DET ÄR FULLBORDAT

Fil 1:6 Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

 

Gud är en Gud som fullbordar alla sina verk. Han lämnar aldrig någonting halv gjort. Han kommer att fullborda det helande.. Gud har i sitt ord lovat oss att han är en Gud som inte förändras. Han ändrar sig aldrig och han tar aldrig tillbaka något av sina löften.

 

Gud har inte lovat dig att du ska bli botad på en kafferast. Vist kan det ske. Men det flesta helanden är långsamma helanden.

 

Vi kan säga att det finns två typer av helande. Det första är raket helandet. Det bara smäller till och man är fullständigt botad. Och så finns det snigel helandet. Då helandet kommer sakta men säkert. Oftast blir vi botade på det sist nämnda sättet. Sakta men säkert. Här gäller det att vara envis, att vägra att ge upp.

 

Så är du inte fullständigt helad här och nu så ge ändå inte upp. Gud kommer tids nog fullborda sitt mirakel i din kropp. Du kan ha Abraham som ditt föredöme. Han väntade i tjugofem år innan han fick sitt mirakel.

 

Gud kanske inte har kommit till dig personligen och gett dig sitt löfte. Men han har en gång för alla kommit till jorden, levt som människa och offrat sig själv på korset för din och min skuld. För att vi skulle få förlåtelse för våra synder och helande till våra kroppar.

 

När vi sträcker oss ut i tro för att ta emot miraklet, det är då som det börjar hända saker med dig och mig.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0