BÖN OCH TRO

Matt 11:24 Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär. Tro att ni har fått det så ska det vara ert.

 

Jesus säger här till oss att Gud ska ge oss allt vad vi ber honom om. Men det räcker inte bara med att begära och be till Gud i största allmänhet. Det står även så här; ”Tro att ni har fått det så ska det vara ert.”

 

Här ser vi att tron har en central roll. Vi behöver tro att Gud har gett oss det vi ber honom om, och då ska det vara vårt. Det står inte; ”Tro att du någon gång kommer att få det.” Det står istället så här: ”Tro att ni har fått det så ska det vara ert.”

 

Jag är övertygad om att det är så att då du och jag bett en bön i tro till Gud, då har vi redan det vi bett till Gud om. Vi kanske inte kan se bönesvaret med våra fysiska ögon, men i det andliga så har vi redan fått vårt bönesvar. I det fysiska så är bönesvaret på väg till oss.

 

När det gäller helande så tror jag att det är en resa. Resan börjar vid hoppet om ett mirakel, och resan slutar vid ett fullkommat mirakel. Om du inte har tro för att bli helad här och nu så ge inte upp. Har du ett hopp om ett mirakel så är det en underbar början. Men har du inte ens hoppet, så be då till Gud om ett mirakel, be då till Gud att han ska ge dig hoppet tillbaka. Studera då skriften, där du kan läsa om hur Gud grep in och räddade sitt folk, om hur Jesus sträckte sig ut och botade och befriade folkskarorna.

 

Glöm aldrig att Gud älskar dig, han har skapat dig till den du är, nu går vi alla genom en förvandling då vi lever nära Jesus. Glöm aldrig att Gud älskar dig, att han sände sin ende son för att dö på ett kors för hela mänskligheten. Gud vill och kan hela dig, Gud vill och kan förlåta dina synder och rena dig från all synd.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0