INGET ÄR OMÖJLIGT

Apg 19:11-12 Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer, så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut.

 

Berättelserna i Apostlagärningarna är helt otroliga, där kan vi läsa om vilka under och tecken som Gud gjorde genom apostlarnas händer. Här kan vi bli uppmuntrade att hålla ut, att fortsätta att tjäna Gud av hela vårt hjärta.

 

Det står i dagens bibelord att Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer. Med andra ord så var under och tecken inget ovanligt, annars hade man säkerligen inte skrivit att Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer.

 

Det man berättar om i dagens bibelord, det är något som man praktiserar ännu i dag. Den församling jag är med i brukar varje vecka få in bönedukar som människor sänder till oss, och regelbundet så får vi läsa och höra vittnesbörd om hud Gud gripit in i en hopplös situation och givit hälsa, frihet och glädje till människor.

 

Gud är en god Gud, han är Herren din läkare i dag. Han kan och han vill bota dig här och nu. Bibeln säger: ”Inget är omöjligt för den som tror”, och det är verkligen sant. Gud förmår att göra vad som helst, bara vi tror på honom, så kan han ge oss det mirakel som vi är i så desperat behov av.

 

En del predikanter och pastorer menar att Jesus inte helar människor i dag, de menar att Jesus slutade bota sjuka i och med himmels färden. Men detta bibelord pekar på motsatsen.

 

En del människor menar att vi inte kan göra liknande eller större gärningar än vad Jesus gjorde, men vad säger egentligen Guds ord om detta? Låt oss titta på vad Jesus sade till sina lärjungar om just detta.

 

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till fadern.

 

Här säger Jesus till sina lärjungar att de ska göra likadana gärningar, och större gärningar ska de göra. Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och Herre så har du tagit emot Guds ande. Då bor Den Helige Anden på din insida, och då gäller just detta bibelord dig.

 

Vad var det då för gärningar som Jesus gjorde? Om vi studerar evangeliumen så kan vi snabbt se att Jesus lade ned mycket tid på att bota sjuka och driva ut onda andar. Då Jesus har botat jätte många människor, och gjort stora under och tecken, då drar han sig senare undan för att vara ensam och bedja. Jag tror att det var här som Jesus hämtade kraft från Gud att bota sjuka, driva ut onda andar och göra under och tecken. Jag tror att om vi ska kunna tjäna Gud på ett effektivt sätt, om vi ska kunna betjäna människor på samma sätt som Jesus gjorde, då krävs det att vi ber och söker Gud timme in och timme ut. Om vi ska kunna göra samma gärningar som Jesus gjorde, då måste vi hämta kraft och smörjelse från Gud. Och det kan vi endast göra genom bön, genom att be och söka Guds ansikte, genom att vara i Guds närvaro. Jag tror att det även är viktigt att vi ofta kommer inför Guds tron i lovsång och tillbedjan.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0