JESUS UNDERVISADE FOLKET

Matt 9:35 Jesus gick omkring i alla städer och byar, och han undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor.

 

Först står det att Jesus undervisade folket om Guds rike, sedan står det att han botade sjuka. Jag tror att Jesus undervisade människorna här för att de skulle uppliva deras tro, så att de i tro kunde ta emot det Jesus ville ge dem. Jag är övertygad om att undervisning har en central roll när det gäller att ta emot helande. Vi behöver vara grundade i undervisningen om att Jesus vill och kan göra oss fullständigt friska.

 

När Jesus levde som människa här på jorden så botade han många sjuka. Han gick omkring i alla städer och alla byar och predikade det glada budskapet och han botade många sjuka.

 

Det står i dagens bibelord att Jesus botade alla slags sjukdomar och krämpor. Inte bara de lindrigaste sjukdomarna, inte bara de som var döende. Nej, han botade alla slags sjukdomar och krämpor. Jesus är likadan i dag. Han botar i dag alla slags sjukdomar och krämpor. Inte bara de lindrigaste sjukdomarna, inte bara de som är döende. Nej, han botar alla slags sjukdomar även i dag.

 

Jesus var en mycket känd man på denna tiden, människor visste att han både kunde och ville göra sjuka friska, och göra bundna fria. Han både ville och kunde driva ut onda andar, och han gjorde det också. Och Jesus är likadan i dag, han både vill och kan bota sjuka, och han botar även sjuka i dag. Det kanske inte sker mitt framför ögonen på just dig, men det sker i dag, och vi kan höra om vittnesbörd om hur Jesus botar sjuka.

 

Om du står i tro för ett helande, fokusera då dina ögon på Jesus och på vad han har gjort för dig. Han dog för dig på korset för att ge dig hälsa och liv.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0