STARKA OCH FRIMODIGA

Ps.31:25 Var starka och frimodiga i era hjärtan, alla ni som hoppas på Herren.

Vi behöver egentligen aldrig oroa oss. Gud har ju sagt åt oss att inte oroa oss, att vi istället ska vara starka och frimodiga. Gud går till och med så långt att han säger att vi ska vara mycket frimodiga. Du kanske just nu går igenom en kris i ditt liv. Då vill Gud att du ska hoppas på honom. Vad betyder då det? Jo, att du ska lita på Gud.

Gud uppmanar oss i detta bibelord att vi ska vara starka i våra hjärtan. Vad betyder då det? Jo, det betyder att vi inte ska oroa oss. Vi ska istället hoppas på Gud, och att han har allt underkontroll. Och det har han ju också. Om vi ska få hjälp från Herren så måste vi ta ett steg åt sidan och låta Gud ingripa. Vi kanske till och med måste följa vissa instruktioner som Gud ger oss.

Detta bibelord säger också till oss att vi inte ska backa eller ge upp när det gäller vårt helande. Vi ska vara starka i våra hjärtan, inte oroa oss över sjukdommen, utan lägga allt i Guds händer. Gud vill inte att du ska oroa dig. Oro och ångest är tunga och besvärliga bördor som vi egentligen inte behöver bära på. De stjäl vår glädje och vår insiativförmåga.

Gud vill inget hellre än att göra dig hel. Ibland så räknar du och jag ut hur vi vill eller tror att Gud kommer gripa in eller hela oss. Men jag vill uppmana dig att inte göra det. Lägg dessa tankar och grubblingar åt sidan, det är ju trots allt inte dina ideer och din smarthet som kommer ge dig ditt mirakel, utan det är din Gud som är i himlen som ska utföra miraklet. Han har tusentals år av erfarenhet att uppfylla människors böner och önskningar, han vet vad han gör, hur vi fungerar och på vilket sätt han ska ge oss vårt mirakel.

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0