JESUS BOTAR SJUKA I DAG

Apg 5:16 Det kom också en stor skara från städerna runt omkring Jerusalem, och de förde med sig sjuka och sådana som plågades av orena andar, och alla blev botade.

 

Det står i dagens bibelord att det kom många människor till apostlarna för att bli botade. Lägg märke till att det inte står att det kom några få människor. Nej, det står att det kom skaror av människor, skaror av människor är verkligen inte bara några få män och kvinnor, det rör sig snarare om hundratals, om inte tusentals människor som kom till apostlarna för att bli botade.

 

Apostlarna hade levt nära Jesus under några år. De hade levt väldigt nära honom. Och Jesus lärde sina lärjungar att bota sjuka, kasta ut onda andar och predika ett glädjens budskap för ett folk som var på väg att gå evigt förlorade.

 

Jesus fortsatte att hela, befria och upprätta människor efter det att han gjort sin himelsfärd. Jesus slutade inte att bota sjuka och kasta ut demoner i och med att han lämnade jorden som mänsklig gestalt.

 

I apostlagärningarna kan vi läsa att apostlarna genom Jesus Kristus kraft fortsatte att predika glädjens budskap, de fortsatta att bota sjuka i Guds kraft och i den helige andens kraft så drev de ut onda andar.

 

Den Gud som du och jag tjänar är en mäktig Gud, han är mäktig att göra vad han vill. Det finns inget som kan stoppa honom från att göra vad han vill. Och han vill bota sjuka, han vill befria människor från onda andar.

 

Det är Guds vilja att ta bort sjukdom och smärta från din kropp. Och Gud vill inte bara hela befria och upprätta dig och ditt liv, han kan också göra det.

 

Jesus botar sjuka i Sverige i dag. Du kanske personligen inte ser eller hör några vittnesbörd om detta. Men faktum är att detta sker i lilla Sverige i dag. Bara för att just du inte ser eller hör om Gud väldiga gärningar, så betyder det inte att Gud inte gör under i dag.

 

Har du någon gång blivit botad av Jesus, då får du gärna berätta det, så att andra får höra om vad Jesus gjort för dig.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0