GUDS JA OCH AMEN

1 Kor 1:20 Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får det också genom honom sitt amen, för att Gud ska bli förhärligad genom oss.

 

Tänk dig att Jesus har sagt sitt ja och sitt amen till Guds alla löften för oss. Han har inte bara sagt Ja och amen till ett par av Guds löften till oss. Nej, alla Guds löften tillhös oss. Och det tillhör inte bara oss, Gud vill även att det ska bli till en verklighet i vårt liv. Gud har gett oss löfte om helande, befrielse, upprättelse, bönesvar och mycket mycket mer. Jesus har bestämt att alla Guds löften tillhör oss.

 

Amen är ett Hebreiskt ord, och betyder ungefär detta (enligt illustrerat bibellexikon); ”Fast, sant, säkert, pålitligt, tillförlitligt. Ibland brukar man säga att amen betyder ”Låt det ske” Nu har Gud inte bara sagt sitt ja till att alla Guds löften ska komma oss till del, har har även bestämt att alla Guds löften ska komma oss till del.

 

Ett av alla de löften som Gud har get oss är helande. Gud har sagt Ja till att du och jag ska bli helade, och han har även sagt amen till helande för dig och mig.

 

Ibland kan vårt mirakel dröja, ibland kan vi få vänta på vårt mirakel. Men även om du får vänta på ditt mirakel så ge inte upp. Fortsätt att tro och hoppas på att Gud kommer ge dig ditt mirakel till sist. Fortsätt att tala ut Guds ord över din situation.


Jag kommer innom en kort framtid att övergå till att blogga bara på http://jimmylarsson.nu Du kan även komma till min nya blogg genom att klicka här. 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0