GUD GÖR VAD HAN VILL

Ps 134:6 Herren gör allt vad han vill i himlen och på jorden, i haven och i alla djup

 

 

Precis som det står i detta bibelord så kan Gud göra precis vad han vill, när han vill det och där han vill det. Gud har all makt i rymden, på jorden och i havets botten. Han kan göra precis vad som helst.

 

Gud har gång på gång talat om för oss att han både vill och kan ta bort sjukdom och smärta från din kropp. Han vill inte att du ska vara sjuk eller ha ont. När han skapade människan så skapade han de perfekta, utan sjukdom och utan smärta. Det fans ingen synd och ingen sjukdom härjade på jorden. Gud skapade människan lik sig själv, och Gud är inte sjuk, han har ingen smärta.

 

Jag har gång på gång skrivit i min blogg att Gud kan och vill ta bort sjukdom från dig. Det finns ingen tvekan i Guds hjärta på vad som är hans vilja. Och hans vilja är läkedom, upprättelse och frihet till dig. Han älskar dig och han gav sitt liv på korset för din och min frihet. Och i Jesus sår så finns det fullständig helande, frihet och syndernas förlåtelse.

 

Så gör det till en daglig vana att be Gud om helande. Gör det till en daglig vana att proklamera och bekänna helande och befrielse över din kropp och över ditt liv. Ditt tal påverkar ditt liv betydligt mer än vad du tror.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


HAN VET HUR DET KÄNNS

Fil 2:5-11 Ha samma inställning som Jesus Kristus hade, Han var till sin natur Gud, men ansåg inte sin jämlikhet med Gud något att strida för. Nej, han avstod från sin makt och härlighet och kom till jorden för att tjäna oss som en människa. Han levde som en av oss. Han gjorde sig ödmjuk och lydde Gud. Han var villig att dö – ja, dö på korset. Därför har Gud upphöjt honom till att bli härskare över hela universum. Ja, han har gjort honom till Gud igen, för att alla ska tillbe honom, både i himlen och på jorden och under jorden. Alla ska öppet bekänna att Jesus Kristus är Herre, så att Gud, vår far, blir ärad.

NLB

 

Kan du tänka dig att Gud kom till jorden som människa, för din och min skull. Han dog på korset för att du och jag skulle kunna komma inför Gud, få syndernas förlåtelse och läkedom till våra kroppar. Gud kan i och genom Jesus förlåta alla dina fel och brister, förlåta allt ont du har gjort, och rena dig från alla dina synder. Han kan och vill ta bort all sjukdom från din kropp.

 

Jesus har levt som människa fullt ut. Han har fått möta glädje, sorg, smärta, förtvivlan, ensamhet. Han vet att det är tufft att leva som människa. Han vet vad du och jag går igenom och han känner med dig.

 

Ibland kan vi människor bli så förtvivlade att vi kanske tänker att Gud inte fattar hur vi har det. Men Gud han förstår hur du har det, och han lider tillsammans med dig. Han vill leda dig genom dina svårigheter och sorg. Han har levt som människa i ca trettio år. Han vet hur det är att komma i puberteten, han vet hur det känns att bli övergiven, han vet hur det känns att förlora en nära vän och släkting. Han vet hur det känns när hela familjen vänder sig emot honom. Han vet vad du går igenom, och han vill hjälpa, styrka och upprätta dig.

 

Gud vill att du och jag ska leva som Jesus levde. Gud vill att du och jag ska ha samma inställning som Jesus hade. När jag säger att vi ska leva som Jesus gjorde så menar jag inte att vi ska gå klädd likadant, och gå i sandaler. Nej, det jag menar är att vi ska disciplinera oss att bli mer lik Jesus. Att vi ska ha sådan kärlek till folk att vi sätter andra före oss själva. Nu menar jag inte att du ska slita ut dig för att människor vill ha din hjälp.

 

Jesus valde att gå från himlen, från sin ställning som Gud, och han kom ned till jorden för att betjäna dig och mig. Vilken enorm kärlek Gud måste ha till oss,

 

I dagens bibelord så står det att Jesus är härskare över hela universum. Han är inte bara Herre i Sverige och i Uppsala. Han är Herre i varje liten och stor stad och by. Han är Herre på jorden och i rymden. Varje knä måste böjas och bekänna att Jesus är Herre. Varje ond ande måste böja sig för namnet Jesus och bekänna att han är Herre

 

Namnet Jesus är över alla namn. Namnet Jesus är över namnet alla namn som kan nämnas, som har nämnts och som kommer att nämnas. Namnet Jesus är över alla sjukdoms namn. Inget fall är för svart för Jesus. Han har redan betalat priset för mänsklighetens befrielse. Han har betalat priset för att du och jag ska få läkedom i hans namn.

 

 

I och med syndafallet så tappade människan allt Gud hade gett henne, och när Jesus dog och återuppstod så betalade han priset för att få tillbaka allt det människan förlorade genom syndafallet. Men nu har vi i och genom Jesus fått tillbaka allt det vi genom syndafallet förlorade.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


LJUST GOTT OCH FULLKOMLIGT

Jak 1:17 Gud ger oss bara goda gåvor. Han har skapat himlens alla ljus, men växlar själv aldrig mellan ljus och mörker.. Därför ger han oss bara det som är fullständigt gott.
NLB

 

Om du har gett ditt liv till Jesus Kristus så tjänar du just denna Gud som författaren skriver om i detta kapitel.

 

Det finns ingen växling mellan ljus och mörker, mellan gott och ont hos Gud. Gud är genomgående ljus, inget mörker finns hos Gud, Gud är genomgående god, inget ont finns i honom

 

I detta bibelställe så står det att Gud bara ger oss det som är fullständigt gott. Sjukdom är inte gott, sjukdom är ont, och Gud ger inte sjukdom till någon av oss. Och det är inte Guds villa att någon av oss ska vara sjuk.

 

När Jesus levde som människa på jorden så lät han ingen som kom till honom att fortsätta vara sjuk. Jesus sa aldrig till någon att det var meningen att de skulle vara sjuk. Om sjukdom hade varit en välsignelse från Gud, då hade vi i sådana fall syndat mot Guds vilja om vi gick till sjukhuset.

 

Vissa av oss har stått i tro för ett helande i åratal, men bara för att du inte blivit helad så betyder det inte att du lever i synd, eller har missbehagat Gud. Sjukdom har drabbat oss alla, men sjukdom är inte Guds suveräna plan. Guds plan med ditt liv är att du ska må bra och leva ett långt liv.

 

Om du hör till den kategorin som varit sjuk länge så vill jag uppmuntra dig att ta extra tid med Gud, läs ordet mer än du brukar, och be och umgås med Jesus lite längre än du brukar. Be för dig själv, att Gud ska hela dig, men be för andra också.

 

Det finns läkedom, frid och frihet i Guds ord. Jag vill sluta dagens blogg med något som Jon G Lake har sagt / skrivit

 

Om du är sjuk, så sätt dig i förbindelse med Guds livs lag. Läs hans ord så att det får lysa upp ditt hjärta. Då kan du lyfta blicken med större förtröstan och tro på honom. Be att Guds ande skall komma in i din själ och ta din kropp i besittning, för då kommer hans kraft att göra dig frisk. Så tillämpar man livets andes lag i Kristus Jesus.
Johan G Lake

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


HAN KAN HAN VILL

Matt 8:2-3 Då kom en spetälsk *fram och föll ner för honom och sade: "Herre, om du vill, kan du göra mig ren." Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.

 

Detta var det liv som Jesus levde. Han var alltid villig och beredd på att ta bort sjukdom från de sjuka och driva ut onda andar ur besatta människor. Inte en enda gång sa Jesus Nej till att hjälpa en annan människa.

 

Den här mannen han visste att Jesus kunde göra honom frisk. Hur kan jag veta det kanske någon undrar?, jo, för att det står så. Det står att mannen ställer Jesus en fråga, mannen säger till Jesus; ”Jag vet att du kan göra mig frisk, om du vill.”

 

Du och jag behöver inte fundera över om Jesus vill ta bort sjukdom från oss. Genom att studera ordet så kan vi veta att Gud vill och kan bota sjukdom.

 

Hebr 13:8 Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet.

 

Jesus är likadan i dag som han var då han levde som människa här på jorden. Han har inte förändrats över huvud taget. Han älskade att bota sjukdom för två tusen år sedan. Att bota sjuka var en utav Jesus huvud sysslor. Och han är likadan i dag. Han vill och kan bota sjukdomar i dag.

 

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern

 

Jesus har kallat dig att göra likadana gärningar som han gjorde. Och vilka gärningar gjorde då Jesus? Jo, han tog bort sjukdom och smärta från människor, han drev ut onda andar, han predikade evangeliet för folket, han hjälpte de fattiga, och han gjorde kraftgärningar, och mycket mycket mer.

 

Du och jag kan göra dessa gärningar. Men om du och jag skall ut i tjänst för Herren, om du och jag vill be för många sjuka, och driva ut onda andar och göra kraftgärningar. Då behöver vi leva nära fadern. Vi behöver ha ett starkt böneliv.

 

Jesus hade ett starkt böneliv, ibland kunde han be en hel natt, andra gånger så fastade han och bad i fyrtio dagar. Jesus hade nog aldrig klarat av att böra sitt ministries om han hade suttit framför TV:n med chips påsen och en läskedryck.

 

Varför ska då du och jag ut i tjänst för Herren? Jo, för att betjäna andra människor. Vi ska aldrig ut i tjänst för att föda vårt eget ego, utan för att betjäna andra människor.
Vad var det egentligen som låg varmast on Jesus hjärta? Jo, andra människor. Han botade andra människor, han predikade för andra människor och han dog för andra människor, han dog inte för sig själv, utan för dig och mig. Han tog sitt kort och köpte hela mänskligheten fri från synd och död. Nu är det upp till dig och mig om vi vill följa Jesus på allvar.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009

 


LIV ELLER DÖD

Jes 58:10-11 Och Herren skall alltid leda dig han skall mätta dig mitt i öde marken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett kvällsprång vars vatten aldrig tryter.

 

Gud har lovat dig att han alltid ska vara med dig, att han alltid och över allt ska leda dig. Det står i dagens bibelord att Gud alltid ska leda dig. Med andra ord så kommer han alltid att vara med dig. Han kommer aldrig sticka i väg på kafferast, han kommer aldrig säga till dig att han måste gå och lägga sig, för att han börjar jobba tidigt i morgon. Nej, han är alltid där för dig. Och mitt i allt elände så är han där, för att leda uppmuntra och bota dig.

 

Senare i detta bibelord så säger Gud till dig och mig att vi ska vara lik en trädgård som har jätte mycket vatten. Vi ska alltid vara fräscha och gröna. Det ska alltid finnas levande vatten, ett flöde av liv på din insida. Ett flöde av liv som är ett vittnesbörd för de människor som inte känner Jesus.

 

Men för att du och jag ska ha ett flöde av liv på vår insida så måste vi ha ett inlopp och ett utlopp. Vi måste läsa ordet, lystna på predikan och be och vara i Jesus närhet. Detta är inloppet i ditt liv. Men du måste även ha ett ut flöde från ditt liv. Om du inte ger ut något så blir du lik döda havet på din insida.

 

Döda havet är dött på grund av att det bara har ett inflöde i sig. Det kommer in vatten från olika håll till döda havet, men det går inte ut något vatten från döda havet, det är därför som döda havet är dött.

 

Om du och jag ska ha strömmar av liv på vår insida då kan vi inte bara sitta hemma och göda oss själva. Vi behöver komma ut och ge något till människor, Hjälpa människor, uppmuntra, och vittna om vad Gud gjort i vårt liv. Vi behöver inte stå bakom predikstolen, men vi kan uppmuntra andra genom att berätta vårt personliga vittnesbörd om hur Gud helat, frälst, upprättat vårt liv och vår familj.

 

Gud älskar dig, han vill att det ska finnas strömmar av liv på din insida. Han har kallat dig till att vara ett vittne för honom.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


DU ÄR VERKTYGET I GUDS HAND.

Ps 138:8 Herren skall fullborda sitt verk för mig.

 

Ibland så händer det att Gud helar oss steg för steg, bit för bit. Det står ju inte i bibeln att alla blir helade på samma sätt, och lika fort. Om du hör till den grupper av människor som bara blivit lite bättre efter förbön. Ni kan tryggt vänta vidare på ert mirakel. För Gud har lovat just dig att han ska fullborda just ditt helande.

 

Det kan hända ibland att Jesus botar oss steg för steg. Låt oss titta lite närmare på ett sådant exempel.

 

Mark 8:22-25 När de kom över till Betsaida förde man fram en blind man till Jesus och bad att han skulle röra vid mannen och bota honom. Jesus tog då den blinde mannen vid handen och ledde honom ut ur byn. Sedan spottade han på hans ögon och lade sina händer på honom. ”Kan du se något?” Frågade Jesus. Mannen såg sig omkring. ”Ja” sa han, jag ser människor. ”Men de ser ut som träd som går omkring!” Då lade Jesus sina händer på mannens ögon en gång till. Och nu blev mannen helt botad och kunde se igen, och han såg allting klart och tydligt.

 

Om något liknande hade hänt i dag så hade det blivit ramaskri, och stora svarta rubriker i tidningarna. Det tråkiga är att det hade stått stora svarta rubriker även i Kristen press i Sverige i dag. Även om den blinde hade blivit helad.

 

En del kristna är ganska snäva när det gäller helande. Det kräver som Naaman att det ska ske på deras villkor. Men glöm inte att Naaman till sist gjorde som Guds mannen sa, och därför blev han botad.

 

Till och med Jesus själv var ibland tvungen att be för de sjuka mer än en gång före de blev helad. Därför ska du och jag inte heller vara negativ till att be för en sjuk mer än en gång.

 

Till dig som är pastor och evangelist vill jag uppmuntra att fortsätta/börja predika om helande, att Jesus helar i dag. Dra dig inte från att be för sjuka med handpåläggning. Tänk inte: ”Tänk om inget händer.” Tänk istället; ”Tänk om det händer något bra”

 

Jag tror vi blir låsta av tanken ”Tänk om inget händer”. Jag vill befria dig från den tanken en gång för alla. Det är inte du som ska göra miraklet, det är Gud som gör undren. Du är bara ett redskap. På samma sätt som domkraft är ett verktyg du använder då du ska byta till vinterdäck på bilen, på samma sätt är du ett verktyg som Gud använder för att bota sjuka.

 

På samma sätt är det när vi har nöd för människors frälsning. Det ända Gud har befallt dig att göra är att predika evangelium och be för sjuka. Det är inte din uppgift att frälsa människor. Det är Guds uppgift. Lämna den uppgiften till honom. För hur mycket du än försöker för att frälsa din granne eller kollega så kommer du inte lyckas. Men Gud kommer lyckas med det.

 

På samma sätt är det med helandet. Det är inte din uppgift att bota de sjuka. Du förmedlar bara budskapet, och du ber för de sjuka. Resten är upp till Gud. Och Gud kan vill och kommer bota sjuka så länge som det finns människor som praktiserar denna tro på jorden.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


SATAN MÅSTE FLY.

Ord.24:10 Förlorar du modet i nödens stund har du också förlorat din kraft.Detta är mycket allvarliga ord, sanna och allvarliga. Om du står i tro för helande från en allvarlig sjukdom är det ännu viktigare att du är vid gott mod, att du inte låter hopplöshet och missmod slå dig.Man brukar säga att hoppet är det sista som lämnar människan, och det är verkligen sant, det är nämligen så att så länge du är vidd gott mod, så länge som du inte är missmodig så kämpar du vidare i livet.I dagen text vill jag uppmuntra dig att dagligen ta på dig din andliga vapenrustning. Du kan läsa om den i Efesierbrevets sjätte kapitel, och tionde versen. Att ta på sig den andliga vapenrustningen är viktigare än vad vi tror. Annars hade inte Paulus uppmanat oss att vi ska ta på oss denna vapenrustning. Och hur tar vi på oss denna vapenrustning, jo, genom bön och åkallan. Genom att proklamera och be ut i tro att vi tar på oss vapenrustningen.Du kanske inte märker någon skillnad de första dagarna då du tar på dig vapenrustningen, men jag tror du för etter senare kommer märka en skillnad då du gör det dagligen.Du och jag är mitt i ett andligt krig. Är Jesus din herre så är du en Jesus Kristi soldat. Och missmod och hopplöshet är något som attackerar alla troende. Men då vi har vapenrustningen på oss, då kan vi i tro utsläcka alla brinnande pilar som haglar mot oss. Hur gör man det? Jo genom tro.Om missmod kommer mot dig så tala då Guds ord mot missmodet. Proklamera ut Rom 8:1 högt för dig själv, där står det; ”Så finns det nu inte längre någon fördömelse för den som är i Kristus Jesus”. När Jesus blev frestad av satan i öknen, så talade Jesus Guds ord mot satan. Till en början ville inte satan ge sig. Men Jesus fortsatte att tala ordet mot satan, och till sist var satan tvungen att fly.© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


HAN ÄR SAMMA GUD ÄNNU.

Dagens andra blogginlägg

Jer 1:12 Herren sade till mig. "Du har sett rätt. Jag skall vaka över mitt ord för att fullborda det

Gud har lovat dig att han ska vaka över sitt ord för att fullborda sitt ord. i Bibeln så har Gud lovat dig att han ska hela dig, han har lovat dig att han ska svara på dina böner och upprätta ditt liv.

Helande praktiserades långt före Jesus födelse. Redan i gamla testamentet så kan vi läsa om hur Israel åt en måltid tillsammans, och när de åt denna måltid så helade Gud ung som gammal, detta för att förenkla flykten ut ur Egypten. Vid ett annat tillfälle kan vi läsa om att Israels folk  genom att fästa sina ögon på kopparormen blev helade och fick leva. Vi kan läsa on Naaman, som inte ens var av Judisk börd, men ändå så hade Gud barmhärtighet med honom och helade honom från Spetälska. Listan kan göras längre än så. Men vad jag vill komma fram till är att Gud inte ändrat på sig, han helade Namman flera hundra år före Jesus föddes, och han kan och vill bota dig och upprätta ditt liv. Han vill hela dig och rädda ditt liv från graven.

Jag har tidigare berättat om hur Gud räddat mig från graven på ett mirakulöst sätt. Har du inte läst det förut så får du gärna göra det genom att klicka på denna länk. Gud har helat mig gång på gång. Ibland har han helt mig från samma åkomma som kommit tillbaka tre gånger. Varför denna krämpa kommit tillbaka vet jag inte. Men jag vet att Gud helat mig varge gång, och det är jag tacksam för.

Nu när Gud helat mig gång på gång, när han räddat mig från graven. Då¨har jag det glada budskapet till dig att han kan och vill göra samma sak för dig. Han vill ta bort sjukdom och krämpa från din kropp, han vill och kan rädda dig från graven och upprätta ditt liv fullständigt. Det kanske verkar hopplöst just nu, men Gud är hoppets Gud. Han är den Gud som gör en väg i vildmarken och strömmar i öknen.

Jesus älskar dig, han dog på korset för att ge dig hälsa och liv. Så ge inte upp när det gäller helande. Fortsätt att tro och hoppas på ett mirakel. För Gud både vill och kan ge dig det mirakel du ber om.© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


KVINNAN SOM BLÖDDE.

Matt 9:20-22 Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörtofsen på hans mantel. Hon tänkte: ” Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk.” Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han,: ”Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig.” Och från det ögonblicket var kvinnan botad.

 

Jag tycker att du och jag borde ha denna kvinna som föredöme. Hon hade verkligen tro på Gud. Det verkar som hon inte gruvade sig för vad som skulle hända om någon upptäckte att hon var mitt i en folkhop. På den tiden så fick en människa med blödarsjuka inte komma nära andra människor. Gjorde de det ändå, så riskerade de att bli dödade. Men denna kvinna verkar strunta i dessa regler. Hon trängde sig genom folkhopen och rörde vid Jesus i tro. Omedelbart då hon rör vid Jesus så blir hon botad från sin hemska sjukdom.

 

Vad kan vi då lära av denna frimodiga kvinna? Jo, vi kan lära oss att sträcka oss ut i tro, oavsett om våra släktingar och vänner säger att det är omöjligt. För Gud säger att allt är möjligt för den som tror.

 

Diskutera inte med folk som inte tror på helande, eller de som inte vill tro. Du vinner inget på dessa diskussioner. Samtala istället om helande och mirakler med de som tror på dem.

 

Upphör aldrig att fylla dig med undervisning om helande, och med vittnesbörd om helande. Om du står i tro för ett helande, sluta då aldrig att tro, hoppas och bekänna vad ordet lovar dig. Och ordet lovar dig helande, upprättelse och befrielse på alla områden av ditt liv.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


JESUS ÄR TRONS UPPFINNARE.

Heb 12:2 Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron.

 

 

I detta bibelord så uppmanar författaren oss att ha blicken fäst på Jesus. Vad som än händer i ditt liv så vill jag uppmana dig att ha blicken fäst på Jesus. Om du och jag börjar vara rädd och orolig, då fäster vi blicken på problemet i stället för på lösningen. Jesus är lösningen på alla våra problem.

.

 

Jesus betalade ett enormt högt pris för din och min frälsning. Kan du förstå hur högt Gud egentligen älskar oss. Han älskar oss så mycket så att hans ende som som var född av kvinna, fick ge sitt liv på korset för att vi skulle kunna få frid med Gud. Egentligen var det du och jag som skulle betala priset för vår frälsning. Men nu trädde Jesus in och betalade syndernas förlåtelse för hela mänskligheten. Nu är det upp till dig och mig om vi vill ta emot denna syndernas förlåtelse. Utan Jesus Kristus så kan du inte komma inför Gud, inte jag heller.

 

 

När Jesus dog på korset så betalade han inte bara priset för dins synders förlåtelse, han betalade priset för att du och jag skulle kunna komma inför honom och få helande, befrielse och upprättelse. Jesus har redan betalat priset för ditt helande, ditt helande finns redan hos Jesus, det enda du och jag behöver göra är att komma inför Gud och hämta ut vårt helande.

 

 

Nu vet jag att vissa av er stått i tro länge för sitt mirakel, och en del av er kanske tycker att jag överdriver. Men jag gör det inte. Ditt helande finns redan hos Jesus. Du behöver inte prestera något för att få ditt helande, du får det fritt och gratis.

 

© copyright Jimmy Larsson 1999-2009

 


genom vatten och eld.

Jes 43:1-3 Men nu, så säger HERREN, han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min. Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig. Ty jag är HERREN, din Gud, Israels Helige, din Frälsare. Jag ger Egypten till löspenning ör dig, Nubien och Seba i ditt ställe

 

Gång på gång så uppmanar Gud oss att vi inte ska vara rädd. Och jag tror nämligen att det finns en anledning till att vi inte ska vara rädd. För när du och jag är rädd, då fokuserar på våra ögon på problemet istället för lösningen. Och lösningen är Jesus Kristus.

 

Gud vet vad du heter, han kallar på dig vid ditt namn. När han vill något då säger han inte; ”Hej!, Du där i den randiga tröjan”. Nej, han nämner dig vid ditt namn.

 

Gud har inte lovat dig att du aldrig ska ha problem, han har inte lovat dig att du aldrig ska ha det jobbigt. Men han har lovat dig att då det är tufft, då det är olidligt, då är han med dig. När du går genom eld och vatten då går Gud med dig genom elden och vattnet. Han står inte på andra sidan och hejar på. Han följer dig genom elden och genom vattenströmmarna. Ja han går till och med före dig genom elden och vattenströmmarna. Hur kan jag säga detta? Jo, för du har vigt ditt liv till att följa Jesus, och inte tvärt om. Eller hur?

I slutet av detta bibelord så säger Gud till dig att när du går genom elden så ska lågan inte bränna dig. När du kommit genom till andra sidan, då kommer det inte märkas vad du har gått i genom. Du kammer inte ha några skador eller några märken på din kropp.

© copyright Jimmy Larsson 1999-2009

 


KRAFT TANKAR OCH NÅD.

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.

 

Jesus har sagt att du och jag ska göra samma gärningar som Jesus gjorde, och större gärningar ska vi göra.. Jesus botade sjuka drev ut onda andar, gjorde kraft gärningar och predikade det glada budskapet.

 

Rom 12:3 Ty i kraft av den nåd som jag har fått säger jag till var och en bland er: ha inte högre tankar om er själva än ni bör ha utan tänk förståndigt, efter det mått av tro som Gud har tilldelat var och en

 

Jag tror vi ofta har svaga tankar om oss själva, nu menar jag inte att vi ska ha för höga tankar om oss själva, men vi ska inte heller ha för låga tankar om oss själva. Vi ska tänka rimliga tankar om oss själva.. Men vad jag menar är att vi ofta tänker: ”Inte ska väll jag be för sjuka, inte ska väll jag vara använd av Gud osv”

 

Nu menar jag inte att vi ska göra dessa saker i vår egen kraft. Nej, vi gör det i den helige andens kraft. Om du är frälst så har du den helige anden på din insida. Det var med den kraften som Gud uppväckte Jesus från det döda.

 

Apg 19:11-12 Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer, så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring av hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut.

 

Vad häftigt detta är. Att det kan finnas kraft att bota sjuka i dukar och plagg. Allt är möjligt för de som tror. Apostlarna hade verkligan fattat vad Jesus sade. De tog det Jesus hade lärt dem på allvar. Detta var större gärningar än vad Jesus gjorde. Och likadana gärningar gör många kyrkor runt om i världen i dag.

 

Om vi ser på Paulus liv och tjänst, då är det helt otroligt vad Gud uträttade genom honom. Och varför kunde Gud göra så mycket genom Paulus? Jo, för att han valde att tro på Jesus. Paulus trodde på Gud, och Gud gjorde undren och miraklen.

Om du och jag sätter vår tro till Gud så kan han göra mycket genom dig och mig. Bara vi är villiga och öppna för hans ledning

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


JESUS GICK VIDARE

Mark 1:36-39 Simon och de som var med honom skyndade efter, och när de fann Jesus sade de till honom: "Alla söker efter dig." Han sade: "Vi går åt ett annat håll, till byarna här omkring, så att jag kan predika där också. Det är därför jag har gått ut." Och han kom och predikade i deras synagogor i hela Galileen och drev ut de onda andarna.

Jesus hade efter en hård arbetsdag där han botat och befriat ett stort antal människor gått till en enslig plaats. Och han gick upp tidigt på morgonen, medan det ännu var mörkt för att få tid tillsammans med Gud. För att fylla på Guds kraft och för att prata med sin fader.

Alla i dessa trakter sökte verkligen efter Jesus. De ville veta hur han botade och befriade människor. En del människor gick i flera dagar i ett sträck för att få bli botad av Jesus. Men Jesus lät sig inte frästas av vad folk tyckte eller tänkte om honom. Han gick vidare dit Gud sa åt honom att gå. Han var inte stationerad på ett enda ställe. Han gick till alla städer och byar och predikade och botade sjuka.

Nu kom Jesus till en ny stad. Även här blev många befriade och botade. Vart hällst Jesus gick skedde det under och mirakel. Jag tror det skedde så många under och mirakler dit Jesus gick på grund av några saker. Han var bärare av Den Helige Andens kraft, han hade nöd för människor och han var historiens bästa bibellärare. Han kunde undervisa folket rakt och konkret.

Jesus vill och kan göra under och mirakler än idag. Han vill och kan bota den sjuka. Och vi kan ta emot läkedom från honom. Mång säger idag: "Nu går den där hämska vinterkräksjukan på mitt jobb." Jag har en glädjande nyhet. Jesus går också. Och han kommer in överallt. Han är mitt ibland de som samlats i hans namn. Och han är bär för att hela, befria och upprätta. Är du där för att ta emot det du behöver?


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


STARKA OCH FRIMODIGA.

 

Ps.31:25 Var starka och frimodiga i era hjärtan, alla ni som hoppas på Herren.

Vi behöver egentligen aldrig oroa oss. Gud har ju sagt åt oss att inte oroa oss, att vi istället ska vara starka och frimodiga. Gud går till och med så långt att han säger att vi ska vara mycket frimodiga. Du kanske just nu går igenom en kris i ditt liv. Då vill Gud att du ska hoppas på honom. Vad betyder då det? Jo, att du ska lita på Gud.

Gud uppmanar oss i detta bibelord att vi ska vara starka i våra hjärtan. Vad betyder då det? Jo, det betyder att vi inte ska oroa oss. Vi ska istället hoppas på Gud, och att han har allt underkontroll. Och det har han ju också. Om vi ska få hjälp från Herren så måste vi ta ett steg åt sidan och låta Gud ingripa. Vi kanske till och med måste följa vissa instruktioner som Gud ger oss.

Detta bibelord säger också till oss att vi inte ska backa eller ge upp när det gäller vårt helande. Vi ska vara starka i våra hjärtan, inte oroa oss över sjukdommen, utan lägga allt i Guds händer. Gud vill inte att du ska oroa dig. Oro och ångest är tunga och besvärliga bördor som vi egentligen inte behöver bära på. De stjäl vår glädje och vår insiativförmåga.

Gud vill inget hellre än att göra dig hel. Ibland så räknar du och jag ut hur vi vill eller tror att Gud kommer gripa in eller hela oss. Men jag vill uppmana dig att inte göra det. Lägg dessa tankar och grubblingar åt sidan, det är ju trots allt inte dina ideer och din smarthet som kommer ge dig ditt mirakel, utan det är din Gud som är i himlen som ska utföra miraklet. Han har tusentals år av erfarenhet att uppfylla människors böner och önskningar, han vet vad han gör, hur vi fungerar och på vilket sätt han ska ge oss vårt mirakel.Ps.31:25 Var starka och frimodiga i era hjärtan, alla ni som hoppas på Herren.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


BEKÄNN OCH PROKLAMERA.

Bekännelse är egentligen något centralt i kristendomen. Vi kanske inte tänker på det, men jag tror att bekännelse är viktigare än vad du och jag tror.

 

 

Rom 10:9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren* och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.

 

När du och jag tog emot Jesus som vår frälsare och Herre, då gjorde vi det genom att bekänna.

 

Det finns mer kraft genom de ord du och jag talar, mer kraft än vad du och jag fattar. Människan är skapade till Guds avbild. När Gud skapade himlen och jorden, djuren och växterna, så gjorde han det genom att prata.

 

Nu är du och jag skapade lik Gud. Därför så är jag övertygad om att det finns makt och myndighet i de ord du talar. När du och jag talar ut något, då händer det något i ande världen. Vare sig du vill det eller inte. Därför är det viktigt att prata rätt och prata bra.

 

Gud vill inte att du ska tala illa eller negativt om en annan människa, eller om dig själv. Han vill att du ska tänka före du pratar, och att dina ord ska vara kryddade av välsignelse.

 

Var kommer du helande in här? Jo, genom din muns bekännelse. Jag tror att du kan bekänna och proklamera hälsa och sundehet till ditt sinne och din kropp. Jag har låtit trycka upp något jag kallar för helande bekännelse. Det är en broschyr som hjälper dig att bekänna och proklamera Guds ord över din situation.

 

När du blev frälst så bekände du med din mun att Jesus är din herre. På samma sätt tror jag du kan bekänna och proklamera helande över din kropp, och över ditt sinne.

 

På en av mina hemsidor så kan du läsa olika bibelord om helande. Genom att klicka här kommer du till min hemsida.

 

Till sist. Vaka över din tunga. Var noga med att tänka före du pratar. Om någon talar illa om någon annan, lystna inte på det. För ord påverkar dig mycket mer än du tror. Ord som talas ut är som små frön som sås i ditt hjärta. Än fast de dessa människor talar är sant, lystna inte på det. Det förstör och förgör i ditt hjärta. Gud har gett dig valet att välja mellan liv och död, välsignelse och förbannelse. När du välsignar får du skörda liv, när du förbannar får du skörda död. Välj då livet för att du och dina barn, barnbarn ska vara välsignade.

 

Börja gärna dagen med att bekänna hälsa och liv över din kropp. Det ger underbara resultat.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


STRIDEN OM DITT HELANDE.

Rom 8:1 Så finns nu ingen fördömelse för den som är i Kristus Jesus
Folkbibeln.

 

När du och jag stått i tro för ett helande under en längre tid då kan vi lätt bli attackerade med missmod och vi kanske blir bedrövade, vi kanske frågar oss varför vi inte blir helade, vad det är för fel med oss och vad vi gör för fel. Men Gud vill absolut inte att du ska hamna under denna hemska fördömelse.

 

Författaren till detta brev är klar och tydlig med sitt budskap, fördömelse är inte från Gud, och Gud vill inte att fördömelse ska drabba någon av oss.

 

Jag tror att det är så att satan skjuter pilar av fördömelse mot dig och mig då han blir rädd för det budskap som du och jag lyssnar på. Djävulen vet att om du får tag på hemligheten angående helande, då är det kört för honom. Och därför gör han vad han kan för att hindra oss från att få tag på undervisningen om helande.

 

Nu skyller jag inte allt på satan, men det jag säger är sant i alla fall. Gud vill inte att du ska vara fördömd, han vill att du ska vara fri, frisk och lycklig.

 

Rom 8:2 Ty livets andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag.

 

Gud har betalat priset för din själs frälsning. Du har livets ande på din insida, du har inte en ande av död och förruttnelse på din insida, du har ett flöde av liv på din insida.

 

Då fördömelse attackerar oss då behöver vi resa oss upp och skaka av oss fördömelse, elände och död. Och hur gör jag det då? Jo, du gör det genom att bekänna och proklamera Guds ord över din situation. Jag har tryckt upp något jag kallar för helandebekännelse, där får du hjälp att proklamera och bekänna helande och upprättelse över dig och din familj.

 

Guds ord är ett andligt vapen, och när du talar ut vad Guds ord säger, när du gör det i tro så händer det saker i andevärlden. När du talar vad Guds ord säger, utifrån en övertygelse i ditt hjärta, då måste satan fly från dig. Han kommer inte fly från dig på en väg, men han och demonerna ”måste” fly från dig på sju vägar.

 

Jag tror vi troende behöver vara mer frimodiga och tuffa. Den anden som finns på din insida, den anden uppväckte Jesus från det döda. Och i den anden kan du inte nya marker i ditt liv. Du kan inta nya missions områden. Satan är inte farlig för dig, men du är farlig för satan. Så länge som du lever av Jesus och i Jesus så kan satan inte röra dig.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


JESUS ÄR STÖRRE ÄN OMSTÄNDIGHETERNA


Rom 8:31-32 Är Gud för oss vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen son utan utelämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom.


Gud har gett Jesus Kristus som en gåva till dig och mig. Gud älskar oss så oerhört stort att han bestämde att komma till jorden som människa, och göra vad som behövs för att köpa oss fri från syndens dom.


Här frågar sig författaren av detta brev en fråga. Och det är värt att tänka på den frågan ett tag. Om Gud är på din sida, och det är han. Vev kan då vara emot dig?


Om du har sagt ja till Jesus, om du har bekänn Jesus som din frälsare och Herre, då finns har du Den Helige Anden på din insida. Och då nu Den Helige Anden finns på din insida, då har du och jag egentligen inget att frukta. Vi kan bli attackrad av alla möjliga olika omständigheter, men oavsett vad som kommer mot dig så är han som bor på din insida mycket större än det som kommer mot dig.


Bibeln säger att större är han som bor i dig än den som är i världen. Det står inte att du alltid kommer ha frid och fröjd, det står inte att satan aldrig kommer försöka få dig på fall. Men det står att han som bor på din insida (Den Helige Anden) han är större än den som är i världen. Den som bor på din insida är större än det som kommer mot dig och försöker få dig på fall. Tänk på detta då du har det jobbigt.


Gud har inte sagt att du aldrig kommer ha problem, Gud har aldrig sagt att satan inte kommer attackera dig, men han har sagt att den som bor på din insida är större och starkare än den som är i världen (satan). Och tillsammans med Jesus som kommer du gå från seger till seger. Om du inte ger upp utan tror och hoppas på din frälsare och Herre, då kommer han hjälpa dig och styrka dig så att du kommer över till andra sidan.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


HAN ÄR EN BÖNESVARANDE GUD

1 Joh 3:22 och vad vi än ber om, det får vi av honom, ty vi håller hans bud och gör det som gläder honom.

 

Bibeln är full av löften om bönesvar. Gång på gång så säger Gud till oss att han kan och vill svara på våra böner. Om du tänker efter är detta ett ganska generöst löfte från Gud, kan du tänka dig att vi kan komma inför Gud och be om vad vi vill ha. Och då ska Gud fylla våra behov, han ska då ge oss det vi ber honom om.

 

Om du vill ha helande så behöver du komma inför Gud och be honom om helande. Jag vill utmana dig att regelbundet komma inför Gud och be om helande. Nu menar jag inte att du måste fasta och be tre dagar i veckan. Men det är nyttigt för oss att regelbundet ta tid med att fasta och be, särskilt när vi står inför livsavgörande beslut, även mindre och viktigare beslut vill Gud vara delaktiga.

 

Gud vill verkligen ge dig bönesvar, och ber du till honom om helande du vill han ge dig helande Ber du till honom om ett jobb, ja, då vill han ge dig ett jobb. Gud är mäktigare än vad du och jag tror, han kan ge dig ett arbete så att du kan försörja din familj.

 

När du ber till Gud så behöver du vara specifik, så att han vet vad du vill ha. Om du ber till honom om ett jobb, tala om för honom vilken stad och vilket yrke du vill ha, spelar det ingen roll så var uppriktig och säg det till Gud.

 

Hebr 6:18 Så skulle vi genom två orubbliga uttalanden, i vilka Gud omöjligt kan ljuga, få en kraftig uppmuntran, vi som har sökt vår tillflykt i att hålla fast vid det hopp vi äger.

 

Den Gud som vi tjänar han är ingen lögnare. Han kan inte ljuga. Och Gud vill ge dig och mig det vi ber honom om. Ber du om hälsa så vill han ge dig hälsa, ber du om ett jobb så ger han dig ett jobb. Detta kan du läsa om i Matteus kapitel sju. Då Jesus säger att Gud är en god Gud, inte en ond Gud, och att Gud ger dig det du ber honom om i din bön.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se

 


FÖRBLI I JESUS NÄRHET.

 

 

 

Ps 63:2 Gud du är min Gud, tidigt om morgonen söker jag dig. Min själ törstar efter dig i ett torrt land som försmäktar utan vatten.

 

Det är något särskilt med att söka Gud tidigt på morgonen. Att ta tid och be och läsa ordet på början av dagen. Om du och jag ska lyckas och ha framgång i vår tjänst för Herren då behöver vi börja dagen med bön och att läsa ordet. Då behöver vi överlåta och lägga hela dagen i Guds hand.

 

Jag är medveten om att inte alla är kallade till profet, pastor eller evangelist. Men vi har alla fått en kallelse av Gud. Gud har en plan och ett syfte med varje människa på hela jorden.

 

Jer 29:13 Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.

 

Ps 20:5 han skall ge dig vad ditt hjärta begär och fullborda dina planer

 

Gud kan och vill ge dig det du är i behov av. Om det är hälsa du vill ha så behöver du berätta det för Gud. Då kanske du tänker så här; ”Gud vet allt, han vet redan vad jag vill ha.” Jo, det är sant, men han vill ändå att du ska berätta det för honom. Han vill att du ska prata med honom, han vill att du ska berätta hur dagen varit, vad du bekymrar dig över, vad du vill ha och vad du behöver.

 

Matt 18:20 Ty där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem."

 

Här står det att om två eller tre människor samlas i namnet Jesus, då är Jesus själv mitt i bland dem. När du och dina vänner samlas i Jesus namn så kanske du varken ser eller känner Jesus närvaro. Men han är där i alla fall, och han är där för att fylla dina behov. Han är där för att ge hälsa, upprättelse, bönesvar. Var Jesus än är så vill och kan han ta bort sjukdom och smärta.

 

Om du tänker efter lite, är inte detta helt otroligt. Vi tjänar en Gud som kan och vill ta bort sjukdom. Vi tjänar ingen vresig gammal gubbe med dåligt humör. Vi tjänar en kraftfull mäktig och kärleksfull Gud. Som mer än gärna tar bort sjukdom och smärta från vår kropp. Jag har till och med hört vittnesbörd om hur Gud halat en katt. Hur mycket mer är du då värd än denna katt?

 

Joh 15:7 Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.

 

Här finns det ännu ett löfte från Gud till oss. Ett löfte om bönesvar. Fast här får vi lite instruktioner för vårt bönesvar. Ni som har handlat möbler på IKEA vet säkert att det är viktigt att följa bruksanvisningen. För om man inte gör som det står, då blir det inte som det står. Det är på samma sätt med Guds ord. Ska vi ha det det står skrivet om, då måste vi göra som det står skrivet.

 

Redan i GT så uppmanar Gud sitt folk att förbli i ordet och förbli nära Gud

 

Jos 1:7-8 Ja, var stark och mycket frimodig så att du håller fast vid och följer all den undervisning som min tjänare Mose har givit dig. Vik inte av från den vare sig till höger eller till vänster, så skall du ha framgång vart du än går. Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då skall du lyckas i det du företar dig, och då skall du ha framgång.

 

Här har du och jag ett val. Kan kan välja att förbli där vi är, vilket kan vara både bra och dåligt, vi kan välja att backa och ge upp, men vi kan också välja att ta ett steg närmare Gud, och leva ännu mer hängivet för honom.

 

Jag skriver detta för att uppmuntra dig att leva nära Jesus. Jag är inte här för att slå dig med bibeln i huvudet, utan för att uppmuntra dig att leva hängivet för Gud. Jag säger inte att du inte gör det. Att leva nära Jesus är ett val, låt ingen bedra dig. Lev för att leva för Jesus, för han levde för att lida för dig.

 

Hebr 10:25 Låt oss inte överge våra egna sammankomster, som en del har för vana, utan uppmuntra varandra, detta så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig.

 

Till sist vill jag uppmuntra dig att gå i kyrkan på söndagarna. Hitta en församling som du trivs i och gå dit på söndags mötet. Du och jag behöver gå på söndags Gudstjänst. Där får vi andlig mat, uppmuntran och vägledning. Där får du chans att träffa andra troende.

 

Jag vill och uppmana dig att hitta en församling som du trivs i och gå med i den församlingen. Det finns ett andligt beskydd att vara medlem i en församling. Men var noga med att du får och uppmanas att läsa bibeln hemma, ensam utan ledare. Det finns vissa kyrkor där man inte får läsa bibeln ensam.

 

Glöm inte att Jesus är din frälsare och Herre. Han vill och kan hela dig. Jesus är inte din lärare, det är den helige anden som är det. Så tro och hoppas på att Jesus kommer ta bort sjukdom från din kropp.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se

 

 


MED ÖGONEN FÄST PÅ JESUS

Ps150:1-6 Halleluja!
Prisa Gud i hans helgedom, prisa honom i hans höga himmel.
Prisa honom för hans mäktiga gärningar, prisa honom för han väldiga storhet.
Prisa honom med hornstötar, prisa honom med harpa och lyra.
Prisa honom med tamburin och dans, prisa honom med strängaspel och flöjt.
Prisa honom med klingande cymbaler, prisa honom med jublande cymbaler.
Allt som lever och andas skall prisa Herren.
Halleluja.

 

Gud vill att du och jag ska prisa Gud i livets alla faser. Han vill att vi ska prisa honom då vi är på toppen av våran karriär, han vill att vi ska prisa honom då vi är i den mörkaste och djupaste dal.

 

Vi har ett gott exempel på hur Paulus och Silas prisade Gud trots omständigheterna. De satt i fängelset, fastlåst i stocken, sönderpiskade. Men ändå så prisade de Gud.


Apg 16:24-26 Folket gick också till angrepp mot dem, och domarna slet av dem kläderna och befallde att de skulle piskas. De fick många rapp och kastades i fängelse, och fångvaktaren fick befallning att noga bevaka dem. När han hade fått en sådan befallning, satte han dem i det innersta fängelserummet och spände fast deras fötter i stocken. Vid midnatt var Paulus och Silas i bön och sjöng lovsånger till Gud, och de andra fångarna lyssnade på dem. Plötsligt kom ett kraftigt jordskalv, så att fängelset skakades i sina grundvalar. I samma ögonblick öppnades alla dörrar, och allas bojor lossnade och föll av 

De lyssnade inte till omständigheterna, de tänkte inte negativa tankar, de hade inte attityden att de inte kunde prisa Gud för att de hade det så jobbigt. Nej, de hade en attityd av lovsång och tillbedjan.

 

 

Lovsång är det kraftigaste andliga vapen du och jag har. Lovsång lossar bojor som hållit dig fången i åratal. Kommer du i håg Paulus och hans medfångar. När det satt i det innersta rummet i fängelset. Där de satt fastlåsta och sönderslagna så prisade de Jesus. Det står att de andra fångarna hörde deras lovsång. Jag tror inte Paulus och de andra kände för att prisa Gud. De hade stora smutsiga sår efter piskan. Och där de satt i fängelset så hade de ett val, de kunde deppa i hop totalt och ge upp. De kunde ha börjat att skälla på Gud och anklaga honom. Men det gjorde de inte. De beslöt sig för att prisa och upphöja Gud.

 

Nu har du ett val. Du kan välja att ge upp, lägga dig ned och dö, eller du kan välja att prisa Gud av hela ditt hjärta. Visste du att lovsång bryter oket som hållit dig i fångenskap.

 

Det står inte hur länge Paulus och silas prisade Gud innan bojorna föll av och fängelse dörren öppnades. De kanske fick prisa Gud i tre timmar i ett sträck innan Gud skakade om platsen där fängelset var.

 

Jesus är värd din lovsång. Oavsett vad du går igenom så är han värd din lovsång. Om Paulus kunde prisa Gud i fängelset. Så kan du och jag prisa Gud, trots våra tragiska omständigheter.

 

När du prisar Gud så lyfter du blicken och tittar på Jesus istället för eländet, på Jesus istället för förföljelsen.

 

Men mitt i allt detta så vinner vi en härlig seger

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


DU ÄR VERKTYGET I GUDS HAND

Ps 138:8 Herren skall fullborda sitt verk för mig.

 

Ibland så händer det att Gud helar oss steg för steg, bit för bit. Det står ju inte i bibeln att alla blir helade på samma sätt, och lika fort. Om du hör till den grupper av människor som bara blivit lite bättre efter förbön. Ni kan tryggt vänta vidare på ert mirakel. För Gud har lovat just dig att han ska fullborda just ditt helande.

 

Det kan hända ibland att Jesus botar oss steg för steg. Låt oss titta lite närmare på ett sådant exempel.

 

Mark 8:22-25 När de kom över till Betsaida förde man fram en blind man till Jesus och bad att han skulle röra vid mannen och bota honom. Jesus tog då den blinde mannen vid handen och ledde honom ut ur byn. Sedan spottade han på hans ögon och lade sina händer på honom. ”Kan du se något?” Frågade Jesus. Mannen såg sig omkring. ”Ja” sa han, jag ser människor. ”Men de ser ut som träd som går omkring!” Då lade Jesus sina händer på mannens ögon en gång till. Och nu blev mannen helt botad och kunde se igen, och han såg allting klart och tydligt.

 

Om något liknande hade hänt i dag så hade det blivit ramaskri, och stora svarta rubriker i tidningarna. Det tråkiga är att det hade stått stora svarta rubriker även i Kristen press i Sverige i dag. Även om den blinde hade blivit helad.

 

En del kristna är ganska snäva när det gäller helande. Det kräver som Naaman att det ska ske på deras villkor. Men glöm inte att Naaman till sist gjorde som Guds mannen sa, och därför blev han botad.

 

Till och med Jesus själv var ibland tvungen att be för de sjuka mer än en gång före de blev helad. Därför ska du och jag inte heller vara negativ till att be för en sjuk mer än en gång.

 

Till dig som är pastor och evangelist vill jag uppmuntra att fortsätta/börja predika om helande, att Jesus helar i dag. Dra dig inte från att be för sjuka med handpåläggning. Tänk inte: ”Tänk om inget händer.” Tänk istället; ”Tänk om det händer något bra”

 

Jag tror vi blir låsta av tanken ”Tänk om inget händer”. Jag vill befria dig från den tanken en gång för alla. Det är inte du som ska göra miraklet, det är Gud som gör undren. Du är bara ett redskap. På samma sätt som domkraft är ett verktyg du använder då du ska byta till vinterdäck på bilen, på samma sätt är du ett verktyg som Gud använder för att bota sjuka.

 

På samma sätt är det när vi har nöd för människors frälsning. Det ända Gud har befallt dig att göra är att predika evangelium och be för sjuka. Det är inte din uppgift att frälsa människor. Det är Guds uppgift. Lämna den uppgiften till honom. För hur mycket du än försöker för att frälsa din granne eller kollega så kommer du inte lyckas. Men Gud kommer lyckas med det.

 

På samma sätt är det med helandet. Det är inte din uppgift att bota de sjuka. Du förmedlar bara budskapet, och du ber för de sjuka. Resten är upp till Gud. Och Gud kan vill och kommer bota sjuka så länge som det finns människor som praktiserar denna tro på jorden.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


ETT UPPRIKTIGT HJÄRTA.

Jer 29:11-13 Jag vet vilka planer jag har för er, säger Herren. Det är goda planer och inte onda, för jag vill ge er en framtid och ett hopp.  När ni ber ska jag lyssna.  Ni ska finna mig när ni söker mig, om ni verkligen gör det uppriktigt och allvarligt.

Gud har bara goda och bra planer med ditt liv. Redan när du låg i din mammas mage så skapade han en plan och en livsuppgift för dig. Redan i befruktningens ögonblick så älskade Jesus dig, och du var och är så oerhört dyrbar för honom.

Som jag skrev så har Gud bara goda planer med ditt liv. Han har inte planerat att du ska vara sjuk, du blev det ändå, på grund av  olika omständigheter. Men nu har Gud kommit ned till jorden som människa för att befria dig från synd och sjukdom. Den sjukdom och/eller krämpa som du lider av hänger på korset. Jesus tog på sig dina sjukdomar och krämpor. Han kan och vill hela dig, och han kan och vill hela dig just nu.

Du har en framtid och ett hopp. Hur eländigt och bedrövligt ditt liv än ser ut så har du en framtid. Det kanske inte känns så, men det är så i alla fall, för Gud har sagt att du har en framtid och ett hopp.

Gud har också lovat dig att du ska finna honom om du söker honom av ett uppriktigt hjärta. Du kanske inte ser honom med dina andliga ögon, men trons ögon ser honom.

Gud har lovat dig att då du ber till honom så ska han lyssna. Han vill ge dig det du ber honom om. Han vill ge dig helande och upprättelse, och han kan ge dig det.

KALLAD FÖR ETT HÖGRE SYFTE

Jes 43:18-19 Tänk inte på det som hänt, bry er inte om det som förr har varit. Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.

 

Gud vill inte att du och jag ska fastna vid det förflutna. Ibland har vi människor så lätt att fastna vid det som varit, men Gud vill att vi ska fästa blicken framför oss, fästa blicken på Jesus och fortsätta vår vandring med honom.

 

Nu säger jag inte att vi inte ska sörja i tider av sorg, men det finns tider av sorg och det finns tider av glädje och framgång.

 

Men bibeln varnar oss för att inte fastna vid det som varit. Guds ord säger att vi inte ska fastna vid det som varit, att vi inte ska betrakta det som varit i lång tid. Vi har ett varnade exempel i bibeln på just detta, låt oss läsa lite från det bibelstället.

 

Det som hade hänt just före detta bibelord var att Gud hade beslutat sig för att göra slut på Sodom och Gomorra. Och Gud hade sänt sina änglar för att hämta ut Lot och hans familj före Gud förgjorde dessa städer. När de flydde från denna stad sa änglarna åt dem att de inte fick vända sig om för att titta på staden som han förgjorde.

 

1 Mos 19:26 Men Lots hustru som följde efter honom såg sig tillbaka. Och hon blev en saltstod.

 

Om du och jag vänder oss om och tittar på hur vårt liv var förut, eller vänder oss om och ser på vad vi lämnat bakom oss, då är det lätt att vi fastnar och inte kan gå vidare. Lots hustru var direkt olydig mot Gud, Gud hade get dem befallningen att lämna allt bakom sig, och inte vända sig om för att se på staden som Gud förgjorde, men av någon anledning så vände sig Lots hustru om och tittade på eländet.

 

Hur bedrövligt du än tycker att ditt liv är, så är Gud ändå med dig. Och det finns alltid någon som har det värre än du. Tänk inte på hur bedrövligt just du har, och hur synd det är om just dig. Lämna dig själv bakom dig och sträck dig ut till andra. Nu kanske du tycker att du inte kan göra något för någon annan. Men egentligen kan du det, om du inte kan göra något annat så kan du alltid be till Gud för den specifika situationen eller för någon i din närhet.

 

Glöm inte att Gud älskar just dig, och att han har skapat just dig unik. Han har kallat dig till ett högre syfte än dig själv. Du kanske inte blir profet eller evangelist. Men du kan ändå tjäna Gud. Hur tjänar men då Gud? Jo, genom att betjäna andra människor. Gud har inte kallat alla till att stå framför predikstolen. Han har kallat vissa till sjuksköterska, andra till läkare, pilot, arkitekt, kirurg, bistånds arbetare. Alla är lika viktig i Guds rike. Och om du är trogen i det lilla, då kommer Gud sätta dig över något större, är du trogen där så kommer Gud sätta dig över något större. Så fungerar det i Guds rike.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


SENAPSKORN.

 

Rom 8:11 Och om hans ande som uppväckte Jesus från det döda bor i er, då skall han som uppväckte Kristus från det döda göra också era dödliga kroppar levande genom sin ande som bor i er.

 

Vad står det egentligen i dagens bibelord? Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och herre, om du är frälst/kristen, då har du fått den helige anden på din insida. Och det var den helige andens kraft som uppväckte Jesus från det döda.

 

Är inte detta ganska häftigt? Samma ande som uppväckte Jesus från det döda bor på din insida. Och i den kraften så är ingenting omöjligt.

 

En dag för ganska många år sedan var jag deprimerad och ledsen. Jag hade då under många år haft en svår obotlig sjukdom. Då pratade jag med en vän och berättade min situation för henne. Då gav hon mig detta bibelord. Hon sa att jag skulle tänka på vilken kraft jag hade på min insida. Just då så tog jag inte till mig detta bibelord, jag kände mig något mindre frustrerad men jag tog inte till mig det bibelordet.

 

Du och jag kan välja om vi ska ta till oss de bibelord som Gud ger oss genom andra för att uppmuntra dig. Du kan välja att strunta i de orden, eller tycka att de är små och fjantiga i jämförelse med dina kolossala problem. Men du kan också välja att säga amen! Och ta till dig bibelordet, proklamera och bekänna det ordet över din livs situation.

 

Du och jag har faktiskt ett val att tro på Gud eller tro på ödet. Jag vet att alla inte har rå tro i alla livets olika skeende. Men har du sagt ja till Jesus så tror du på Jesus och då har du tro.

 

Du och jag behöver inte ha rå tro, det räcker med tro som ett senapskorn. Jesus sa att om vi har tro som ett senapskorn ska vi kunna göra det omöjliga möjligt.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


JESUS GÖR DET ÄNNU.

Apg 9:32-35  Petrus reste nu från plats till plats för att besöka församlingarna, och på en av sina resor kom han också till de troende i staden Lydda.  Där träffade han en man som hette Aineas, som var förlamad och hade varit tvungen att ligga på en sovmatta i åtta år.  Petrus sa till honom: ”Aineas! Jesus Kristus botar dig. Res dig upp och rulla ihop din sovmatta!” Och i samma stund reste sig Aineas upp.  Alla som bodde i Lydda och på Sharonslätten såg honom sedan gå omkring frisk och kry, och alla började tro på Herren Jesus!
En Levande Bok

Jesus slutade inte med att bota sjuka i och med himelsfärden. Han fortsatte att bota sjuka och driva ut onda andar genom sina lärjungar. Under tre år sa hade Jesus lärjungar levt nära Jesus, och Jesus hade lärt dem hur de skulle sjänka helande till folket. De botade folk från sjukdom genom kraften i namnet Jesus.

När Jesus botade människor från sjukdom så gjorde han det på flera olika sätt. Ibland så bad han med handpåläggning, ibland så talade han och befallde sjukdomen att gå, och ibland så var det människorna som vidrörde Jesus med en övertygelse att få något av honom. I denna berättelse så använder Petrus redskapet som Gud gett honom, han talar och det händer något då Petrus talar. Det som händer händer inte för att Petrus är så häfftig och mäktig, nej, det sker  genom Guds dyra nåd.

När Petrus talade så trodde Aineas på det talade orden. Han var övertygad om att Gud botat honom, och som resultat av detta så blev han fullständigt botad.

Alla i staden kände till Aineas. Många såg de under som Gud hade gjort, och många kom till tro på Jesus på grund av det mirakel som Jesus gjorde. Runt om i världen så får helande mirakel samma effekt. Folk ser att vår Gud är en Gud som bryr sig, de ser att vår Gud är en levande Gud, och inte någon gammal sten.

Jesus älskar dig, han vill ta bort sjukdom från din kropp. Jag tror att bibeln är fulla av mirakler och tecken för att vi ska kunna studera det Gud gjort före oss. Jag vill utmana dig att studera och läsa om de uner och tecken som Jesus gjorde, och om de helanden som skedde i Apostlagärningarna. Jag tror att detta kan uppmuntra dig att fortsätta tro och hoppas på ett mirakel.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


MIRAKELGÖRAREN.

Mark 6:56 Överallt där han gick in, i byar, städer eller gårdar, lade man de sjuka på de öppna platserna och bad att de åtminstone skulle få röra vid hörntofsen på hans mantel. Och alla som rörde vid honom blev friska.Överallt dit Jesus kom så gjorde han under och mirakler. När han kom till städer och byar så hörde folket talas om att mirakelgöraren var i trakterna, och då tog de de sjuka med sig till honom, Och alla som rörde vid Jesus kläder blev botade. Över allt dit han kom så botade han sjuka och han drev ut onda andar ur människor, han drev ut de onda andarna genom att tala.


Jag tror att hemligheten med varför så många blev botade av Jesus var att folket hade tro. De var i sina hjärtan övertygade om att Jesus kunde och ville bota dem. De tvekade inte på hans förmåga eller villighet att göra dem friska.


Jesus Kristus är likadan i dag som han var för två tusen år sedan. Och Jesus har alltid varit likadan, det har aldrig funnits en gnutta förändring hos honom. Han är fortfarande mirakelgöraren från Nasaret.


Jesus älskar dig och han vill göra dig frisk. Han vill och kan ta bort all sjukdom och krämpa i ditt liv. Det är inte Gud som har gjort dig sjuk, han ville inte att du skulle bli sjuk. För Gud är genomgående god, han har inte skapat något dåligt eller något som är av ondska. Han har inte skapat sjukdom. Sjukdom kom som en följd av syndafallet. Men Jesus har friköpt människan från synd och död. Vi har fått ärva den seger som Jesus vann över satan på korset. Så helande, upprättelse, befrielse och syndernas förlåtelse finns tillgänglig för dig och mig genom Jesus.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


RSS 2.0