BÖN OCH OLJA

I dagens bloggpost så skriver jag om förbön genom handpåläggning. Detta är bara ett av alla de verktyg som Gud använder för att ta bort sjukdom och smärta från våra kroppar. Tyvärr så praktiserar inte alla kyrkor detta bibelord. Men det finns många församlingar runt vår jord som praktiserar detta bibelställe, med helt underbara resultat.


Jak 5:14-16 Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja. Trons bön skall bota den sjuke, och Herren skall resa upp honom. Och har han begått synder, skall han få förlåtelse för dem. Bekänn alltså era synder för varandra och be för varandra, så att ni blir botade. Mycket mäktig och verksam är en rättfärdig människas bön.

Dagens bibelord är ett ord från Gud till dig och mig. Det är inte bara en slump att det står just det som det står här. Och detta är en direkt uppmaning från Gud till dig och mig. Och vad är det då Gud uppmanar oss till att göra? Jo, om du och jag blir sjuk, då vill Gud att vi ska be vår församlings ledare komma och be för oss, och smörja oss med olja.

Att bli smord med olja är mycket mer är bara en ritual. De som inte känner Jesus kan tycka att detta är en riyual, men det är det inte. Oljan är en bild på Den Helige Anden. Och när vi blir smorda med olja så verkar Den Helige Anden på vårt liv och på vår kropp, och han utför då sitt verk i våran kropp. Lägg märke till att det står att församlings ledaren i Herrens namn ska smörja oss med olja. Han ska altså inte smörja oss med olja i ditt namn, i sitt eget namn. Han ska inte heller smörja dig med olja i helande predikantens namn. Nej, I Jesus namn så smörjer han oss med oljan.

Är det då oljan som ska göra oss friska? Nej, det är trons bön som ska bota oss. Ledaren behöver be en bön i tro, och då ska Gud utföra sitt under.

Lite längre ned i dagens bibelord så uppmanas vi att bekänna våra synder. Det står så här; "Bekänna alltså era synder för varandra, och be för varandra så att ni blir botade."

Jag är övertygad om att medveten synd kan vara ett hinder för oss att bli botade. När du och jag syndar medvetet så går vi bort från Jesus, vi går inte till honom. Men Jesus har nåd med oss, om vi bekänner våra synder så ska han förlåta oss. Lägg märke till att du måste erkänna att du syndat och omvända dig från synden för att du ska ha omvänt dig på riktigt.

Helande är Guds villja i ditt och mitt liv. Gud vill inte att du ska lida, Gud vill inte att du ska vara sjuk. I apostlagärningarna kan vi läsa om flera stora under och tecken som Jesus gjorde genom apostlarnas händer. Jesus befriade, upprättade och botade många sjuka. Även Matteus evangeliet är fullt av berättelser om hur Jesus botade de sjuka och befriade de besatta.

Gud är samma Gud ännu. Vi kanske inte lever i apostlagärningarnas tid, men vi lever i tjugo hundra talet. Gud vill göra dig frisk i dag. Du behöver inte vänta till en viss månad och en viss dag. Jesus kan gripa in i din livssituation här och nu. Nu är det inte fel att sträcka sig ut i tro för ett helande en viss dag. Men vi behöver inte göra det.

Jesus har omsorg om dig, han både vill och kan göra dig frisk. Så ge inte upp, fortsätt att sträcka dig ut i tro för ett mirakel.© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0