JESUS ÄR STÖRRE ÄN OMSTÄNDIGHETERNA


Rom 8:31-32 Är Gud för oss vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen son utan utelämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom.


Gud har gett Jesus Kristus som en gåva till dig och mig. Gud älskar oss så oerhört stort att han bestämde att komma till jorden som människa, och göra vad som behövs för att köpa oss fri från syndens dom.


Här frågar sig författaren av detta brev en fråga. Och det är värt att tänka på den frågan ett tag. Om Gud är på din sida, och det är han. Vev kan då vara emot dig?


Om du har sagt ja till Jesus, om du har bekänn Jesus som din frälsare och Herre, då finns har du Den Helige Anden på din insida. Och då nu Den Helige Anden finns på din insida, då har du och jag egentligen inget att frukta. Vi kan bli attackrad av alla möjliga olika omständigheter, men oavsett vad som kommer mot dig så är han som bor på din insida mycket större än det som kommer mot dig.


Bibeln säger att större är han som bor i dig än den som är i världen. Det står inte att du alltid kommer ha frid och fröjd, det står inte att satan aldrig kommer försöka få dig på fall. Men det står att han som bor på din insida (Den Helige Anden) han är större än den som är i världen. Den som bor på din insida är större än det som kommer mot dig och försöker få dig på fall. Tänk på detta då du har det jobbigt.


Gud har inte sagt att du aldrig kommer ha problem, Gud har aldrig sagt att satan inte kommer attackera dig, men han har sagt att den som bor på din insida är större och starkare än den som är i världen (satan). Och tillsammans med Jesus som kommer du gå från seger till seger. Om du inte ger upp utan tror och hoppas på din frälsare och Herre, då kommer han hjälpa dig och styrka dig så att du kommer över till andra sidan.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0