder skulle bli förlåtna.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


BARNENS BRÖD.

Matt 15:21 Jesus lämnade sedan Galileen och drog sig undan till området kring städerna Tyrus och Sidon. En Kanaaneisk kvinna från trakten kom då fram till honom och ropade. "Herre, du som ska ärva kung Davids tron, ha medlidande med mig. Min dotter är besatt av en ond ande och den plågar henne ständigt. Men Jesus gav henne inte ett ord till svar. Hans efterföljare kom därför till honom och sa: "Skicka iväg henne, hon förföljer ju oss med sina rop. Han sa då till kvinnan; "Jag har fått i uppgift att bara hjälpa Israels folk, Guds förlorade får" Men kvinnan kom närmare och föll ned på knä och bad honom igen: "Herre, hjälp mig!" Jesus svarade: "Det är inte rätt att ta brödet från barnen och kasta det åt hundarna." Det är sant, Herre, sa hon, Men till och med hundarna har rätt att äta de smulor som faller från deras Herrars bord. "Kvinna" sa Jesus till henne, din tro är stark. Du ska få det du ber om." Och i samma stund blev hennes dotter botad.


Detta är bara en berättelse av många där Jesus botar sjuka. Och om du någon gång läst någon av de fyra nya evangelium så har du säkert läst om de Jesus gjorde. Han botade sjuka, och han gjorde så att människor blev befriade från onda andar.


Låt mig skriva lite om just denna kvinna. Det jag tycker är härligt med denna kvinna är att hon inte ger upp. Jesus säger till Henne att han bara är sänd för att hjälpa Israels folk. Men kvinnan ger inte upp. Hon har fattat någonting. Hon har förstått hur hon ska komma åt sin dotters helande.


Jag tror att Jesus vill att vi ska ha samma attityd som denna kvinnan hade. Den attityden hon hade var att hon vägrade att ge upp. Hon såg sin dotters möjlighet att bli frisk, och hon vägrade att släppa det.


Jesus vill göra dig frisk, han vill inte att du ska ha någon sjukdom. Hon dog på ett kors för att du skulle få möjligheten att bli frisk. Han dog på korset för att betala priset för dina onda och elaka handlingar. Vi har alla någon gång gjort, sagt eller tänkt på ett sätt som sårar Gud. Du och jag kan då komma till Jesus med dessa elaka ord, handlingar och tankar, och be om förlåtelse för vad vi har gjort. Och då ger han oss förlåtelse.


Jag kallar dagens blogg för "Barnens bröd" Denna blogg handlar om barnens bröd. Det är din rättighet som kristen att få helande från Jesus. Vad betyder då helande? Jo, helande betyder att en person som är sjuk helt plötsligt blir frisk från sin sjukdom. Det kan och vill Gud göra frö dig, han vill inte att du ska vara sjuk. Han kan göra dig frisk just nu när du sitter och läser denna blogg.


Ibland som blir de sjuka friska på bara någon sekund, men ibland så kan det ta tid att bli frisk från sin sjukdom, och ibland så blir man friskare och friskare. Än fast läkaren på sjukhuset säger någonting annat.


Under många år sa min doktor på sjukhuset att jag skulle vara död inom en mycket kort tid. Men jag har fått lära mig att det inte är läkaren på sjukhuset som har sista ordet i den frågan, det är Gud som har det sista ordet. Och han säger att jag inte ska dö, Gud säger att jag ska få leva, och att jag ska få berätta för andra om vad Jesus gjort för mig.


I tretton år sa min läkare att jag skulle dö inom kort, att man inte kan leva med den sjukdomen jag har. (Jag har en tumör som är lika stor som mitt huvud, tumören är i magen, nästan alla tarmar och nästan hela urinblåsan ligger inne i tumören) I vanliga fall kan man inte leva med en sådan sjukdom. Vintern 2008 sa min läkare på sjukhuset: "Vi trodde inte att man kunde leva med den sjukdomen, men vi hade fel. Allt i din kropp fungerar som det ska, din hälsa är på en aktiv tjugoårings nivå. Du kommer förmodligen leva ett långt liv.


Du kanske är sjuk just nu, doktorn på sjukhuset kanske har sagt att du snart ska dö, eller kanske har de sagt att du aldrig kommer bli frisk. Glöm då aldrig att Gud alltid har sista ordet. Gud har gjort mycket för mig. Jag lever i dag, trots vad doktorn sa till mig. Gud vill göra samma sak för dig. Han vill ta bort all sjukdom från dig. Han vill och kan göra dig frisk igen. Bara du inte ger upp så kommer allt ordna sig.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


ROPA TILL GUD

 Ps 107:19-20  Men de ropade till HERREN i sin nöd, och han frälste dem ur deras trångmål.  Han sände sitt ord och botade dem och räddade dem från undergång

Är inte detta helt otroligt att läsa om. Israeliterna böjde sina knän och ropade till Gud. Och Gud hörde deras bön, han hörde deras rop på hjälp. Och han hörde den inte bara, han handlade aktivt på deras rop om hjälp.

I Bibel 2000 så står det i vers tjugo "Han gav sin befallning, och botade dem och räddade dem från graven. " Och det är vad Gud har gjort för dig och mig. Han har sänt sin befallning till oss, Han har befallt sjukdom att lämna oss och liv att fylla oss.

Gud är en rättvis Gud, han är inte partisk och han förändras inte. Gud sände sin befallning då folket ropade till honom om hjälp.

Gud är likadan idag. Om du ber honom om hjälp så hjälper han dig. Om du ber honom om helande så helar han.

Gud vill verkligen hela all. En del helanden händer snabbt, andra helanden händer långsamt. Det viktigaste uppgiften du har när det gäller helande är att inte ge upp.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


HAN ÄR EN GUD SOM HÖR BÖN

Mark 11:24 Därför säger jag er; "Allt vad ni ber om eller begär, tro att ni har fått det så skall det vara ert.


Ännu ett starkt löfte från vår Herre och frälsare. Jag tror att vi kristna ibland missar vad Gud vill ge oss genom sitt ord. Jag tror också att vi missar vad Gud vill ge oss genom sitt ord därför att vi har brist på kunskap. På ett ställe i ordet så säger Gud att hans folk förgås för att de har brist på kunskap.


I denna enkla men ändå kraftfulla mening så ryms det så mycket löften från Gud. I detta bibelord så ryms det löftet om bönesvar, löfte om helande, löfte om befrielse.


Här så har vi ett klart löfte från Gud till oss. Men i detta löfte så finns det ett krav. Kravet är att vi ska be till Gud i tro. Och vad är då tro? Är tro att vi säger; "Ja om jag har riktigt tur så är Gud på gott humör idag. Eller är tro, "Jag hoppas, men jag vet inte riktigt" Nej tro är en övertygelse säger Hebreerbrevet. När du av hela ditt hjärta vet att Gud kommer ge dig det du ber honom om. Detta är tro. Att hela du är övertygad om att du kommer få det du bett Gud om.


Gud vill att vi ska vara vassare än så. Han vill att vi ska tro,(det vill säga vara övertygade) att vi redan fått det vi bett Gud om. Du kanske inte ser ditt bönesvar med dina fysiska ögon. Men bönesvaret är i det osynliga redan uppfyllt. Och på väg till dig.


Låt mig ge dig en liten liknelse. Om du beställer kläder på ett postorder företag (tex Ellos). Då du beställt ditt paket, då vet du att det kommer komma på posten, du vet att dina favorit skor är på väg till dig." På samma sätt är det med Gud och bönesvar. Fast när det gäller bönesvar så behöver du inte betala för det. Om då inte ditt böneämne är att få en hyres lägenhet, eller att du ska få köpa en billig bil.


Gud vill ge dig helande. Han tar inte betalt för att hela dig. Det kanske kostar för dig att fylla dig med undervisningen om helande, eller det kanske kostar för dit att ta dig till ett helande möte. Men allt detta vill också Gud ge dig. Han vill ge dig bönesvar. Han vill ge dig helande, befrielse och upprättelse. Han är en böne hörande Gud, och inte bara det. Han svarar på dina böner


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


HJÄLPAREN

Joh 16:7 Men jag säger er sanningen: Det är bäst för er att jag går bort. Ty om jag inte går bort, kommer inte Hjälparen till er. Men när jag går bort, skall jag sända honom till er.


Detta är verkligen en kärlekshandling från Gud. Han hade planerat varje liten detalj. Han hade planterad att Jesus skulle födas och dö på ett kors, Gud hade planerat att efter Jesus åkt till himlen så skulle hjälparen, som även kallas Guds ande, eller Den helige anden. Han skulle komma till oss och hjälpa oss.


Det förbund som du och jag lever i idag är inte sämre och svagare än då Jesus levde som människa här på Jorden. Nej, det förbund du och jag idag lever under är större, starkare och mäktigare än någonsin förut. Vissa kristna säger; "Om jag ändå levde då Jesus vandrade omkring som människa här på jorden, då hade allt varit så mycket lättare." Men detta är inte sant. På den tiden var de sjuka och besatta tvungna att på olika sätt ta sig till Jesus, antingen personligen eller genom vänner och anhöriga. Eller så var man tvungen att gå till någon av de lärjungar som fått gåvan att bota sjuka. Men det behöver vi inte göra idag. Du och jag behöver inte resa till Israel för att bli helade och befriade. Ditt helande är bara en bön i tro borta från dig.


Jesus själv sade; Överallt där två eller tre möts tillsammans för att be och sjunga till Gud, där är Jesus mitt ibland dem. Där är han beredd på att ta bort sjukdom från de som vill bli friska


Om vi tänker lite på vad som står i bibel ordet ovan. Det står att hjälparen, Den Helige Anden. Han ska alltid vara med oss. Och vad kallar man honom? Hjälparen kallar vi honom. Han ska vara våran hjälp. Då vi inte vet vilka beslut vi ska fatta. Då vi inte vet vilka vägval vi ska göra. Då har hjälparen (Som är Guds heliga ande) lovat oss att han alltid ska vara med oss. Och han ska inte bara vara med oss. Han ska också mana oss att fatta rätt beslut, han ska vara vår hjälp, han ska styrka oss, tillrättavisa oss och leda oss rätt, leda oss fram till hela sanningen.


Rom 8:11 Och om hans Ande som uppväckte Jesus från de döda bor i er, då skall han som uppväckte Kristus från de döda göra också era dödliga kroppar levande genom sin Ande som bor i er


Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då finns Den Helige Anden på din insida. Jag brukar ibland tänka på detta. Att samma kraft som uppväckte Jesus från det döda finns på min insida. Det är alltså inte bara en liten svag bäck som är på väg att sina ut. Den Helige Andens kraft är stark och väldig. Den spränger alla barriärer och gränser. Det är den kraften som flyttar på berg, bryter sönder bommar. I den kraften kan Gud göra en väg där det inte finns någon väg, han kan i den kraften göra strömmar av levande vatten i öknen (enligt Jesaja 43:18-19)


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


RSS 2.0